به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی خبرگزاری یونایتدپرس، مارتا بلوری علت این افزایش چربی را آشفتگی در سیستم سوخت و ساز بدن عنوان كرد و افزود:این موضوع می تواند افراد را در معرض خطر ابتلابه دیابت قرار دهد.
محققان در یك مطالعه بر روی موش ها یك رژیم غذایی برای آنها در نظر گرفتند و موش ها را به دو گروه تقسیم كردند؛ یك گروه از موش ها رژیم غذایی مشخص و محدود داشتند و گروه دوم می توانستند در طول روز همه چیز بخورند.
موش های گروهی كه رژیم خاص و محدود داشتند تمام غذای خود را یكباره مصرف می كردند و دیگر در طول روز چیزی نمی خوردند.
نتیجه این مطالعه نشان داد كه موش های هر دو گروه وزن كم كردند اما در موش هایی كه رژیم خاص و محدود داشتند علائمی از چربی اضافی در اطراف بدن آنها مشاهده شد.
محققان علت پیدایش این چربی اضافی را رویه آشفته سوخت و سازی در بدن موش ها عنوان كردند.
بعد از مصرف غذا، لوزالمعده برای كمك به پردازش گلوكز غذا انسولین تولید می كند. زمانی كه انسولین بسیار زیادی در خون وجود دارد كبد برای ایجاد توازن، گلوكز تولید می كند.
از آنجایی كه این موش ها غذای خود را یكباره تا آخر خورده بودند، لوزالمعده آنها انسولین كافی برای پردازش گلوكز مواد غذایی تولید نمی كرد و منجر به ایجاد گلوكز اضافی شده كه نهایتا به صورت چربی ذخیره شد.
بلوری می گوید: در شرایطی كه كبد توسط انسولین تحریك نمی شود، افزایش خروجی گلوكز از كبد سبب می شود كه كبد به علائمی توقف تولید گلوكز پاسخ ندهد.
این موش ها هنوز به دیابت نوع دو مبتلا نشده اند اما دیگر به انسولین نیز واكنش نشان نمی دهند كه این حالت مقاومت به انسولین، به عنوان یك وضعیت پیش دیابت توصیف می شود.این مطالعه در مجله Nutritional Biology منتشر شده است.
علمی(6)**2038**1440
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱
تهران-ایرنا-استاد تغذیه دانشگاه اوهایو آمریكا با اشاره به اینكه مصرف غذاهای كم حجم در طول روز برای كاهش وزن مفید است اما صرف نظر از وعده های غذایی به دلیل افزایش چربی دور شكم با خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.