تهران - ایرنا - نماینده كمیسیون تخصصی مشاوران املاك اتاق اصناف ایران گفت: اصلی ترین شاخص تعیین اجاره بها، قیمت مسكن است و از آنجا كه قیمت مسكن افزایش پیدا نكرده و حقوق كاركنان دولت نیز درصد قابل قبولی افزایش نیافته، بازار ظرفیت افزایش اجاره بها را ندارد و نباید طبقه متوسط جامعه تحت فشار بازار مسكن قرار گیرند.

حسام عقبایی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: از آنجا كه از نظر علمی و كارشناسی مردم در سال 94 از رشد درآمدی محدودی برخوردار شده اند و همواره باید تناسبی بین درآمد و پرداخت وجود داشته باشد؛ ظرفیت افزایش اجاره بها از نظر درآمدی برای مستاجران وجود ندارد.

وی ادامه داد: البته توجیه آن بخش بازار مسكن كه واكنش زودهنگام به تغییر نرخ سود بانكی نشان داده اند و گرایش مالكان به اخذ«رهن بیشتر»در ازای «اجاره ماهانه كمتر» كاهش پیدا كرده نیز درست نیست.

نماینده كمیسیون تخصصی مشاوران املاك اتاق اصناف ایران افزود: بعضا ممكن است برخی مالكان خودسرانه اجاره بها را افزایش دهند كه آن هم در بازار بالانس می شود چرا كه نباید ارزش قیمت خانه با وام بانكی مقایسه شود و این كارشناسی شده نیست و موجب به هم ریختگی بازار می شود.

وی تاكید كرد: برخی مالكان نیز موضوع تورم موجود در كشور و یا رشد تامین معاش را پیش كشیده و عنوان می كنند؛ نان و مواد خوراكی و مصرفی گران شده، پس چرا نباید قیمت اجاره بها افزایش یابد كه یك تحیلیل غیركارشناسی و نادرست است.

عقبایی ادامه داد: برخی نیز عنوان می كنند كه قیمت خانه ما 500 میلیون تومان و اجاره اش زیر دو میلیون تومان است در حالیكه اگر 500 میلیون تومان در بانك سرمایه گذاری می شد، ماهی 10 میلیون تومان دریافت می كردیم و با این تحلیل عنوان می كنند كه چرا ما نباید 10 میلیون اجاره بگیریم كه این توجیهات مورد تائید اتحادیه املاك نیست املاك كشور نیز نباید مجالی به این افكار بدهد چرا كه هر بازاری سود خودش و مسایل تخصصی خودش را دارد.

اقتصام (4)1070**1558