كتایون اشرف در گفت و گو با ایرنا در خصوص انتخاب شدنش در نخستین دوره جایزه پاروی طلایی آكادمی جهانی قایقرانی گفت: طرح توسعه وگسترش با هدف نمایش بالاترین توانمندی زنان قایقران ، افزایش اعتماد به نفس آنان و تشویق و انگیزه دادن به قایقرانان جوان بود و اگر چه این طرح در كشور ما پس از كشورهای نپال ، توگو ، تایلند و تركیه برگزار شد اما با توجه به ویژگیهای برگزاری آن موجب شد كه این جایزه سهم ایران باشد.
وی با بیان اینكه هدف این طرح توانمندی سازی زنان درتمام ابعاد است نه فقط قایقرانی، ادامه داد: طرح توسعه وگسترش،طرح گروهی اززنان كشورهای مختلف بود كه برای اولین بار17 ماه توسط زنی از نپال آغاز شد و سپس در كشورهای توگو ، تایلند ، تركیه و ایران به اجرا گذاشته شد كه البته من (كتایون اشرف ) در كشورهای تركیه و تایلند در اجرای این طرح همكاری داشتم .
اشرف اضافه كرد: اگر چه من و زنی از نپال به نمایندگی از تمامی زنانی كه این طرح را در كشورهای خود به اجرا گذاشته بودیم و در مراسم اهدای پاروی طلایی آكادمی جهانی حضور داشتیم ، اما با توجه به اینكه این طرح در كشور ما با تعداد بیشتری از زنان برگزار شده بود جایزه این مراسم به نماینده ایران داده شد.
به گفته مربی تیم ملی اسلالوم ایران دربازیهای 2014اینچئون، در طرحی كه درایران اجرا شد جدای از 20 دختر و زن مستعد رشته اسلالوم از 11 استان كشور ، سه زن ملی پوش این رشته و هفت زن قایقران از كشورهای مختلف آفریقایی ،آسیایی و اروپایی نیز حضور داشتند.
وی ادامه داد:درایران فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی حامی اجرای این طرح بود و باید درادامه اجرای این طرح بخش خصوصی را درگیر كنیم زیرا كشورهایی چون افغانستان ، پاكستان ، تاجیكستان ،عراق و بسیاری از كشورهای همسایه ، منطقه و حتی در اسیا و جهان چشم امید به این طرح دارند.
وی گفت:سهم من در اجرای این طرح به عنوان یك مربی، نقش برگزاركننده بود و آنچه در فكر من به اجرای این طرح كمك می كند این است كه هیچ زن و یا دختر قایقرانی نمی تواند به تنهایی رشد كرده و به موفقیت برسد مگر آنكه در كنار دیگران فعالیت كرده و پارو بزند.
وی تصریح كرد:البته هدف ما ازاجرای طرح توسعه و گسترش فقط قایقرانی نیست بلكه تعلیم و تربیت است ، تعلیم قایقرانی و تربیت افراد برای اهداف اجتماعی، آموزش حفاظت ازمحیط زیست و رودخانه ها و تبادل فرهنگی كشورهای مختلف ، در حقیقت دادن دانش و افزایش مهارت های زندگی و اینكه چگونه می توانند از توانایی هایشان نهایت استفاده را داشته باشند.
اشراف گفت: رشته ورزشی من آبهای خروشان است هر وقت مشكلاتی پیش رویم قرار می گیرد به قایقرانی می روم و در این حال از عهده كارهایم بر می آیم و كارهای سخت برایم آسان می شود.
این مربی قایقرانی، افزود: دختران با این تفكر مورد تعلیم قرار می گیرند كه در زندگی شان بتوانند در مواجهه با سختی ها و برای رسیدن به آرزوهایشان تلاش كنند آرزوهایی مثل كسب سهمیه المپیك و حضور در المپیك كه در این زمینه ما با اجرای طرح توسعه و گسترش آنان را یاری می كنیم.
اشرف یادآوری كرد: در اجرای طرح توسعه و گسترش در كمپی كه دو هفته پیش در تهران برگزار شد،سه مربی المپیكی از نقاط مختلف جهان حضور داشتند كه به دختران ملی پوشی كه دراین دوره حضور داشتند ، علاوه بر دادن انگیزه ، آموزش های لازم را ارایه كرده و نكات بسیار خوبی را به آنان یادآوری كردند.
به گفته اشرف، دختران و زنان قایقرانی در كمپ قایقرانی زنان شركت داشتند هم آموزش گرفتند و هم یاد گرفتند كه چطور آموزش دهند و به طور مثال قایقران تونسی حاضر در این دوره ، هفته گذشته دوره آموزشی اسلالوم در كشورش برگزار كرد.
وی ادامه داد: مراسم جایزه پاروی طلایی آكادمی جهانی قایقرانی 19 اردیبهشت ماه (9 می ) برگزار شد و شركت كنندگان در این مراسم تنها دو بار از جای خود برخاستند ،بار اول به احترام درگذشتگان زلزله نپال و بار دوم پس از سخنرانی من به عنوان نماینده ایران بود و اكثریت معتقد بودند این مطالب خواست تمامی زنان جهان است و امیدوارند روزی این خواست ها محقق شوند.
