دزفول - ايرنا - بخش سردشت دزفول در استان خوزستان با وجود ظرفيت هاي فراوان در زمينه هاي مختلف از جمله گردشگري طبيعي مورد بي توجهي قرار گرفته و از امكانات زير بنايي از جمله جاده مناسب، آب، زير ساخت هاي مخابراتي و امكانات مناسب بهداشتي و درماني محروم است.

به گزارش ايرنا بخش كوهستاني سردشت با ‪ ۳۸۰۰‬كيلومتر مربع مساحت و افزون بر 24 هزار نفر جمعيت در ‪ ۳۵‬كيلومتري شمال شهرستان دزفول واقع است.

اين بخش با وجود جاذبه هاي گوناگون گردشگري از جمله درياچه تمي به عنوان يكي از زيباترين و بزرگترين درياچه هاي كوهستاني ايران در شمال استان خوزستان و در ‪ ۱۴۷‬كيلومتري شمال شرق شهرستان دزفول داراي ظرفيت هاي گردشگري فوق العاده اي است كه با وجود صعب العبور بودن هر ساله ميزبان گردشگران از مناطق مختلف كشور است.

مناطق بكر طبيعي، اراضي كشاورزي و چشم اندازهاي طبيعي مناظر زيبايي را در اين بخش كوهستاني براي دوستداران گردش و طبيعت فراهم كرده است.

تنوع آب و هوايي و نيز يخچال برفي طبيعي، كوه هفت تنان با چشم اندازهاي شگرف طبيعي و نيز درختان بادام، بنك و بلوط همچنين پير هفت تنان به عنوان يكي از زيارتگاههاي شهرستان دزفول از ديگر ظرفيت هاي گردشگري سردشت است كه دسترسي به اين مناطق به دليل نبود جاده مناسب به سختي انجام مي شود.

يكي از اهالي منطقه با اشاره به وجود منابع طبيعي زيباي اين بخش گفت: با وجود ظرفيت هاي قابل توجه گردشگري در سردشت اين بخش مورد كم توجهي قرار گرفته است به طوري كه اهالي منطقه از امكانات ابتدايي نيز محروم هستند.

سيد علي محمد حسيني جاده سردشت را از جاده هاي حادثه خيز دزفول دانست و افزود: با وجود سفر گردشگران به سردشت دزفول در ايام سال به ويژه نوروز از سالهاي گذشته تاكنون مشكل جاده اين بخش حل نشده و همچنان شاهد بروز حوادث تلخ رانندگي در اين مسير هستيم.

وي اظهار كرد: در دولت نهم و دهم ايمن سازي جاده زاگرس در دستور كار قرار گرفت ولي با تغيير دولت و حاكم شدن نگاه سياسي اين طرح ها به ورطه فراموشي سپرده شد.

حسيني با اشاره به اينكه عمليات زيرسازي جاده احمد فداله تا سردشت و توت عليا تا روستاي ابوالحسن در سالهاي گذشته انجام شده است، گفت: ايمن سازي اين جاده نيازمند توجه جدي مسوولان است تا اين طرح در اولويت اصلي برنامه هاي اداره راه و شهرسازي دزفول قرار گيرد.

وي افزود: طبق برنامه ريزي ها مقرر شد 100 كيلومتر جاده سردشت آسفالت شود كه هنوز اين طرح عملياتي نشده و اقدامي در اين رابطه انجام نشده است.

حسيني با اشاره به ديگر مشكلات بخش سردشت دزفول گفت: با وجود اينكه مشكلات خشكسالي دامن گير كليه بخش ها شده است اما منطقه احمد فداله در ارتفاعات كوهستاني شمال دزفول با بارندگي مناسب شاهد طغيان رودخانه هاست كه جا دارد با اجراي طرح هاي آبخيزداري و احداث سد علاوه بر جلوگيري از خسارت سيل، امكان توسعه بخش كشاورزي را در اين منطقه فراهم كرد و با اين اقدام مانع مهاجرت اهالي روستاها به شهر شد.

حسيني همچنين به اهميت ويژه پل كول به عنوان پل ارتباطي استانهاي خوزستان و لرستان و مسير كوچ عشاير اشاره كرد و گفت: پل كول از ديرباز مسير تردد عشاير است.

وي با اشاره به مشكلات بهداشتي و درماني سردشت بيان كرد: تنها دو خانه بهداشت در اين بخش وجود دارد كه به دليل نبود افراد متخصص، اين مراكز جوابگوي نياز اهالي نبوده به طوري كه شاهد مرگ و مير افراد به دليل كمبود امكانات درماني در اين بخش هستيم.

وي افزود: به دليل نبود درمانگاه و پايگاه هاي اورژانس سيار در منطقه محروم سردشت كمك به افراد حادثه ديده و مادران باردار به سختي انجام مي شود.

حسيني اظهار كرد: مسوولان به مشكلات اهالي دره كايد و احمد فداله بي توجه هستند.

وي در خصوص مشكلات برق بخش سردشت نيز گفت: در دولت دهم قرار بود مناطق دره كايد، دورك و احمد فداله از نعمت برق بهره مند شوند كه تاكنون اين امر محقق نشده است.

حسيني افزود: بيش از 100 روستا در منطقه احمد فداله، دره كايد و دورك و مودو آرپنا وجود دارد كه تنها دو روستاي آن داراي برق هستند ضمن اينكه فقدان زير ساخت هاي مخابراتي مشكلات ساكنان اين بخش محروم را دوچندان كرده است.

