مشهد - ايرنا - افزون بر 800 پزشك و متخصص سلولهاي بنيادي از داخل و خارج كشور اواخر هفته جاري در كنگره بين المللي سلولهاي بنيادي و پزشكي بازشناختي در مشهد گردهم مي آيند.

رييس كنگره مزبور روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: اين كنگره به مدت سه روز از 30 ارديبهشت ماه تا يكم خرداد ماه در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار مي شود.

دكتر علي شمسيان گفت: ميهمانان خارجي اين كنگره از كشورهاي فرانسه، آلمان، استراليا و هلند مي باشند.

وي اظهار كرد: سلولهاي بنيادي و كاربرد آن در درمان بيماريهاي مختلف از جايگاه ويژه اي در جهان برخوردار است و اين كنگره فرصت خوبي براي دستيابي به آخرين يافته ها در اين زمينه فراهم كرده است.

وي با اشاره به استقبال گسترده متخصصان اين حوزه از كنگره مزبور گفت: در كمتر از شش ماه و از زمان فراخوان مقالات تاكنون 343 هزار نفر در داخل و خارج كشور از سايت اين كنگره بازديد كرده اند.

رييس جهاد دانشگاهي خراسان رضوي افزود: اميدواريم كاربرد سلولهاي بنيادي در كشور از حوزه پايه اي فراتر رفته و در بخش باليني شاهد استفاده وسيع آن در درمان بيماريهاي مختلف باشيم.

دبير علمي كنگره بين المللي سلولهاي بنيادي و پزشكي بازشناختي نيز گفت: از بين 354 مقاله ارسال شده به اين كنگره 280 مقاله پذيرفته شده كه به صورت پوستر در طول سه روز برگزاري كنگره ارائه مي گردد.

دكتر مريم متين افزود: در طول برگزاري كنگره حدود 50 استاد متخصص در علم سلولهاي بنيادي از داخل و خارج كشور سخنراني مي كنند.

وي كاربرد سلولهاي بنيادي در درمان بيماريهاي مختلف نظير ام.اس، ضايعات قلبي، سكته قلبي و سكته مغزي، بيماريهاي كليوي و بيماريهاي پوستي را مهم ترين محور مباحث اين كنگره عنوان كرد.

متين از برپايي سه ميزگرد و هشت كارگاه آموزشي پيرامون سلولهاي بنيادي در طول سه روز برگزاري كنگره خبر داد و افزود: كاربرد سلولهاي بنيادي در ايران، تجاري سازي دستاورد هاي طرح هاي تحقيقاتي سلولهاي بنيادي در ايران و مقررات و چارچوب اخلاق پزشكي سلول درماني، عناوين اين ميزگردها هستند.

معاون پژوهشي و فناوري جهاد دانشگاهي خراسان رضوي نيز از ايجاد بانك اطلاعاتي در زمينه سلولهاي بنيادي با حضور دانشمندان ايراني مقيم خارج كشور خبر داد.

دكتر حميدرضا بيدخوري افزود: در اين راستا با دانشمندان ايراني كه در زمينه سلولهاي بنيادي، بيوتكنولوژي و نانوتكنولوژي در جهان فعال هستند به صورت مستقيم ارتباط و تعامل خواهيم داشت.

به گفته وي، اين موضوع نقش تحريم ها در محدوديت دست يابي به اطلاعات و دستاوردهاي علمي را كمرنگ تر خواهد كرد.

كنگره بين المللي سلولهاي بنيادي و پزشكي بازشناختي به همت جهاد دانشگاهي خراسان رضوي، دانشگاه فردوسي مشهد و پژوهشگاه رويان برگزار مي شود.

سلولهاي بنيادي، ياخته‌ هايي با توانايي تقسيم بسيار هستند كه از آنها مي توان در توليد ياخته ‌ها و بافت ‌هاي مختلف استفاده كرد.

ياخته ‌هاي بنيادي براي درمان بيماري ‌ها و ترميم و نوسازي بافت ‌ها كاربرد دارند.

منابع اصلي ياخته‌ هاي بنيادي شامل مغز استخوان، بند ناف، پالپ دندان، بعضي بافت‌ هاي چربي و جفت مي‌ باشند.

3027 / 6053