به گزارش عصر جمعه گروه فرهنگی ایرنا ، نشست «مبانی فرهنگ پهلوانی در شاهنامه» با حضور سیداحمد حسینی كازرونی، مدیر گروه زبان و ادبیات دانشگاه آزاد بوشهر، قدمعلی سرامی، نویسنده، یاسر موحدفر، دبیركل انجمن ادبی فردوسی و دو عضو هیات علمی انجمن ادبی فردوسی، سید ضیاالدینهاجری و احمد معین سلوكی عصر جمعه 25 اردیبهشت ماه در سرای اهل قلم برگزار شد.
در ابتدای این نشست موحدفر به عنوان دبیر نشست به بزرگداشت فردوسی اشاره كرد و گفت: امسال دهمین سال بزرگداشت فردوسی را در سراسر كشور برگزار كردیم.
سلوكی نیز از دیگر سخنرانان نشست بود كه با خواندن اشعاری از شاهنامه اظهار كرد: آیین پهلوانی از بزرگانی همچون رستم به یادگار مانده است.
حسینی كازرونی نیز گفت: آغاز اردیبهشت با ولادت سعدی و 25 این ماه روز تولد شاعر جاودان رزم و بزم ادب فارسی، استاد حكیم ابوالقاسم فردوسی است. شاهنامه دراماتیكترین اثر ادبیات حماسی در ایران و جهان است و از این نظر متمایز و برجسته است.
وی افزود: دوره پهلوانی شاهنامه از قیام كاوه آهنگر آغاز تا كشته شدن رستم ادامه دارد. این بخش، اصلیترین بخش شاهنامه و هویت ملی ایران عزیزمان به شمار میآید و درس استقامت، همدلی و ایثار و سخاوت را به مخاطب میدهد.باید دانست كه قهرمان با پهلوان تفاوت دارد. پهلوان دارای صفات برجسته یك انسان كامل و متعالی است و نامآورترین پهلوانان در شاهنامه و به وسیله فردوسی در میان مردم به یادگار ماندهاند.
كازرونی ادامه داد: پهلوانان غالباً مظهر بخشندگی، نیكی و راستی هستند و فردوسی با درایت و شور، سیمای این زنان و مردان پهلوان را در شاهنامه خود به تصویر كشیده است. ما در شاهنامه 10 مرد و 7 زن پهلوان داریم. شاهنامه سراسر پند است و راه رسیدن به انسانیت را پرسش خدا و یاد مرگ میداند.
سید ضیاالدینهاجری نیز در این نشست گفت: باید بدانیم پهلوانی از چه زمانی آغاز شده است. مردم شاهنامه مردمی بودند كه برای یكدیگر و برای سرزمینشان جان خود را فدا میكردند.
فراهنگ **9246**1601**
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۹
تهران -ایرنا - مدیر گروه زبان و ادبیات دانشگاه آزاد بوشهر گفت: شاهنامه دراماتیكترین اثر ادبیات حماسی در ایران و جهان بوده و از این نظر متمایز و برجسته است.