به گزارش روز سه شنبه ايرنا از مركز حوزه رياست و روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، حميد ميرزاده صبح امروز در مراسم افتتاح پروژه هاي عمراني و آموزشي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات كه با حضور رييس جمهوري برگزار شد، گفت: 33 سال پيش نهال نوپاي دانشگاه آزاد اسلامي با پيشنهاد و تدبير حضرت آيت الله هاشمي رفسنجاني و تأييد امام راحل (ره) كاشته شد و با همت عبدالله جاسبي و همكاران وي و استقبال و حمايت مردمي، امروز به شجره طيبه اي تنومند و تناور تبديل شده است.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه در دنياي امروز، دانايي رمز قدرت و پيشرفت جوامع است، گفت: منابع باارزش و مولد ثروت اين عصر كه مي توان آن را سومين انقلاب صنعتي نام نهاد، انسان هاي دانشمند، متخصص، كارورز، مخترع و مبتكر هستند.
ميرزاده تاكيد كرد: توانايي اقتصادي و وفور نعمت از بستر مغزهاي پيراسته از جهل و آراسته به دانش سر برمي آورد.
** سرمايه عظيم علمي ايران در دانش هسته اي غربيان را به ميز مذاكره بازگرداند
وي با اشاره به پيروزي اخير ملت ايران در عرصه بين المللي و حضور مقتدرانه آن در جمع قدرت هاي جهاني در روند مذاكرات هسته اي، گفت: اين كه كشورهاي بزرگ جهاني امروز به ميز مذاكره بازگشته و مسئولان و ديپلمات هاي ما مذاكره مي كنند، به دليل سرمايه عظيم دانش هسته اي ايران بوده كه همراه با صلابت رهبر معظم انقلاب، تدبير رئيس جمهور و مهارت تيم مذاكره كننده در حال تحقق است.
** سهم 56درصدي دانشگاه آزاد اسلامي در توسعه تحصيلات تكميلي
رييس دانشگاه آزاد اسلامي با تاكيد بر نقش دانشگاه آزاد اسلامي در توسعه علمي كشور و جهان، گفت: بر عهده داشتن 35 تا 50 درصد بار آموزش عالي كشور و سهم 56درصدي اين دانشگاه در توسعه تحصيلات تكميلي و توليد 20درصدي علم در ايران، به خوبي گواه نقش پررنگ دانشگاه آزاد اسلامي در توسعه علمي كشور است.
ميرزاده ادامه داد: اين دانشگاه مصداق واقعي اصل 44 قانون اساسي است و به خوبي توان بالاي بخش غيردولتي در حوزه آموزش عالي را نشان مي دهد.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي همچنين با اشاره به اشتغال به تحصيل يك ميليون و 700 هزار دانشجو در اين دانشگاه، تصريح كرد: هم اكنون 35درصد بار آموزش عالي كشور پس از انقلاب اسلامي برعهده اين دانشگاه است كه اگر 50درصد فارغ التحصيلان دانشگاهي كشور را نيز در نظر بگيريم، به نقش پررنگ اين دانشگاه در آموزش عالي كشور پي خواهيم برد.
ميرزاده ادامه داد: همكاري بيش از 70هزار عضو هيأت علمي كه 26هزار نفر آنها تمام وقت هستند و اشتغال بيش از 38 هزار كارمند در دانشگاه آزاد اسلامي را به بزرگترين دانشگاه حضوري در دنيا تبديل كرده كه بدون دريافت كمك و بودجه دولتي و با اتكا به درآمدهاي خود، به يكي از موفق ترين مصداق هاي اصل 44 قانوني اساسي تبديل شده است.
ايجاد اشتغال مستقيم و غير مستقيم و پرداخت 300ميليارد تومان حقوق و دستمزد ماهانه، از جمله شاخص هايي بود كه رئيس دانشگاه آزاد اسلامي بر آن تاكيد داشت.
وي در اين خصوص افزود: بودجه اين دانشگاه به لحاظ درآمد و هزينه در سال 94 معادل 6800 ميليارد تومان بوده كه اگر اعتبارات ديگر در بخش هايي مانند حوزه عمراني را كه ساخت 10 ميليون مترمربع فضاي مسقف آموزشي، پژوهشي، فرهنگي، ورزشي و رفاهي و 35 ميليون مترمربع فضاي روباز جمعاً معادل 20ميليون متر مربع را در نظر بگيريم، به ابعاد بزرگ اقدامات انجام شده و يا در حال انجام اين نهاد آموزشي بيش از پيش پي خواهيم برد.
وي با اشاره به ابلاغ سند علم و فناوري از سوي مقام معظم رهبري و برنامه هاي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و هيأت موسس و هيأت امنا دانشگاه آزاد اسلامي، گفت: اجراي طرح هاي فرهنگي ماندگار در سطح كشور در قالب 300 طرح در 8 حوزه فرهنگي و ايجاد فضاي با نشاط علمي و فرهنگي، فراهم كردن بستر لازم براي استفاده از خرد جمعي، انديشه ورزي و آزاد انديشي با مشاركت نخبگان، اساتيد و دانشجويان از جمله اقدامات انجام شده در اين مدت است.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي تاكيد كرد: كيفي سازي آموزش و پژوهش و مهارت محوري بطور اعم و توسعه تحصيلات تكميلي بطور اخص در پاسخ به تقاضاي اجتماعي و حفظ رشد شتاب علمي كشور و رفع نياز هاي جامعه از جمله ديگر برنامه هاي بسيار مهم دانشگاه در يك سال و نيم گذشته بوده است.
