تهران - ايرنا - رييس كميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه در حال حاضر فرآيند ساخت و ساز توسط افراد غير حرفه‌اي انجام مي‌شود گفت: اين موضوع به ارتقا كيفيت ساخت و سازها لطمه مي‌زند.

به گزارش خبرنگار ايرنا محمد سالاري در نطق پيش از دستور يكصد و پنجاه و چهارمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه موضوع نظام مهندسي ساختمان به صورت تعاملي با شهرداري و شوراي شهر انجام مي شود تصريح كرد: اين موضوع در مقايسه با كلان شهرهاي ديگر بسيار قابل توجه است.

وي اظهار كرد: در حوزه سازمان نظام مهندسي و مديريت شهري و در راستاي ارتقاي كيفيت ساخت و ساز و اجراي ماده 33 قانون نظام مهندسي اقدامات لازم صورت مي‌گيرد.

وي با اشاره به تعاملات مديريت شهري با سازمان نظام مهندسي افزود: برغم تمامي اقدامات سازمان مهندسي در حوزه ارتقاي ساخت و كيفيت نقشه‌ها، با مشكلات فراواني روبه رو هستيم.

سالاري با بيان اينكه شائبه‌اي در خصوص حذف ماده 33 قانون نظام مهندسي وجود دارد خاطر نشان كرد: بايد در اين زمينه اعلام شود كه شورا و ساير كميسيون‌ها نه تنها در جهت حذف اين ماده نيستند بلكه بايد فرآيند ساخت و ساز از صفر تا 100 به صورت حرفه‌اي و توسط كارشناسان و مهندسين خبره صورت گيرد.

رييس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر فرايند ساخت و ساز توسط افراد غير حرفه‌اي انجام مي‌شود و همين امر به ارتقاي كيفيت ساخت و سازها لطمه مي‌زند.

سالاري با بيان اينكه وجود مجريان تمام وقت در فرايند ساخت و ساز امري الزامي است گفت: بيشترين مجرياني كه تحت عنوان مجريان ذي صلاح فعاليت مي‌كنند به صورت صوري هستند.

وي تصريح كرد: در فرايند ساخت و ساز و از مرحله اول تا انتها ‌بايد مهندسين ناظر و مجريان به صورت مستمر و دائم حضور داشته باشند.

رييس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران با اشاره به سيل تخلفات ساختماني در كميسيون‌هاي 10 گانه شهرداري اظهار كرد: شهرداري بايد در حوزه شهرباني و در 22 منطقه تهران نظارت بيشتري را بر ساخت و ساز داشته باشد.

وي خاطرنشان كرد: طبق صحبت‌هاي مطرح شده قرار است تمامي كارهاي ستاد معاون شهرسازي به دفاتر الكترونيكي برون سپاري شود و اين معاونت بيشتر وقت خود را بر حوزه نظارت بگذراند.

وي در ادامه جلسه با اشاره به نظارت اعضاي شوراي شهر تهران در امور كلي شهر، گفت: با توجه به پيچيدگي‌هاي اداره شهر ، امكان رصد كردن تمام مشكلات از سوي اعضاي وجود ندارد.

وي افزود: بايد بستر لازم براي ديده‌بانان شهر، صاحب‌نظران و كارشناسان در تمامي فرايند از جمله تدوين برنامه پنج‌ساله شهرداري، طراحي و امكان سنجي پروژه‌ها وجود داشته باشد.

رئيس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران گفت: ‌بايد ديده‌بان‌هاي شهري در پروژه‌ها حضور پيدا كنند و شورا به عنوان داور عمل كند.

تهرام/7561//1348