تهران - ايرنا - روزنامه سياست روز به مديرمسوولي محمد پيرعلي در يادداشت چهارشنبه خود به مبارزه با تروريسم در عراق و مواضع مقامهاي سياسي و نظامي آمريكا پرداخت كه تمايلي به برقراري صلح و ثبات در اين كشور ندارند.

در نوشته اين روزنامه مي خوانيم: ارتش و نيروهاي مردمي عراق در حالي براي مبارزه با تروريسم در كنار يكديگر قرار گرفته‌اند كه مواضع مقامات سياسي و نظامي آمريكا نشانگر استقبال و ذوق‌زدگي آنان از تشديد بحران در عراق است.

در اقدامي كه نشانگر نگاه تحقير‌آميز آمريكا به عراق و البته رضايت آنان از ناكامي عراق در مبارزه با تروريسم است، سخنگوي پنتاگون در كنفرانس خبري تصرف الرمادي توسط گروه تروريستي داعش را شكستي براي عراق توصيف كرده است

يو وارن»؛ سخنگوي پنتاگون روز دوشنبه در كنفرانس خبري روزانه مدعي شد آمريكا به همكاري با دولت عراق و ارسال سلاح به اين كشور ادامه خواهد داد.

وي در ادامه گفت واشنگتن موضع خود را درباره همكاري با نيروهاي شيعه كه به نوشته «واشنگتن‌اگزماينر» از بهترين آمادگي براي مقابله با داعش برخوردارند تغيير نمي‌دهد.

واشنگتن پيشتر اين گروه‌ها را به عدم همكاري با دولت مركزي عراق متهم كرده و گفته بود حضور آنها باعث تشديد تفرقه‌هاي قومي مي‌شود.

سخنگوي پنتاگون گفت: «از مشاركت هيچ گروهي كه تمايل به همكاري با دولت مركزي عراق ندارد و نمي‌تواند به وحدت عراق كمك كند، استقبال نمي‌كنيم.» سخنان آمريكايي‌ها هر چند در ظاهر حمايت از وحدت عراق است اما در باطن به دنبال ايجاد شكاف در عراق هستند چنانكه به جاي واژه وحدت عراق سعي در برجسته‌سازي نقش شيعيان دارند حال آنكه كل عراق در برابر داعش بسيج شده است.

در همين حال سخنگوي وزارت خارجه آمريكا با سوالات خبرنگاران در‌خصوص علت سخن گفتن از توان ارتش عراق براي بيرون راندن داعش از الرمادي مواجه شد؛ سوال خبرنگاران اين بود كه كيفيت آموزش و تجهيزات آمريكايي چگونه بوده كه ارتش نتوانسته در برابر داعش مقاومت كند؟

«جف راتكه» سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در مواجهه با سوالات خبرنگاران در‌خصوص علت شكست ارتش مجهز به سلاح آمريكايي عراق و قبايل سني عراق در الرمادي گفت كه اين امر تغييري در سياست‌هاي آمريكا ايجاد نمي‌كند و پنتاگون نيروهاي بسيج مردمي شيعه را نه آموزش مي‌دهد و نه تجهيز مي‌كند.

خبرنگاري پرسيد:‌ «سال 2011 هم كه از عراق خارج شديم، اعلام كرديد كه نيروهاي عراقي توانايي دفاع از كشور را دارند، ارتش عراق سلاح ساخت ما را دارد و مدت طولاني است كه مربيان آمريكايي آن را آموزش مي‌دهند، چرا اين ارتش نتوانست در برابر داعش در الرمادي بايستد؟» سخنگو گفت:‌ «من در مقامي نيستم كه در‌خصوص مسائل مربوط به جبهه نبرد نظر بدهم؛ باز هم تكرار مي كنم، حملات انتحاري در سقوط الرمادي موثر بود.»

در همين حال دمپسي رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا گفت پيشروي‌هاي داعش در شهر الرمادي تأسف‌بار است، اما سقوط شهرها در جريان يك جنگ، غيرمعمول نيست.

در جمله‌اي كه همان اصل تحقير ارتش عراق است رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا كه بزودي از اين سمت بازنشسته مي‌شود، ادامه داد: «حالا براي بازپس‌گيري شهر، به تلاش زيادي نياز است.»

در ادامه سياست يك‌جانبه كردن تحولات عراق به جاي اصل وحدت خبرگزاري انگليسي رويترز از قول منابع آگاه خبر داد حدود 3000 نيروي شيعي آماده اعزام به شهر اشغال‌ شده «الرمادي» براي مقابله با عناصر گروه تروريستي داعش هستند.

اين در حالي است كه يكي از شيوخ عشيره البوذياب اعلام كرد كه 70 عشيره الانبار آمادگي دارند كه از نيروهاي داوطلب مردمي در آزادسازي اين استان پشتيباني كنند.

در همين حال در ادامه افشاي نقش منفي غرب در عراق منابع غربي فاش كردند كه جنگنده‌هاي عربستان سعودي و اردن با هماهنگي آمريكا مواضع ارتش عراق و نيروهاي داوطلب مردمي را بمباران مي‌كنند.

لازم به ذكر است راديو رژيم صهيونيستي گزارش داد كه نمايندگاني از كشورهاي عربي كه روابط ديپلماتيك با تل‌آويو ندارند، اخيرا با نمايندگان رژيم صهيونيستي در اردن ديدار كردند. خبر ديگر از عراق آنكه مقتدي صدر رهبر جريان صدر عراق با تاكيد بر لزوم استقرار نيروهاي مبارز در تمامي نقاط عراق، خواست تهديدات عليه مقدسات اسلامي از جمله شهر كربلا جدي گرفته شوند.

لازم به ذكر است ديروز العبادي نخست‌وزير عراق به روسيه سفر كرد. در اين سفر وي با رئيس‌جمهوري و نخست‌وزير روسيه درباره همكاري‌هاي مشترك دوجانبه و شرايط منطقه گفت‌وگو خواهد كرد.

در نقد رفتار آمريكا در عراق چامسكي فيلسوف و زبان‌شناس برجسته روسي در مصاحبه با شبكه «راشاتودي» در گزارشي نوشت كه جنگ عراق جرم هزاره بود و تأكيد كرد كه رسانه‌هاي آمريكا همان چيزهايي را تكرار مي‌كنند كه واشنگتن تمايل دارد مردمش فقط آنها را بدانند.

منبع: روزنامه سياست روز

اول**1577