جعفر سرقینی عصر روز پنجشنبه در بازدید از معادن خوی اظهار كرد: با اینكه آذربایجان غربی و به خصوص شهرهای خوی و تكاب دارای معادن سنگ مرغوب و قابل توجه هستند اما به علت خام فروشی و عدم بهره وری سنگ از ارزش افزوده این معادن بهره نمی برند.
وی با اشاره به اینكه دولت مصمم است كه فرآوری محصولات معدنی بخصوص سنگ در منطقه ای كه معادن قرار دارد صورت بگیرد، افزود: ارزش افزوده سنگ معدن به صورت خام یك درصد است در صورتی كه با بهره وری مناسب ارزش افزوده آن به بیش از هفت و نیم درصد می رسد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت برای احداث كارخانه های سنگ بری كه صنایع سنگی نیز در كنار دارد، یك هزار میلیارد ریال مشاركت می كند.
وی از مشاركت دولت برای احداث زیرساخت های معادن نیز خبر داد و افزود: صاحبان معادن توان احداث راه مناسب دسترسی به معادن را ندارند و اغلب به خاطر عدم وجود راه مناسب ضرر و زیان قابل توجهی متحمل می شوند.
سرقینی اضافه كرد: دولت امسال برای احداث راه های دسترسی به معادن در آذربایجان غربی مبلغ 200 میلیارد ریال كمك می كند.
وی در مورد شهرك كانی های غیرفلزی و نمایشگاه سنگ خوی نیز گفت: با توجه به كمبود اعتبارات در كشور، از سرمایه گذاری بخش خصوصی در ایجاد نمایشگاه و مجتمع كارگاه های تولید سنگ های تزیینی در خوی حمایت می كنیم.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی هم در این بازدید با بیان اینكه معادن خوی و چایپاره باید توسط معدن كاران بومی استخراج شوند گفت: اكثر معادن خوی و چایپاره در دست افراد غیر بومی است و آنها نه تنها در توسعه روستاهای مجاور معادن مشاركت نمی كنند بلكه با بی توجهی موجب خسارات قابل توجهی می شوند.
موید حسینی صدر اظهار كرد: در روستای چورس از توابع چایپاره، معدن موجود به یك غیر بومی واگذار شده كه در صورت بهره برداری، چشمه معروف آن روستا كه شهرتش در سراسر ایران گسترده است، خواهد خشكید و به توریسم و كشاورزی منطقه ضرر و زیان غیرقابل جبران می رسد.
وی افزود: به علت كمبود بودجه، سهم استان از حق مالكانه معدن های منطقه كه مقرر شده بود برای ایجاد زیرساخت های معادن و توسعه مناطقی كه معادن در آنها قرار دارد، مصرف گردد، هنوز به طور كامل محقق نشده است.
حسینی صدر با اشاره به مشكلات معدنكاران خوی و چایپاره گفت: برای رفع معضل بیكاری و همچنین افزایش درآمد آذربایجان غربی و بخصوص شهرستان های خوی و چایپاره باید كارخانجات برش و صنایع سنگ در منطقه ایجاد شوند.
فرماندار خوی هم در در این بازدید با اعلام اینكه از هر نوع سرمایه گذاری و راه اندازی چرخ های تولید در این شهرستان حمایت می شود، گفت: ما آماده ایم تسهیلات لازم برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال و افزایش تولید در شهرستان را فراهم كنیم.
حسین سیوانی با اشاره به ظرفیت بسیار بالای مرز ریلی خوی - تركیه افزود: هم اكنون مرز رازی یكی از دروازه های مهم صادرات و واردات كشور به حساب می آید كه جاده مرز زمینی در حال تعریض و تكمیل است، اما جاده ریلی دایر بوده و آماده برای صادرات و واردات از جمله صادر كردن سنگ می باشد.
وی با انتقاد از توسعه نامتوازن آذربایجان غربی گفت: برای ایجاد توسعه متوازن و بهره وری تمام استان از خدمات دولت، با توجه به طولی بودن استان باید میاندوآب در جنوب استان و خوی در شمال استان به عنوان مراكزی اصلی خدمات رسانی به مردم شمال و جنوب استان از زیرساخت های لازم برخوردار باشند.
معاون امور معدن و صنایع معدنی وزیر صنعت ، معدن و تجارت روز پنجشنبه ضمن بازدید از برخی معادن خوی در نشست با معدن كاران حضور یافت.
آذربایجان غربی یكی از غنی ترین استان های كشور از نظر معادن سنگ تزئینی بوده و می تواند در فرآوری مواد استخراج شده در اقتصاد منطقه نقش مهمی را ایفا كند.
شهرستان خوی در 130 كیلومتری شمال آذربایجان غربی واقع است.
7128/6008
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۶
ارومیه - ایرنا - معاون امور معدن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به منظور حمایت از صنعت سنگ و بهره وری معادن سنگ آذربایجان غربی، این وزارتخانه كارخانه مشاركتی سنگ بری همراه با بخش خصوصی در شهرستان خوی می سازد.