به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، نشست رسانه ای و نقد و بررسی فیلم راز پنهان عصر امروز (جمعه) پس از اكران این اثر در بخش رقابتی جلوه گاه شرق جشنواره بین المللی فیلم فجر با حضور علی غفاری كارگردان، مرتضی شعبانی تهیه كننده ایرانی و علی ظاهر تهیه كننده لبنانی این فیلم در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
كارگردان فیلم راز پنهان درباره تغییر نام آن اظهار كرد: راز پنهان نام بین المللی این فیلم است و برای نمایش در ایران به طور حتم همان نام ابوزینب نمایش داده می شود، چرا كه در ایران با این نام شناخته شده است.
غفاری درباره نمایش این فیلم در لبنان و چگونگی استقبال از آن گفت: این فیلم تاكنون دو نمایش در شهر بیروت در فضایی فوق العاده داشته است، به طوری كه قابل مقایسه با نمایش های فیلم در ایران نبود؛ در بیروت حتی بیرون از سالن هم عده ای به طور ایستاده فیلم را دنبال می كردند.
وی از برنامه ریزی برای اكران همزمان این فیلم در پنج كشور عربی خبر داد و افزود: شاید تاكید بر همزمانی اكران این فیلم در كشورهای مختلف منطقه دلیل تعویق در اكران این فیلم باشد، چرا كه اكران همزمان دشواری های خاص خود را دارد.
غفاری كه پیش از این فیلم هایی از جمله استرداد را ساخته است در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه چرا با وجود تجربیات كارگردان های مختلف به جایی نمی رسیم كه فیلم هایی مانند زنده باد زاپاتا تولید شود، اظهار كرد: در كشورمان اراده ای برای ساخت چنین فیلم هایی وجود ندارد، چرا فیلمی مانند استرداد با گذشت حدود سه سال، هنوز وارد شبكه نمایش خانگی نشده است؟ تهیه كنندگان دولتی معمولا دغدغه ای بابت چنین مسایلی ندارند.
كارگردان فیلم ابوزینب با طرح این پرسش كه كدام مركز به حمایت از ساخت چنین فیلم هایی می پردازد، ادامه داد: این فیلم با دشواری های فراوان ساخته شد؛ فیلمساز به تنهایی نمی تواند فیلمی مانند زاپاتا بسازد و شرایط و موقعیت برای ساخت چنین فیلمی باید فراهم باشد.
تهیه كننده ایرانی فیلم ابوزینب نیز درباره روند ساخت این فیلم گفت: موضوع این فیلم كه شهیدی لبنانی است از طریق لبنانی ها ارایه و ابتدا فیلمنامه ای لبنانی برای آن نوشته شد.
مرتضی شعبانی به مشكلات ساخت چنین فیلم هایی اشاره كرد و افزود: پس از عقب نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان حتی سیدحسن نصرالله دبركل حزب الله هم اعلام كرد كه ساختن فیلم درباره ابوزینب بسیار خوب است.
وی ادامه داد: در تجربیات مشترك دو امر مهم شامل زبان و فرهنگ وجود دارد و بر همین اساس به نظر می رسد این فیلم در جهان عرب موفق خواهد بود، چرا كه فرهنگ آن كشورها در آن لحاظ شده است.
همچنین تهیه كننده لبنانی فیلم ابوزینب با اشاره به نخستین همكاری مشترك خود با ایران گفت: در این فیلم داستان مادر شهید ابوزینب مورد توجه قرار می گیرد كه توانست 14 سال این راز را در دل پنهان كند.
علی ظاهر با بیان اینكه لبنان به نوعی پایتختی برای سینما و تئاتراست، افزود: البته تمایل داشتیم حس سینماگران ایرانی را به لبنان نیز منتقل كنیم كه در قالب این همكاری محقق شد.
وی خاطر نشان كرد: كشورهای اسلامی باید با استفاده از هنرهای مختلف چهره و فرهنگ واقعی اسلام را به سرتاسر جهان ارایه كنند، چرا كه اكنون دین و فرهنگ ما به گونه ای كه باید و شاید ترسیم نشده است.
وی تصریح كرد: برای تجاوز رژیم صهیونیستی فیلم های بسیار كمی كه اغلب آنها در ایران بوده ساخته شده و فیلم ابوزینب تجربه ای مشترك با ایران است.
فیلم ابوزینب جدیدترین ساخته علی غفاری كه در سی و سومین جشنواره فیلم فجر در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآمد، این بار با عنوان بین المللی راز پنهان در بخش جلوه گاه شرق جشنواره بین المللی فجر حضور دارد.
فیلمنامه ابوزینب برگرفته از یك داستان واقعی است كه پنج سال پیش مستند آن تولید شد.
این فیلم داستان زندگی عامر كلاكش یكی از شهدای حزب الله را روایت می كند كه نام مستعار ابو زینب باعث شده بود هویت او ناشناخته بماند تا اینكه سیدحسن نصرالله مدتها بعد از شهادتش او را معرفی كرد.
ابوزینب فیلمی با محوریت مقاومت مردم لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی است و به گفته غفاری این فیلم به عنوان روایتگر یك ماجرای فداكاری و رشادتهای مادر خانواده، موضوعی جهان شمول دارد.
داستان فیلم در سه دهه و نیم قبل رخ می دهد و به نوعی تاریخی محسوب می شود، اما تاكید اصلی فیلمنامه بر جایگاه مقاومت در خانواده های لبنانی است.
تمامی بازیگران فیلم راز پنهان از جمله كارمل لپوس، باسم مغنیه، عمار شلق و یوسف حداد لبنانی هستند.
غفاری كه پیش از این كارگردانی فیلم استرداد را بر عهده داشت، موفق به دریافت چهار سیمرغ بلورین برای این فیلم از جشنواره سی و یكم فجر شد.
بخش بین الملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر از شنبه 5 اردیبهشت برای نخستین بار به صورت مستقل از بخش ملی (كه بهمن ماه سال گذشته برگزار شد) آغاز شده و تا روز شنبه 12 اردیبهشت ماه در تهران ادامه دارد.
در این جشنواره 42 فیلم در سه بخش سینمای سعادت (فیلم های سینمایی جهان)، جلوه گاه شرق (فیلم های كشورهای اسلامی و منطقه) و هنر و تجربه رقابت می كنند.
فراهنگ**7537**1601**
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸
تهران - ایرنا - كارگردان فیلم راز پنهان (ابوزینب) گفت: گروه فیلمبرداری برای ساخت این فیلم در فاصله 40 متری با سربازان رژیم صهیونیستی حضور داشتند و این موضوع با ارسال پارازیت های مختلف توسط رژیم غاصب همراه بود.