** وجود 61 مركز رشد و 451 شركت و واحد فناور
ميرزاده همچنين از وجود 61 مركز رشد، 451 شركت و واحد فناور ، 369 مجله علمي منتشر شده، 60218 مقاله علمي چاپ شده بين المللي در پايگاه اسكوپوس و 49058 مقاله علمي چاپ شده داخلي در دانشگاه آزاد اسلامي خبر داد.
**ايجاد 150 مركز رشد و 800 شركت دانش بنيان تا پايان سال 96
وي با اشاره به اهميت توجه به توسعه اقتصاد دانش بنيان در كشور در چارچوب تاكيدات رهبر معظم انقلاب به ويژه در سند توسعه علم و فن آوري، گفت: توسعه مراكز رشد تا 150 مركز و شركت هاي دانش بنيان دانشگاه تا 800 شركت تا پايان سال 1396 براي تبديل علم به ثروت و اشتغال فارغ التحصيلان مهم ترين برنامه دانشگاه آزاد اسلامي در سال هاي آينده خواهد بود.
** توسعه تحصيلات تكميلي و تقويت هرم هيأت علمي؛ لازم و ملزوم يكديگر
ميرزاده در ادامه به توسعه تحصيلات تكميلي و ضرورت تقويت هرم هيأت علمي در اين دانشگاه به عنوان يكي از پيش شرط هاي اين هدف اشاره كرد و افزود: جذب هيأت علمي با درجه دكتري از سال 1393 به صورت جدي آغاز شده كه بر اساس برنامه ريزي تدوين شده، اين جذب به صورت سالانه 5 هزار نفر است كه تا پايان سال 1396 به 20 هزار نفر خواهد رسيد.
وي تاكيد كرد: با انجام اين برنامه، جمع هيأت علمي با درجه دكتري به 37 هزار نفر و نسبت استاد به دانشجو از 1 به 48 كنوني، به 1 به 38 خواهد رسيد.
وي يادآور شد: با توجه به سياست هاي كلي علم و فناوري ابلاغي مقام معظم رهبري و طبق نقشه جامع علمي، بايد 3درصد هرم دانشجويي كشور دانشجوي دكتري باشد اما تا كنون 0/8درصد اين امر محقق شده است.
ميرزاده ادامه داد: طبق برنامه مصوب هيأت موسس دانشگاه آزاد اسلامي، بايد تا پايان سال 94 تعداد دانشجويان تحصيلات تكميلي اين دانشگاه به 530هزار نفر برسد.
وي با بيان اينكه بيش از 300 هزار نفر متقاضي ورود به دكتري تخصصي در كشور هستند، گفت: كل پذيرش در دانشگاه هاي آزاد و دولتي، 24 هزار و 188، يعني در حدود 8درصد است.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي با تاكيد بر ضرورت گسترش تحصيلات تكميلي ،گفت: بيش از يك ميليون نفر متقاضي ورود به دوره هاي كارشناسي ارشد در كشور هستند كه تنها 31درصد آنان وارد دانشگاه ها مي شوند.
** توسعه مناسب حوزه پزشكي و تكميل زنجيره بيمارستاني
ميرزاده به توسعه مناسب حوزه پزشكي و تكميل زنجيره بيمارستاني نيز اشاره كرد و گفت: همچنين كاهش وابستگي دانشگاه به شهريه از طريق توسعه ارتباط با صنعت و خدمات و اجراي طرح هاي اقتصادي و سرمايه گذاري دانش بنيان و اجراي طرح تجميع دانشگاه براي توسعه كيفي ، كاهش هزينه ها و افزايش اثربخشي آن، توسعه فعاليت هاي بين المللي دانشگاه و جذب دانشجوي خارجي، برنامه ريزي براي اعزام متخصصان ايراني براي اشتغال در خارج از كشور ديگر برنامه هاي مهم اين دانشگاه است.
ميرزاده در ادامه با اشاره به برنامه هاي دانشگاه آزاد اسلامي در حوزه هاي ديگر نيز گفت: تأسيس باشگاه فرهنگي و ورزشي، توسعه مهارت محوري به ويژه در آموزشكده هاي فني سما، دعوت از اساتيد خارجي براي تدريس در رشته هاي چند نظمي، توسعه همكاري هاي علمي منطقه اي با دانشگاههاي داخل كشور، اجراي طرح سامانه آزمايشگاه هاي همكار آزاد (ساها)، اجراي طرح شهرك هاي فناوري آزاد (شفا)، تجاري سازي تحقيقات از طريق سامانه AZAD EXPO از جمله اقدامات انجام شده و يا در حال پيگيري و انجام است.
وي دانشگاه آزاد اسلامي را دانشگاهي ماموريت گرا و كارآفرين خواند و گفت: اين نهاد علمي و تحقيقاتي با تمام توان و ظرفيت بالاي خود در خدمت تحقق اهداف نظام و دولت تدبير و اميد است تا با قبول ماموريت و مسئوليت در توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور همچون گذشته اثر بخش باشد.
فراهنگ**9129 ** 1569
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷
تهران- ايرنا- رييس دانشگاه آزاد اسلامي، اين دانشگاه را دانشگاهي ماموريت گرا و كارآفرين عنوان كرد كه مي تواند با قبول ماموريت و مسووليت در توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور همچون گذشته اثربخش باشد.