بنا به گزارش روز يكشنبه خبرگزاري فرژ تاجيكستان ،مومن قناعت در نشست ادواري گفت وگوي تمدنها كه روز جمعه در تاجيكستان برگزار شد در پايان سخنانش در پاسخ به سوال يكي از حاضران در مورد امكان بازگشت به خط فارسي گفت:
در زمان اتحاد جماهير شوروي ما به دلايلي به دنبال دو خط فارسي و سيريليك بوديم . ما آن زمان نظرمان اين بود كه از خط سيريليك در كنار خط فارسي استفاده كنيم چون شرايط آن زمان آنگونه بود و ما هم قصدمان استفاده از موقعيت بود اما نتوانستيم و امروزه بين دو خط گرفتار شده ايم.
وي افزود: اكنون ديگر بازگشت به خط اولمان مشكل است زيرا كه خط اول ما ميخي بود و اوستا هم به خط ميخي است . بعد از آن خط ما سغدي شد هرچند كه گسترش زيادي نيافت و محدود به چند منطقه بود . به هرحال بازگشت به خط فارسي به يكباره امكان پذير نيست.
بحث برگشت به خط فارسي كه در تاجيكستان برخي آن را «دبيره » يا «خط نياكان » و برخي «الفباي عربي اساس» مي نامند، مدتهاست در تاجيكستان مطرح است و موافقان و مخالفان زيادي دارد.
مومن قناعت يكي از صاحب نظران و دست اندركاران اصلي تدوين قانون زبان و خط دولتي تاجيكستان است كه به طرفداري از ايران نيز شهرت دارد. سفر سال گذشته اين شاعر بلند آوازه تاجيك به ايران با واكنش هاي بسياري در تاجيكستان مواجه شد.
آساق**312*1446
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۹
دوشنبه- ايرنا – «مومن قناعت » شاعر تاجيك با اشاره به اينكه در تاجيكستان به رغم گويش به زبان فارسي، خط نوشتاري سيرليك است گفت: امكان بازگشت به خط فارسي ممكن اما زمان بر است.