محمد ناجی العسكری در گفت وگو با ایرنا، اظهار داشت: حوادث اخیر در الرمادی و پیشروی تروریستهای داعش در این شهر به دلیل ضعف امنیتی است كه در بغداد به آن توجه نشد.
وی در توضیح این ضعف امنیتی گفت: به اولویت های راهبردی در مقابله با داعش توجه نشده است.
العسگری تصریح كرد: در جنگ علیه داعش باید برخی مناطق بویژه الرمادی و الفلوجه در اولویت راهبردی قرار می گرفتند، چرا كه بر اساس منطق نظامی، این شهرها از مناطق حیاتی هستند و حكومت باید به آن توجه می كرد.
وی فشارهای مختلف به دولت را در خصوص عدم مشاركت الحشد الشعبی (نیروهای مردمی) یادآور شد و گفت: ما می دانیم كه یك سلسله فشارها به دولت برای جلوگیری از حضور الحشد الشعبی در عملیات الانبار وجود دارد.
وی، از ائتلاف بین المللی، بویژه آمریكایی ها به عنوان یك جریان فشار نام برد و افزود: تضعیف الحشد الشعبی در چارچوب طرح تقسیم عراق است و آمریكایی ها كه قصد دارند خاورمیانه را تكه تكه كنند، ایجاد اختلافات را در دستور كار قرار داده اند.
این نماینده پارلمان عراق، بدون نام بردن از جریان خاصی، تصریح كرد كه برخی جریان های سیاسی عراق كه نمی خواهند ماجرای داعش فیصله یابد، از دیگر مخالفان حضور الحشد الشعبی در عملیات علیه داعش در استان الانبار هستند.
وی افزود: این جریان ها، همان هایی هستند كه پس از آزادی بخش اعظم استان صلاح الدین از دست داعش با ورود الحشد الشعبی به تكریت مخالفت كردند و ما كه تابع دستور فرمانده كل نیروهای مسلح (نخست وزیر) هستیم، طبق دستور عمل كردیم.
این فرمانده عملیاتی همچنین از یك جریان سیاسی دیگر هم به عنوان 'اهرم فشار' به دولت عراق یاد كرد و گفت كه این جریان ملاحظات خاصی در خصوص جنگ علیه داعش دارد و بخاطر منافعش، مصلحت جویی می كند. آنها از عدم حضور الحشد الشعبی در جنگ علیه داعش منافعی دارند.
ناجی، با بیان اینكه نیروهای مسلح عراق كمبودهای زیادی داشته و ارتش هنوز تكامل نیافته بود تا نقش تاریخی خود را در جنگ علیه تروریسم ایفا كند، اضافه كرد: هیچكس نمی تواند این نكته را كه آزادی مناطق تحت اشغال داعش بدون الحشد الشعبی ممكن نیست، انكار كند و آن را نادیده بگیرد. با این حال تصمیم درباره حضور الحشد الشعبی در عملیات با نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح عراق است.
وی با بیان اینكه شركت الحشد الشعبی در آزادی الانبار با همكاری و هماهنگی با نیروهای امنیتی، ضروری و حیاتی است، افزود: این موارد واقعیاتی است كه دولت باید آن را درك كند.
ناجی همچنین بر آماده سازی نیروهای الحشد الشعبی و تجهیز آنان تاكید كرد و در عین حال گفت كه هم اكنون تلاش هایی برای این منظور در جریان است.
نماینده پارلمان عراق، همچنین درباره علت رفتارهای تردید آمیز آمریكایی ها گفت: آمریكایی ها هر بار یك طرف را تقویت و یك طرف دیگر ماجرا را تضعیف می كنند، چرا كه برای فروش تسلیحات و ایجاد رونق كارخانه های اسلحه سازی این كشور باید جنگی وجود داشته باشد.
به گفته وی، آمریكایی ها به حدی چشم به بازار اسلحه در منطقه با ایجاد اختلافات و برقراری توازن میان طرف های مختلف دارند كه حتی زیر تعهدات خود در قبال فروش سلاح به عراق زدند و از تحویل تسلیحات خریداری شده به بغداد، خودداری كردند.
اوضاع الانبار یك بار دیگر در یك ماه اخیر بحرانی شده است. حملات پی در پی داعش در روزهای پنجشنبه و جمعه به شهر الرمادی، منجر به سقوط منطقه مركزی این شهر و تسلط داعش بر ساختمان های دولتی در این مناطق شد. همچنین مناطق وسیع دیگری از این شهر به دست داعش افتاد و این درحالی بود كه نیروهای مدافع عراقی با تمام توان در برابر حملات این گروه تروریستی مقاومت كرده و از سقوط كامل شهر جلوگیری كردند.
خاورم*3*1770**1651
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶
بغداد - ایرنا - یك نماینده پارلمان عراق و از فرماندهان محورهای عملیاتی علیه داعش، در بررسی علل وقایع روزهای اخیر در الرمادی مركز استان الانبار گفت: عدم حضور الحشد الشعبی به دلیل فشارهای برخی طرف ها بویژه آمریكایی ها، از جمله مهمترین دلایل وقایع اخیر در شهر الرمادی است.