تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱

پكن - ایرنا - وزارت بازرگانی چین از افزایش 11 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در این كشور طی چهار ماهه نخست سال 2015 خبر داد.

به گزارش ایرنا، شرایط مناسب برای شركت ها و سازمان های تجاری خارجی موجب شده تا میزان سرمایه گذاری خارجی در چین همچنان سیر صعودی داشته باشد و گرایش آنان را برای حضور بیشتر در این كشور دوچندان كند.

وزارت بازرگانی چین اعلام كرد، شاخص سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در چین در بازه زمانی چهار ماهه نخست سال جاری میلادی، 11.1 درصد رشد داشته است.

بنابراین گزارش، میزان این سرمایه گذاری در این مدت 273.61 میلیارد یوان (معادل 44.49 میلیارد دلار) بوده است.

خبرگزاری شینهوا گزارش داد، دولت چین در فاصله بین ماه های ژانویه تا آوریل (دی تا فرودین ماه)، 7 هزار و 790 شركت خارجی جدید را ثبت كرده كه این میزان نسبت به سال گذشته 17 درصد رشد داشته است.

میزان سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت خدمات، 28.14 میلیارد دلار بوده كه این میزان، 63.2 درصد كل سرمایه گذاری خارجی را شامل می شود.

بنابراین گزارش، سرمایه گذاری در بخش های ارتباطات، كامپیوتر و دستگاه های الكترونیكی بیش از حوزه های دیگر بود و این بخش ها با رشد 9.9 درصد مواجه بودند.

گزارش های منتشر شده نشان دهند آن است كه كشور چین با توجه به افزایش هزینه های تولید، همچنان انتخاب و مقصد نخست سرمایه گذاران خارجی در سال گذشته میلادی بوده و این كشور توانسته با فراهم كردن تسهیلات مناسب، شرایط مناسب تری را برای شركت ها و سازمان های تجاری فراهم سازد.

رشد اقتصادی چین برخلاف انتظارات در سال 2014، 7.4 درصد بود اما این موضوع باعث نشد سرمایه گذاران خارجی نسبت به این كشور پهناور بی توجه باشند.

با وجود كند شدن روند رشد اقتصادی و افزایش هزینه های كارگری، این كشور همچنان انتخاب اول سرمایه گذاران خارجی است.

چین به دلیل ثبات سیاسی و اقتصادی، منابع عظیم، نیروی كارگر ارزان و وجود زیرساخت های رو به بهبود، امروز به عنوان یكی از قطب های تولید جهان شناخته می شود.

روند رو به رشد چین در جذب سرمایه های خارجی در حالی صورت می گیرد كه این كشور نخستین بار از سال 2003، جایگاه اول آمریكا در مقصد سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان را گرفت.

به اعتقاد بسیاری از كارشناسان اقتصادی، چین فقط یك پایگاه تولیدی رقابتی نیست بلكه در مجاورت بسیاری از مشتریان و خریداران در كشورهای شرق آسیا قرار دارد و این شرایط موقعیت ممتازی را برای این كشور فراهم كرده است.

از سوی دیگر، وجود مواد خام اولیه، نیروی كار ماهر، وجود كارپردازان، طراحان و كارخانه‌ها و ... در چین موجب جذب سرمایه گذاران خارجی شده است؛ مجموعه عواملی كه به سختی بتوان همه آنها را با هم در یك كشور یافت.

چین در كنار حذف بسیاری از تشریفات اداری برای تولیدكنندگان و شركت های خارجی و رفتار یكسان و عادلانه با شركت های خارجی همانند شركت های داخلی، همچنان فرصت های قابل توجهی را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار می دهد.

گروه ناظر فرایند سرمایه گذاری ها خارجی 2014 اعلام كرد كه چین با جذب 128 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی و هنگ كنگ با 111 میلیارد دلار، به ترتیب نخستین و دومین مقصد «اف دی آی»های جهان در سال 2014 بوده اند.

همچنین آمریكا با كاهش دو سوم نسبت به سال 2013 تنها 86 میلیارد دلار سرمایه خارجی را در سال 2014 جذب كرد و بدین ترتیب چین با سبقت از آمریكا، به بزرگترین مقصد سرمایه گذاری بازرگانان خارجی تبدیل شده است.

آساق*231*1597