به گزارش ایرنا، دیپلمات های كشورهای خارجی، فرهیختگان، دانشگاهیان، رهبران ادیان مختلف، حامیان صلح، رهبران اسلامی فیلیپینی و دانشجویان فیلیپینی شركت كننده در هفتمین كنفرانس گفتگوی ادیان بین ایران و فیلیپین در قطعنامه پایانی این كنفرانس تصریح كردند برای زدودن افراط گرایی، خشونت و تروریسم باید به اصلاح جهل، بدآموزی و اشتباهات گمراه كننده تاریخی پرداخت.
هفتمین كنفرانس گفتگوی ادیان بین ایران و فیلیپین به مدت دو روز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته به موضوع 'رویكرد اسلام و مسیحیت به افراط گرایی دینی و خشونت' پرداخت.
این كنفرانس به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل با همكاری مجمع علمای اسقف كاتولیك فیلیپین، مركز گفتگوی ادیان و تمدن های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه ادیان دانشگاه سانتاتوماس در دانشكده الهیات دانشگاه مسیحی سانتاتوماس مانیل پایتخت فیلیپین برگزار شد.
شركت كنندگان در این كنفرانس در قطعنامه پایانی، تروریسم را پدیده پیچیده ای دانستند كه برای رفع آن باید اقداماتی همگانی از سوی معتقدان به صلح صورت گیرد.
در قطعنامه این كنفرانس با تاكید بر اینكه گفتگو به معنای احترام به آئین دیگری است و هر فردی مسئولیت همزیستی مسالمت آمیز با دیگران را برعهده دارد، آمده است: محیط زیست و حقوق بشر قداست دارند و شان و مقام انسانی به عنوان اصول اولیه، پایه گفتگوست.
شركت كنندگان در هفتمین كنفرانس گفتگوی ادیان بین ایران و فیلیپین، شناخت حساسیت های فرهنگی، تاریخی و دینی مردم و احترام به ارزش های ذاتی و فردی و جمعی را ضروری دانسته و تاكید كردند به صلح و همیاری جوامع دینی و جامعه مدنی تعهد دارند.
در این كنفرانس، برگزاری سمپوزیومی برای بررسی چگونگی تهیه و انتشار كتاب درسی كه در آن درك و احترام میان اسلام و مسیحیت توضیح داده شود، مورد تاكید قرار گرفت.
همچنین شركت كنندگان خواستار اضافه شدن واحد درسی یا برگزاری دوره آموزشی تحت عنوان گفتگوی جهانی ادیان و گفتگوی اسلام و مسیحیت برای تدریس در سطح متوسطه دبیرستان ها، دانشگاه ها و حوزه های علمیه دینی شدند.
همكاری گسترده تر میان مركز گفتگوی ادیان ایران و كمیسیون گفتگوی ادیان كنفرانس علمای كاتولیك فیلیپین و افزایش مشاركت میان مراكز آموزش عالی دو كشور نیز مورد تاكید قرار گرفت.
علی اصغر محمدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین برگزاری این كنفرانس را نشانه ارتباط خوب و صمیمانه رهبران دینی و مراكز علمی و پژوهشی دو كشور و علاقه آنها به تعمیق صلح و دوستی درجهان عاری از خشونت دانست.
دكتر رسول رسولی پور، استاد دانشگاه و رئیس دانشكده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی به عنوان رئیس هیأت ایرانی نیز در این كنفرانس، گزارشی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه گفتگوی ادیان به ویژه با واتیكان و كلیسای فیلیپین و نتایج این گفتگوها در تحكیم دوستی و تفاهم بین رهبران دینی مسلمان و مسیحی و تقویت روابط علمی بین مراكز دانشگاهی و دینی ایران و فیلیپین ارائه كرد.
دكتر باقر طالب دارابی، استاد دانشگاه ادیان قم نیز در هفتمین كنفرانس گفتگوی ادیان بین ایران و فیلیپین، تاثیر گفتگوی دینی بر ارتقای صلح و دوستی را تشریح كرد.
وال جی.بریلو استاد مؤسسه ادیان دانشگاه سانتا توماس نیز فهم دلائل و اشكال مختلف تروریسم را مورد بررسی قرار داد و دكتر رسولی پور محقق ایرانی در نشستی تخصصی به نقش افراط گرایی دینی و خشونت پرداخت.
پروفسور فریك آلبرت الیو رئیس دپارتمان توسعه اجتماعی دانشگاه زانبوانگا نیز گفتگوی دینی و همزیستی و همگرایی را مورد بررسی قرار داد و دكتر سیدهاشم موسوی رئیس كالج بین المللی المصطفی با استفاده از آیات و روایات دیدگاه اسلام در باره افراط گرایی و خشونت را تشریح كرد.
سیتی دیالیا ترابین هتامن، نماینده وزارت امور مسلمانان فیلیپین و عضو دفتر رئیس جمهور فیلیپین نیز در دومین روز این كنفرانس حمایت دولت این كشور را از برگزاری چنین نشست ¬هایی كه به بهبود روابط مسلمانان و مسیحیان كمك می كند، اعلام كرد.
ریچارد بابائو به عنوان پدر روحانی در مقاله ای به تشریح نقش مسیحیت در استقرار صلح و همگرایی اشاره كرد و پوتره دیرامپاتان سهم و نقش اسلام در صلح و همگرایی را تشریح كرد.
همچنین در این كنفرانس طی نشستی عالمان مسیحی و مسلمان و تعدادی از شركت كنندگان در باره مشابهت ها و راه حل ¬های اسلام و مسیحیت برای همگرایی و ایجاد صلح و دوستی به بحث و گفتگو پرداختند.
پروفسور لیلیان جی. سیسون، دبیركل مركز دین برای صلح فیلیپین در این كنفرانس به تشریح نقش سازمان های دینی در ارتقای همكاری برای حل چالش های جامعه جهانی پرداخت و منصور لیمبا، مدیر مؤسسه تحقیقی و آموزشی سمری شهر كوتوباتو فیلیپین، نقش سازمان های دینی در بالابردن فهم متقابل و هماهنگی را مورد بررسی قرار داد.
در نشستی در این كنفرانس نقش رسانه ها در افزایش یا كاهش خشونت و افراط گرایی نیز بررسی شد. در این نشست دكتر جول كیپلی وادی، مدیر مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه دولتی فیلیپین به بررسی نقش رسانه در گسترش تفكر اعتدالی و دوستی بین مردم پرداخت و دكتر ما ترزا ماریتس، بنیانگذار و مدیر اجرایی بنیاد حلقه سازندگان صلح، موضوع وارد شدن به تصویر اخلاقی در پاسخ به چالش های افراط گرایی دینی و خشونت را برای بحث انتخاب كرد.
آساق**1611
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۵
كوالالامپور – ایرنا – شركت كنندگان در هفتمین كنفرانس گفتگوی ادیان بین ایران و فیلیپین، اسلام و مسیحیت را سرچشمه عشق، احترام و صلح دانستند و تاكید كردند افراط گرایی، خشونت و تروریسم در دین ریشه ندارد.