به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره كل محیط زیست خراسان شمالی،جعفر علیپور افزود: گروهی از كارشناسان محیط زیست استان پس از دریافت گزارشی مبنی بر حضور سه حیوان ناشناخته
در اطراف شهرستان فاروج به این منطقه اعزام شدند.
وی افزود: یكی از دامداران این سه زرده بر را بخاطر جلوگیری از تلف شدن در مواجهه با سگ های گله در محل دامداری زنده گیری كرده بود.
وی با تقدیر از عمل این دامدار علاقه مند درخصوص حفظ این گونه زیبا و باارزش افزود: پس از بررسی وضعیت و اطمینان از سلامت آن ها، در حاشیه زیستگاه خود رهاسازی شدند.
علیپور افزود: همچنین یك بهله شاه بوف نیز كه توسط یكی از مردم علاقه مند به طبیعت در اختیار این اداره قرار گرفته بود پس از چند روز تیمار در طبیعت رهاسازی شد.
زرده بر از خانوده راسوها است دارای جثه كوچك، پوزه كوتاه، گوش ها نسبتاً بلند با انتهای سفیدرنگ، پاها كوتاه، دم بلند و پشمالو با انتهای تیره رنگ بدن قهوه ای است و خال ها و لكه های پهن زرد رنگی در نواحی سر، پشت و دم وجود دارد.
در اطراف چشم ها نیز نوار قهوه ای رنگی دیده می شود و زیستگاه آنها مناطق استپی و بیابانی، اغلب در اراضی باز می باشد.
شاه بوف بزرگ ترین جغد ایران است كه مانند اكثر جغدها، شب گرد است و پرواز بی صدا، ماهرانه و شگفت انگیزی دارد.
اندازه این پرنده زیبا در حالت نشسته حدود 75 سانتی متر و در هنگام باز كردن بال هایش حدود یك متر و 40سانتیمتر است.
شاه بوف گوش پرهای بلندی دارد كه در حالت استراحت، می افتد پر و بال آن قهوه ای تیره، بدن و سینه روشن تر، چشم ها درشت و نارنجی رنگ و پاهایش پوشیده از زرد مایل به قهوه ای است.
رژیم غذایی این پرنده از پستانداران كوچك، پرندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهی ها، حشره ها و غیره تغذیه می كند.
زادآوری پرنده ماده در غارها، شكاف ها یا لانه های قدیمی سایر پرندگان،2 تا 3 تخم سفید می گذارد.
در ایران هشت نوع جغد وجود دارد كه بزرگترین آن جغد شاه بوف است.
فاروج در 90كیلومتری شرق بجنورد واقع است.ك1
6042
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۵
بجنورد - ایرنا - رییس اداره محیط زیست فاروج گفت: بتازگی یك بهله شاه بوف و سه زرده بر در زیستگاه های این شهرستان رهاسازی شدند.