«يورام اورون»، استاديار مطالعات آسيايي در دانشگاه حيفا در مصاحبه با هفته نامه ديپلمات چاپ توكيو يادآور شد كه رژيم صهيونيستي در همين راستا تصميم گرفته است به بانك سرمايه گذاري زيرساخت آسيا به رهبري چين بپيوندد.
وي گفت: اسراييل قصد دارد روابط خود را با آسيا گسترش دهد و در اين زمينه، به چين توجهي ويژه خواهد داشت.
اين كارشناس صهيونيست ابراز عقيده كرد كه امريكا نگران گسترش روابط نظامي اسراييل و چين است و نگراني هاي ديگري هم دارد.
به گفته «اورون»، رژيم صهيونيستي در اوايل دهه 2000، تسليم فشارهاي آمريكا شد و روابط نظامي و تسليحاتي خود را با چين متوقف ساخت، اما اوايل دهه 2010 ميلادي، دولت بنيامين نتانياهو بالاخره به اين نتيجه رسيد كه روابط تسليحاتي با پكن را احيا كند.
وي افزود: تل آويو، ضمن اينكه نمي خواهد روابطش با واشنگتن را به خطر اندازد، اما درك متفاوتي از آمريكا در ارتباط با چين دارد.
اين كارشناس مطالعات سياسي مقيم فلسطين اشغالي خاطرنشان كرد كه صهونيست ها همكاري هاي نظامي با چين را به انتقال فناوري ها و اطلاعاتي كه طبقه بندي شده نيستند، محدود مي كنند و واشنگتن را نيز در جريان اين همكاري ها مي گذارند.
وي در باره انگيزه رژيم صهيونيستي از گسترش روابط نظامي خود با چين گفت: اسراييل چين را بازار خوبي براي اقتصاد خود مي داند و همچنان كه روابط اقتصادي و بازرگاني ميان دو طرف گسترش مي يابد، افكار عمومي در داخل نيز فشار مي آورند كه از روابط تسليحاتي با پكن چشم پوشي نشود.
اورون با اشاره به تغيير راهبرد ايالات متحده در قاره آسيا گفت: تمركز آمريكا بر شرق آسيا به اين معناست كه واشنگتن تمركز كمتري بر امنيت خاورميانه خواهد داشت. بنابراين، اسراييل اميدوار است بتواند روابط خود را با اين قدرت نوظهور به گونه اي گسترش دهد كه باعث تيره شدن روابط با واشنگتن نشود.
اين استاد دانشگاه حيفا با بيان اينكه آمريكا با عضويت رژيم صهيونيستي در بانك چيني، مخالفت نكرده است، يادآور شد: با اين حال، زماني كه چين تصميم بگيرد وارد عرصه خاورميانه شود، اوضاع پيچيده تر خواهد شد.
اورون در پاسخ به موضع تل آويو در قبال روابط خوب چين با كشورهاي عربي اظهارداشت: اسراييل در سال هاي اخير، به روابط خوب چين با عرب ها حساس نبوده و همزمان با گسترش نقش چين در منطقه، مشاركت اين كشور در ماموريت هاي دريايي خليج عدن، همكاري در موضوع هسته اي ايران، بحران سوريه و روابط «اسراييل و فلسطين»، نشان داده است كه روابط چين با عرب ها در سطح تشريفات است.
آساق**9163 ** 1551
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹
تهران – ايرنا – يك كارشناس برجسته مطالعات سياسي در رژيم صهيونيستي با اشاره به گسترش چشمگير روابط اقتصادي و نظامي ميان تل آويو و پكن گفت: با كاهش اهميت خاورميانه نزد واشنگتن، اسراييل روي حضور چين در خاورميانه، به عنوان قدرتي نوظهور حساب مي كند.