به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر محمد حسن عصاره روز سه شنبه در چهارمین كنگره ملی گیاهان دارویی به گونه های گیاهی انحصاری كشور اشاره كرد و گفت: 1700 گونه گیاه انحصاری در ایران وجود دارد.
وی اظهار كرد: متاسفانه به رغم استعدادهای فراوان كشور در این زمینه سرمایه گذاری در این حوزه مناسب نبوده و اقتصاد دانش بنیان بر پایه گیاهان دارویی در كشور بسیار كم است.
وی تصویب سند ملی راهبرد گیاهان دارویی و طب سنتی را افتخاری بزرگ دانست و گفت: با این سند می توان از حركت جزیره ای دراین حوزه جلوگیری كرده و تمركزی ایجاد كرد.
وی گفت: با بسیج امكانات اعتبارات سرمایه گذار مناسب می توان جایگاه ایران را درمنطقه و دنیا توسعه داد.
وی كشت و فراوری صنعت و بازار را از جمله حلقه های اتصال برای افزایش جایگاه ایران دراین حوزه اعلام كرد و گفت: با تحقق این موضوع از حركت جزیره ای جلوگیری شده و حركت منسجم ایجاد خواهد شد.
عصاره ایجاد اشتغال، حفظ ذخایر ژنتیكی، گیاهان دارویی بومی وانحصاری كشور برنامه ریزی برای افزایش كشت و تولید گیاهان دارویی، تغییرالگوی كشت را از جمله اهداف سند ملی گیاهان دارویی اعلام كرد و گفت: با توجه به اقدامات انجام شده شاهد تغییرات چشمگیر دراین زمینه هستیم .
وی با اشاره به اینكه 95 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود گفت: در كشورهای دیگر نظیر تركیه، افغانستان واسپانیا این مقدار سطح كشت وجود ندارد.
وی به ارزش های دارویی زعفران اشاره كرد و گفت: این گیاه دارای ارزش های دارویی است كه تحقیقات برای شناخت خواص واثرات دارویی آن همچنان ادامه دارد.
علمی **1201**ن.پ**1599
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
تهران- ایرنا- دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور به تنوع گیاهان دارویی در كشور اشاره كرد و گفت: ایران رتبه برتر دنیا را در این زمینه به خود اختصاص داده است.