تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۵

بندرعباس - ايرنا - خط مستقيم كشتيراني بين بندر شهيد رجايي ايران و بندر صحار عمان، با حضور دبيركل و نائب رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و عمان و همچنين با حضور مسوولان و نمايندگاني از بخش خصوصي افتتاح شد.

به گزارش ايرنا، دبيركل اتاق مشترك بازرگاني ايران و عمان روز پنجشنبه در مراسم آغاز به كار نخستين كشتي كانتير بر يخچالي ايران به نام گناوه 12 به سمت بندر صحار عمان گفت: راه اندازي اين خط كشتيراني جديد متعلق به يك شركت خصوصي ايراني است كه شروع يك حركت تاريخي در جهت جغرافياي سياسي منطقه مي باشد.

احمد شيرزادگان افزود: اتاق بازرگاني از يك سال پيش بدنبال راه اندازي خط مستقيم كشتيراني بين دو كشور ايران و عمان به صورت منظم بود كه بخش خصوصي اين اقدام را به صورت ويژه دنبال كرد.

وي درباره تفاهم نامه بين دو كشور ايران و عمان اظهاركرد: در ابتداي ارديبهشت ماه جاري، هيات و گروهي از فعالان اقتصادي عمان در سفر به ايران در زمينه هاي سرمايه گذاري ، ساخت و ساز و بخش هاي بانكي و مالي مذاكره كردند كه در اين ديدار، دو تفاهم نامه اقتصادي بين ايران و عمان منعقد شد كه يكي از اين تفاهم نامه ها ، ايجاد خط مستقيم كشتيراني بين دو كشور بود.

وي بيان داشت: ايجاد شركت مشترك بين بخش هاي خصوصي ايران و عمان، از ديگر تفاهم نامه بين اين دو كشور بود كه يادداشت تفاهم آن به امضا رسيده و قرار است بعد از بررسي هاي بيشتر اجرايي شود.

نائب رييس اول اتاق بازرگاني ايران و عمان نيز در اين مراسم گفت: طبق آمار وزارت صنعت ، معدن و تجارت؛ حجم مراودات تجاري ايران با عمان در سال 2013 ميلادي حدود 877 ميليون دلار بوده كه نسبت به سال ماقبل آن، 72 درصد افزايش داشته است.

محمد امين صباغي زاده افزود: پيش بيني مي شود اين ميزان حجم مراودات با توجه به اقدامات موثر ديپلماتيك كشور، تا دو سال آينده به چهار ميليارد دلار افزايش يابد.

وي با بيان اينكه يكي از رسالت هاي اتاق بازرگاني توسعه صادرات غيرنفتي است ، اظهار كرد: اين خط قادر به جابجايي كانتينرهاي يخچالي ويژه صادرات به ويژه محصولات كشاورزي و معدني استان به كشورهاي حوزه خليج فارس و درياي عمان است كه مي تواند نقش موثري در صادرات ايران به عمان داشته باشد.

نائب رييس اول اتاق بازرگاني ايران و عمان افزود: براساس پيگيري هاي صورت گرفته اتاق بازرگاني بندرعباس نسبت به راه اندازي خطوط كشتيراني در مسير بندرعباس - مسقط و برگزاري نشست ها در بندرعباس و تهران با مقامات و هيات هاي بلند پايه عمان اين اقدام مهم محقق شد.

معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار هرمزگان در حاشيه راه اندازي خط كشتيراني ايران و عمان اظهار كرد: به طور قطع، اين اقدام بزرگ در زمينه تجاري و اقتصادي براي دو كشور ايران و عمان اهميت زيادي دارد.

صالح دريانورد با اشاره به اينكه دو فروند از كشتي هايي كه توسط متخصصان داخلي كشورمان ساخته شده در اين خط تردد مي كند، افزود: اين مساله به خودي خود كمكي به صنعت كشتي سازي كشور كرده است.

وي ادامه داد : اين شناور نخستين كانتينر بري است كه بين ايران و عمان به صورت مستقيم تردد مي كند.

معاون برنامه ريزي استاندار هرمزگان تاكيد كرد : توسعه روابط تجاري و اقتصادي باعث تعميم روابط سياسي نيز مي شود.

رييس هيأت مديره شركت خدري جهان دريا نيز گفت: در مجموع تعداد كشتي‎هاي فعال در خط ايران - عمان سه فروند شامل دو كشتي كانتينري و يك فروند كشتي فله بر متعلق به اين شركت است كه از محل وجوه اداره‎ شده سازمان بنادر و دريانوردي در داخل كشور ساخته شده و راه‎اندازي اين خط مرهون حمايت‎هاي اين سازمان از بخش خصوصي و همچنين اعتماد ديگر نهادهاي كشور به اين بخش است.

عبدالحسين خدري افزود: در ابتدا از دو فروند كشتي كانتينري گناوه 11 و گناوه 12 با ظرفيت 200 TEU كانتينر در اين خط استفاده خواهد شد اما با جذب بار و سرعت گرفتن صادرات كالاهاي كشور به عمان ، از كشتي‎هايي با ظرفيت بالاتر نيز استفاده خواهيم كرد.

وي اضافه كرد: شناورهاي خط كشتيراني به صورت مستقيم و منظم هر 15 روز يكبار، بين بندر شهيد رجايي ايران و بندر صحار عمان و بالعكس تردد مي‎كنند و صاحبان كالا مي‎توانند طبق برنامه زمان‎ بندي ، از خدمات اين خط استفاده كنند.

وي بيان داشت: در صورت استقبال صاحبان كالا و براي پاسخ به نياز صادرات كشور، اين خط به صورت هفتگي به فعاليت خود ادامه خواهد داد.

خدري اضافه كرد: از آنجا كه خط كشتيراني ايران - عمان با هدف حمل محصولات كشاورزي و كالاهاي صادراتي كشور راه‎اندازي شده؛ در اين خط از كشتي‎هاي مجهز به كانتينرهاي يخچالي استفاده مي‎شود.

وي درباره سابقه برقراري خط كشتيراني بين ايران و عمان يادآور شد: پيش از اين و در سال‎هاي گذشته، خط كشتيراني توسط بخش‎هاي ديگر بين بنادر ايران در خليج فارس و عمان راه‎اندازي شده بود كه فعاليت اين خط به دلايلي متوقف شد.ك/3

7195/6048