تهران- ایرنا- آیین بزرگداشت آذرمیدخت صفوی استاد ممتاز دانشگاه اسلامی علیگر هند برگزار شد و در این مراسم غلامعلی حداد عادل وی را چشم و چراغ اساتید زبان و ادبیات فارسی و بانوی اول زبان فارسی در هند توصیف كرد و خانم صفوی گفت كه خدا را شاكرم كه جنون شعر فارسی دارم و به این جنون می نازم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، غلامعلی حدادعادل شامگاه دوشنبه در مراسم بزرگداشت پروفسور آذرمیدخت صفوی استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه علیگر هند كه در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران برگزار شد، گفت: كسانی كه در طول 40 سال اخیر درباره زبان فارسی تحقیق و پژوهش كرده اند بی تردید با نام آذرمیدخت صفوی آشنا هستند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: خانم صفوی از حسن اتفاق در دانشگاهی تحصیل و تدریس كرده اند كه دانشگاه اسلامی علیگر و به حق سزاوارترین دانشگاه برای پاسداشت زبان فارسی است.

مهدی محقق رییس انجمن آثار و مفارخر فرهنگی ایران نیز در این مراسم ، پروفسور صفوی را یكی از خادمان زبان فارسی در سرزمین هند خواند و افزود: ایران و هند از زمان های بسیار كهن تا به امروز با یكدیگر دارای پیوندهای عمیقی هستند و امروز دورهم جمع شده ایم كه برای خدمات عالیه ای كه در هند برای زبان فارسی انجام داده اند، از ایشان تشكر و قدردانی كنیم.



** خدمتگذار كوچك زبان فارسی هستم

پروفسور آذرمیدخت صفوی نیز در این مراسم گفت: هیچ گاه تصور نمی كردم كه كارهای من در گسترش زبان فارسی در خور اعتنا و شایان توجه باشد و من خود را خدمتگذار كوچك زبان فارسی می دانم.

این استاد زبان فارسی با بیان این كه نباید پنداشت پیوندی بین ایران و هند نیست، افزود: پیوند نژادی و زبانی بین ایران و هند قرن ها وجود داشته و به دوران قبل از آغاز اسلام باز می گردد.

پروفسور صفوی تاكید كرد: متاسفانه در دوران كنونی ادبیات در جهان به طور كلی لطمه دیده اما هنوز برای شعر و ادبیات فارسی در هند اشتیاق وجود دارد.

وی تصریح كرد خدا را شاكرم كه جنون شعر فارسی دارم و به این جنون می نازم.

در این مراسم علاوه بر غلامعلی حدادعادل، حجت الاسلام سیدمحمود دعایی مدیر مسوول موسسه اطلاعات، حجت الاسلام سیدطه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد و جمعی از اساتید زبان و ادبیات فارسی و علاقه مندان حضور داشتند.

همچنین در این مراسم از تعدادی از كتاب های پروفسور صفوی كه درباره ادبیات فارسی بود، رونمایی و در پایان با اهدای لوح از این استاد ممتاز هندی زبان فارسی تقدیر و تشكر شد.

فراهنگ**9129**1917