وي همچنين گفت: دكل مخابراتي در ارتفاعات سالن كوه بخش سردشت نصب شده كه به دليل نبود نگهبان ترانس برق دكل مخابرات توسط سارقان به سرقت رفت و ارتباط تلفني اين بخش نيز قطع شد.

حسيني همچنين از بقعه پير احمد فداله و فداله عمران در منطقه احمد فداله به عنوان مكان هاي زيارتي اين بخش نام برد كه بين اهالي منطقه از مقام و منزلت ويژه اي برخوردار هستند و گفته مي شود نسب آنها به امام زين العابدين(ع) مي رسد.

غلامحسين حسنپور رييس هيات كوهنوردي شهرستان دزفول نيز گفت: كوهستان هفت تنان سردشت با ارتفاع دو هزار متر داراي دره، ديواره، ستون و سوزني ويژه كوهنوردي است كه در مجموع كوهستاني به نام هفت تنان را ايجاد كرده است كه كوهنوردان از نقاط مختلف كشور براي صعود به اين كوهستان سفر مي كنند.

وي افزود: هفت تنان از جمله كوهستان هاي زيبايي است كه با داشتن جاذبه هاي فراوان از جمله آبشارهاي فراوان در كنار دژ محمدعلي خان واقع شده و به دليل دارا بودن گونه هاي جانواري از جمله خرس، كل و ميش توسط محيط زيست به منطقه شكار ممنوع تبديل شده است.

حسنپور با اشاره به اينكه مشكلي براي كوهنوردي در كوهستان هفت تنان وجود ندارد به گردشگران توصيه كرد براي صعود به قله هفت تنان، زيارتگاه هفت تنان و دژ محمدعلي خان از راهنمايان محلي كمك گيرند و اهالي را در جريان حضور خود قرار دهند تا دچار حادثه اي كه هفته گذشته اتفاق افتاد و يك خانواده در مسير گم شدند، نشوند.

نداشتن بخشدار و بلاتكليف بودن وضعيت بخشداري از ديگر محروميت هاي بخش سردشت دزفول در كنار ساير مشكلات و محروميت ها خودنمايي مي كند.

بخش سردشت چند ماهي است كه از داشتن بخشدار محروم است و اين مشكل نيز پيگيري محروميت هاي اين منطقه دور افتاده را نيز سخت كرده است.

بخشدار سابق سردشت دزفول نيز چندي پيش در گفت و گو با ايرنا با بحراني توصيف كردن وضعيت آب آشاميدني در اين بخش محروم گفت: مشكل كمبود آب در مناطق روستايي بخش سردشت جدي و نيازمند اقدام فوري است.

حسنعلي عليدوست افزود: علاوه بر شهر سردشت بسياري از روستاهاي اين بخش نيز با بحران كم آبي مواجه شده و به دليل كمبود اعتبار اقدامي براي حل مشكل آب اين بخش محروم نشده است.

وي با تاكيد بر ضرورت احداث تاسيسات آبرساني در بخش سردشت از تخصيص نيافتن اعتبارات آب و فاضلاب روستايي انتقاد كرد و گفت: به دليل كمبود اعتبار، اداره آب و فاضلاب روستايي حتي براي آبرساني با تانكر به روستاهاي منطقه با مشكل مواجه است.

عليدوست وضعيت آب روستاهاي گاومير، بنه قيصر، خيبره و آب بيد را نسبت به ساير روستاها بحراني تر عنوان كرد و گفت: اهالي روستاي ميدان از دهستان ماهور برنجي حتي از آب تانكر آبرساني نيز محروم شده اند.

بخشدار سردشت وضعيت مدارس عشايري اين بخش را نيز بحراني توصيف كرد.

فرماندار ويژه شهرستان دزفول نيز با اشاره به ظرفيت هاي بسيار زياد اين شهرستان گفت: اگر منابع نفت، گاز، پتروشيمي، بنادر و ساير منابع اقتصادي استان خوزستان حذف شود تنها با ظرفيت هاي بي شمار شهرستان دزفول مي توان كليه نيازهاي اين استان را تامين كرد.

حبيب اله آصفي افزود: نبود درك واقعيت در استان خوزستان باعث شده در برخي شاخص هاي توسعه، استان خوزستان از سيستان و بلوچستان نيز عقب افتاده تر باشد و دزفول با اين ظرفيت هاي عظيم خدادادي از بشاگرد هرمزگان نيز عقب تر باشد.

وي به وجود منابع طبيعي سرشار در شهرستان دزفول اشاره كرد و افزود: به دليل مديريت غلط گذشته اكنون روستاهاي بخش هاي سردشت و شهيون دزفول بويي از تمدن نبرده اند و از حداقل امكانات از جمله تلفن، برق و آب آشاميدني محروم هستند.

در آخرين حادثه يك خانواده 9 نفره كه صبح جمعه پياده از مسير روستاي بوالحسن عازم پير هفت تنان در بخش سردشت دزفول بودند به دليل نا آشنايي به مسير ساعاتي در منطقه سرگردان شدند.

به دنبال اين حادثه يك گروه از نيروهاي هلال احمر عازم منطقه شد كه با كمك اهالي و نيروهاي بسيج افراد سرگردان در منطقه كوهستاني سردشت دزفول اين خانواده پيدا شده و به روستا منتقل شدند.

2077/7278/6068