اروميه-ايرنا-مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي استان آذربايجان غربي گفت: بررسي ها نشان مي دهد تنها راه جلوگيري از بروز گرد و غبار در حوضه درياچه اروميه داشتن كشاورزي پايدار و استقرار الگوي آن است.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا به اروميه، امين آقايي روز چهارشنبه در بازديد از طرح كشاورزي پايدار در حوضه آبريز درياچه اروميه در جمع خبرنگاران افزود: اكنون منابع آبي در اين حوضه كاهش يافته است و براي حفظ منابع و داشتن غذاي سالم درصدد استقرار الگوي كشاورزي پايدار در منطقه هستيم.

وي افزود: يك ميليون هكتار زمين قابل كشت در آذربايجان غربي وجود دارد كه از اين ميزان 830 هزار هكتار به زير كشت رفته است كه 400 هزار هكتار آن آبي و بقيه به صورت ديم كشت مي شوند.

وي ادامه داد: همچنين بيش از 100 هزار هكتار باغ در استان وجود دارد كه محصولاتي مانند سيب، عسل، گاوميش و چغندر قند رتبه اول، يونجه و گوسفند رتبه دوم، شيلات، گاو بومي و نخود رتبه سوم، انگور، شير و گوشت قرمز رتبه پنجم را دارا است.

آقايي ادامه داد: 30 درصد اشتغال در استان در بحث كشاورزي و بيش از 19 درصد درآمد نيز از اين راه به دست مي آيد.

به گفته وي 7.5 ميليارد مترمكعب آب هاي سطحي و مرزي و 2.5 ميليارد مترمكعب آب زيرزميني در استان موجود است.

وي گفت: كل آب مورد نياز در بخش كشاورزي 2.3 ميليارد مترمكعب است بنابراين اين بخش به تنهايي مسبب به وجود آمدن وضعيت كنوني درياچه اروميه نيست.

وي گفت: در اجراي طرح توسعه پايدار به دنبال رسيدن به فناوري هاي سبز در بخش كشاورزي هستيم.

وي تاكيد كرد: در روند اين پروژه به اين نتيجه خواهيم رسيد كه بهترين روش براي توسعه كشاورزي همزمان با كاهش ميزان مصرف آب است.

علمي**9014**9132**1440