محمد ايزدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بخش عمده ويتامين هاي گروه B و املاح معدني گندم همچون آهن، كلسيم، فسفر، روي و منيزيم در پوسته و لايه آلورون كه به طوركلي سبوس ناميده مي شوند، متمركز شده است.
وي يادآوري كرد: با توجه به پژوهش هاي متعدد انجام شده سبوس غني ترين منبع غذايي فيبر و الياف گياهي محسوب مي شود و فوايد متعددي به دنبال دارد.
ايزدي ابراز كرد: در دهه گذشته فوايد فراوان نان سبوس دار اثبات شده بود و اين ماده به عنوان يك داروي موثر طبي براي بيماراني كه هميشه از مساله يبوست يا اختلالات روده بزرگ رنج مي برند، شناخته شد.
وي با بيان اينكه با وجود اطلاع رساني و آگاهي انجام شده اغلب مردم كمتر به ارزش نان هاي سبوس دار واقف هستند اظهار كرد: به باور عده اي از مردم نان سبوس دار در مقايسه با نوع معمولي مفيد نيست و ويتامين و املاح كمتري دارد.
عضو هيات مديره و معاون بازرگاني شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 14 استان زنجان ادامه داد: نان هاي سبوس دار از فيبر بالايي برخوردار هستند و بنابه توصيه متخصصان تغذيه، يك فرد بايد روزانه نيم گرم فيبر به ازاي هركيلوگرم وزن بدن دريافت كند.
وي اظهار كرد: بطور متوسط براي يك فرد بزرگسال حداقل مقدار 30 گرم فيبر مورد نياز است و توصيه مي شود نيمي از آن از نان سبوس دار تامين شود.
ايزدي خاطرنشان كرد: سبوس گندم جز فيبرهاي غذايي نامحلول است كه در جلوگيري از يبوست و ساير بيماري هاي روده بزرگ تاثير زيادي دارند.
6085/7320
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳
زنجان - ايرنا - يك كارشناس صنايع غذايي گفت: سبوس جو و برنج جزو فيبرهاي محلول به شمار مي روند كه اثر زيادي در كاهش كلسترول خون دارند.