اشرف در بخشی از سخنانش گفته بود ؛ این صدای زنانی است در سراسر جهان كه محدودیت ها را شكسته اند و می خواهند با اجرای این برنامه توانمندیهای خود را بشناسند.
وی ادامه داد: ما نمی خواهیم قهرمان بسازیم بلكه ما قصد داریم زنانی داشته باشیم كه توانایی های خود را بشناسند و بدانند كه باید زنانه ورزش كنند، بدون مقایسه با مردان در فضایی زنانه و با همان محدودیت های یك زن به عنوان یك مادر ، همسر یا دختر ، اینكه می توانند ازدواج كنند ،بچه دار شوند و در كنار تمام این ها ورزش كنند و موفقیت كسب كنند.
وی ادامه داد:خوشبختانه شرایط درایران به مراتب نسبت به بسیاری ازكشورها شرایط بسیار خوبی است و زنان ما برای موفقیت شاید تنها نیاز به كسب اطلاعات و دانش روز دنیا دارند واین درحالی است كه در بسیاری كشورها مثل افغانستان و عراق مشكلات فراوانی فراروی زنان وجود دارد امكانات و فضاهای كمی در اختیار زنان وجود دارد.
وی ادامه داد:درهفدهمین دوره بازیهای آسیایی در اینچئون مربیان تمامی تیم های شركت كننده در قایقرانی ماده اسلالوم زنان، مردان بودند و تنها مربی زن ایستاده در كنار دریاچه سرمربی تیم ملی اسلالوم ایران بود كه عنوان سوم آسیا را نیز كسب كرد.
اشرف خاطرنشان كرد: من به توانمندی زنان ایرانی ایمان دارم و مطمئنم كه اگر مسیر درست به آنان نشان داده شود ، در سالهای نه چندان دور موفقیت های زیادی در آسیا و جهان خواهند داشت.
این مربی قایقرانی گفت: هدفم از امروز ادامه اجرای این طرح و تمركز روی المپیك نوجوانان و بزرگسالان است.
وی ادامه داد: آماده سازی نوجوانان برای حضور قدرتمند در رقابت های اسلالوم نوجوانان و تمركز روی المپیك بزرگسالان برای اینكه زنان قایقران ایران بتوانند در رقابت های ژاپن كه سال آینده برگزار می شود سهمیه المپیك ریو را در رشته اسلالوم كسب كنند.
** نخستین مراسم جایزه پاروی طلایی آكادمی جهانی قایقرانی 19 اردیبهشت ماه در شهر آگسبورگ آلمان برگزار شد و هفت پاروی طلایی اهدا شد كه یكی از آنان به دلیل اجرای طرح كمپ قایقرانی زنان در دو قسمت آبهای آرام و خروشان از اجرای طرح توسعه و گسترش ، به كتایون اشرف از ایران اهدا شد.
به گفته وی این جایزه به كسانی ا هدا می شود كه بالاترین سطح دانش ،تخصص و تجربه را در رشته خود ارایه كنند.
كتایون اشرف قایقرانی را به شكل حرفه ای از سال 76 آغاز كرده و سال 81 كاپیتان تیم ملی كانوپولوی ایران بوده كه توانسته است مقام سوم را در رقابتهای قهرمانی آسیا كسب كند.
وی جزو اولین زنان ایرانی در رشته آبهای خروشان بوده است كه در سال 82 در كنار تیم ملی موفق به كسب مقام پنجم آسیا در رقابت های كره جنوبی شده است .
اشرف از پایه گذاران رشته رفتیگ در ایران است و مربیگری این رشته در رقابت های آسیایی را نیز به عهده داشته است .
وی نخستین زن ایرانی است كه دوره آموزشی'رفت گاید ' (راهنمای قایق های بزرگ بادبادانی ) را در تركیه سپری كرده و عنوان راهنمای بین المللی را كسب كرده است. اشرف این اجازه را دارد كه تمامی رودخانه های جهان به عنوان راهنما هدایت این قایق ها را به عهده بگیرد.
اشرف از معلمان آموزش و پرورش است و مربیگری تیم اسلالوم ایران در بازیهای آسیایی اینچئون را به عهده داشت كه سونیا گماری بازیكن این تیم توانست مقام سوم این رقابت ها را كسب كرده و مدال برنز را برگردن بیاویزدو شقایق سید یوسفی دیگر شركت كننده این ماده نیز عنوان چهارمی این رقابت ا را از آن خود كرد.
ورزشی (4)**1828**1590
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
تهران – ایرنا – برنده جایزه پاروی طلایی آكادمی جهانی قایقرانی می گوید : طرح توسعه و گسترش قایقرانی توسط چند كشور طراحی و اجرا شد اما سطح برگزاری این طرح در ایران جایزه پاروی طلایی را در دست های من قرار داد.