به گزارش گروه علمي ايرنا از انجمن تحقيقات راينولوژي ايران، دكتر محسن نراقي در حاشيه برپايي پنجمين كنگره خاورميانه اي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت افزود: پيوند صورت براي افرادي كه بخش عمده اي از صورت خود را از دست داده اند، امكانپذير است و مي توان با بازسازي بافت هاي از دست رفته صورت، آسيب ديدگان را به يك زندگي عادي بازگرداند.
وي ادامه داد: روند پيوند صورت با برداشت كامل بافت پوستي، عضلات، اعصاب، استخوان ها و عروق خوني از صورت فرد اهداكننده اي كه به لحاظ باليني دچار مرگ مغزي شده است، صورت مي گيرد.
به گفته رييس پنجمين كنگره خاورميانه اي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت، بر اساس اندازه و وسعت آسيب يا ناهنجاري ايجاد شده در صورت فرد گيرنده پيوند، تيم جراحان با پيوند بافت ها شروع به بازسازي تخريب ها و نقايص صورت مي كنند. به اين ترتيب كه هر بافت را بايد به نقطه مشابه درگيرنده پيوند زد تا عملكرد به آن بافت بازگشته، صورت جديد، حيات خود را بازيابد.
نراقي با اشاره به اينكه اين عمل جزو مشكل ترين اعمال جراحي ترميمي در دنياست كه مدت عمل جراحي گاهي تا 20 ساعت به طول مي انجامد، ادامه داد: انجام پيوند صورت نيازمند همكاري جراحان پلاستيك صورت، سر و گردن، فك و صورت، عروق، مغز و اعصاب و نيز متخصصان بيهوشي، شيمي درماني، داخلي، فيزيوتراپي و روان شناسي و چند تخصص ديگر است كه با توجه به نبود انگيزه هاي فعاليت هاي بزرگ گروهي، هماهنگي تيم پزشكي براي اين نوع عمل جراحي دشوار است.
رييس پنجمين كنگره خاورميانه اي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت اظهار كرد: برخلاف تصور، حوزه جراحي پلاستيك تنها زيبايي نيست و اينگونه اعمال جراحي نقش مهمي در ترميم و بازسازي اعضاي از دست رفته بدن به ويژه صورت در مواقع آسيب هايي همچون سوختگي ها، ضربه (تروما) ناشي از تصادفات رانندگي دارد.
نراقي ادامه داد: با توجه به اهميت اين موضوع، بخش عمده اي از سخنراني هاي اين كنگره به درمان و ترميم ناهنجاري هاي صورت كه ابعاد آن بسيار وسيع تر از زيبايي است، اختصاص يافته است.
وي در مورد انواع خاصي از جراحي گوش و مدل هاي غيرعادي آن يادآور شد: اين نوع جراحي در زمره جراحي هاي زيبايي قرار نمي گيرد و در هيچ مرجع جراحي پلاستيك و زيبايي چنين نوع عملي به عنوان يك جراحي پلاستيك و زيبايي تعريف نشده، چون شكل طبيعي اجزاي صورت بهترين حالت آن است، بنابراين نبايد آنها را از شكل طبيعي خارج كرد.
نراقي افزود: وظيفه ما جراحان فوق تخصص پلاستيك اين است كه ناهنجاريها و موارد غير طبيعي را به حالت طبيعي تبديل كنيم نه اينكه شكل طبيعي را به شكل غيرطبيعي تغيير دهيم، چرا كه زماني كه جزيي از چهره را از شكل طبيعي خارج ميكنيم نه تنها زيبايي را به فرد اضافه نكردهايم كه زيبايي وي را نيز از بين بردهايم.
پنجمين كنگره خاورميانه اي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت كه با حضور متخصصاني از 27 كشور جهان در مركز همايش هاي رازي تهران از روز جمعه 11 ارديبهشت ماه آغاز شده بود، امروز يكشنبه 13 ارديبهشت ماه پايان يافت.
علمي(1)1834**
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸
تهران- ايرنا- رييس انجمن تحقيقات راينولوژي ايران گفت: هر چند پيوند صورت در كشور به لحاظ تكنيكي امكانپذير است، اما به دليل مشكلات كار تيمي، هنوز موفق به انجام آن نشده ايم.