به گزارش ايرنا، قرارداد توليد مشترك اين بالگرد كه از نوع ترابري نظامي و با عنوان «مي- 26 ت» اعلام شده، قرار است در پايان ماه جاري ميلادي (ارديبهشت - خرداد) به امضاي مسوولان نظامي دو كشور برسد.
توافق چين و روسيه در خصوص همكاري مشترك در اين پروژه در جريان ديدار «ديميتري راگوزين» معاون امور دفاعي نخست وزير روسيه از شهر گوانگژو چين و ديدار با «وان يان» همتاي پكني او صورت گرفته است.
گفته شده، چين سرمايهگذار اصلي اين پروژه خواهد بود و روسيه نيز در اجراي آن با چين همكاري نزديك خواهد داشت.
بالگرد «مي - 26 ت» يكي از سنگينترين بالگردهاي جهان محسوب مي شود كه قادر است در شرايط مختلف جوي 20 تن بار را در داخل و يا به صورت آويزان، حمل كند كه حمل اين مقدار بار در صنعت هوانوردي نوعي ركورد محسوب ميشود.
علاقه چينيها به داشتن اين بالگرد پس از آن شدت يافت كه از آن در زمين لرزه ويرانگر شهر «سيچوآن» در سال هاي 2008 و 2013 ميلادي استفاده شد و آنان متوجه كارايي بالاي اين وسيله پرنده شدند.
هم اكنون سه فروند از اين نوع بالگرد در چين مورد استفاده قرار مي گيرد و چهارمين بالگرد نيز كه براي حفاظت از جنگل هاي شهر «شاندونگ» خريداري شده، تا پايان سال 2015 ميلادي به اين كشور تحويل داده خواهد شد.
صداي روسيه پيش تر در گزارشي به نقل از «آلكساندر ميخيف» مديركل شركت بالگرد روسيه، اعلام كرد: «همكاري مسكو و پكن در اين زمينه به چند دهه پيش باز ميگردد و دو كشور همكاري خوبي با يكديگر در صنعت هوا فضا دارند.»
او همچنين گفت كه دو كشور علاوه بر طرح ساخت بالگرد «مي - 26 ت»، طرحهاي ديگري را نيز در دست اجرا دارند.
شركت «بالگردهاي روسيه» با داشتن پنج كارخانه، يكي از معدود شركتهاي جهان است كه از امكان طراحي، توليد، آزمايش و سرويس دهي بالگردهاي تجاري و نظامي برخوردار است.
چين و روسيه دي ماه سال گذشته نيز اعلام كردند كه با توليد نوعي هواپيماي مسافربري غولپيكر و دور پرواز، قصد دارند به مقابله با شركت هاي بزرگ هواپيماسازي «بويينگ» و «ايرباس» بروند كه اكنون 80 درصد بازار هواپيماهاي دور پرواز را در اختيار خود دارند.
چين پيشتر نيز قراردادي با شركت هواپيمايي خصوصي «هنان ابروي ايركرافت» روسيه منعقد كرد كه بر اساس آن مقرر شد كارخانه اين شركت هواپيماسازي تا سال 2018 در شهر «ژنگ ژو»، مركز استان «هنان» راه اندازي شود.
بر اساس توافقي كه دو سال پيش بين مسوولان هواپيمايي دو كشور صورت گرفت، قرار است در اين كارخانه مونتاژ هواپيماي سوخوي سوپرجت - 100 صورت گيرد.
سوخوي سوپرجت - 100 قادر به حمل 98 مسافر براي مسافت چهار هزار و 400 كيلومتري و با حداكثر سرعت 900 كيلومتر در ساعت است.
آساق*1597
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۶
پكن - ايرنا - چين و روسيه اعلام كردند كه در ساخت نوعي بالگرد ويژه ترابري كه محصولي مشترك خواهد بود، به توافق رسيدهاند.