تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳

تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشكده پزشكی دانشگاه هاروارد نشان می دهد كه انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووكادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه غذاهایی هستند كه كبد را شستشو می دهند و سلامت آن را تضمین می كنند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، كبد یكی از اندام های بزرگ سمت راست شكم است كه حدود 1.36 كیلوگرم وزن دارد. مهمترین وظیفه كبد، فیلتر كردن خونی است كه از دستگاه گوارش وارد كبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در كبد جدا می شوند. كبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه كرده و آن را تبدیل به انرژی می كند. ذخیره قند بدن نیز به عهده كبد است.

حقایقی در مورد كبد:

- كبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است.

- بیش از 500 عملكرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده كبد است.

- كبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا می كند.

- كبد تنها عضوی است كه می تواند خود را بازسازی (ترمیم) كند؛ به همین دلیل است كه افراد می توانند بخشی از كبد خود را اهدا كنند.

- كبد حدود 10 درصد از جریان خون را مصرف می كند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می كند.

متاسفانه بیماری های كبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن مطلع می شود كه كار از كار گذاشته است. سرطان كبد، نارسایی كبد, سیروز، هپاتیت و هموكروماتوز شایع ترین مشكلات كبد هستند.

مطالعات محققان دانشكده پزشكی دانشگاه هاروارد نشان می دهد كه انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووكادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند كه كبد را سالم نگه می دارند.

در ادامه نتایج این تحقیقات آمده است كه استفاده از غذاهای آماده و حاضری، الكل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ كرده و عدم تحرك، مهمترین دلایل آسیب به كبد هستند.

علمی (6) ** 9259**1599