شیراز - ایرنا - معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت كه این سازمان تا كنون هیچ مجوزی برای فعایت معدنی در داخل محدوده منطقه بهرام گور فارس صادر نكرده و نخواهد كرد.

احمد علی كیخا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شیراز بیان داشت:قانون اساسی به ما تكلیف كرده و بیان داشته كه فعالیت های اقتصادی كه موجب تخریب طبیعت و آب و هوا شود، ممنوع است و در این چارچوب هر طرح صنعتی باید ارزیابی محیط زیست داشته باشد.

وی بااشاره به مباحثی كه در مورد فعالیت معدنی در منطقه بهرام گور در شهرستان نی ریز فارس مطرح است و اختلاف های به وجود آمده در این زمینه، اظهاركرد:بدون شك دربخش هایی ازمنطقه بهرام گور كه منطقه امن محیط زیست تلقی می شود فعالیت های معدنی ممنوع است و ما هیچ مجوزی برای فعالیت درمحدوده داخل پارك و منطقه بهرام گور صادر نخواهیم كرد، قانون هم در این زمینه صراحت دارد .

این مقام مسوول گفت:در بخش هایی كه دور از زیستگاه های حساس محیط زیست باشد و آسیب جدی وارد نمی كند و می توان با تمهیداتی الزامات محیط زیست را هم رعایت كرد انجام فعالیت معدنی قابل بررسی است .

كیخا ادامه داد:از سوی وزارت صنایع و معدن سابق، پیش از این برای پنج نقطه در منطقه بهرام گور درخواست اكتشاف و بهره برداری شد اما ما برای اكتشاف و بهره برداری در دو نقطه از این پنج منطقه كه در محدوده پارك ملی است، هرگز مجوزی برای اكتشاف و بهره برداری صادر نخواهیم كرد .

وی گفت:فعالیت معدنی در یك نقطه قابل بحث است، این نقطه مقداری با مباحث محیط زیست تداخل دارد و در قسمت كوچكی از آن قابل اصلاح است، دومنطقه دیگر هم در مرز منطقه بهرام گور و در حاشیه قرار دارد كه در این دو نقطه با رعایت تمهیدات شاید بتوان فعالیت هایی انجام داد اما در این دو نقطه هم هنوز هیچ چیزی قطعی نشده است .

منطقه حفاظت شده بهرام گور در شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نی ریز واقع شده و در كنار برخورداری از طبیعت بكر و گونه های متنوع جانوری، معادن غنی آهن و مس را در خود جای داده است.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست كشور در باره احداث سد تنگ سرخ شیراز نیز گفت: تا زمانی كه گزارش ارزیابی محیط زیست در باره احداث این سد به تایید نرسد و مجوز صادر نشود، احداث این سد غیر قانونی است .

سد تنگ سرخ كه عملیات احداث آن در بهمن سال 1390 آغاز شد، در فاصله دو كیلومتری شهرك های شمال غرب شیراز واقع شده است.

این سد از نوع خاكی با هسته رسی و به ارتفاع حدود 80 متر از بستر سنگی پیش بینی شده است.

اهداف مختلفی برای ساخت این سد اعلام شده كه از جمله آنها می توان به ذخیره سازی و استفاده از آب رودخانه خشك برای تامین آب مورد نیاز باغ های قصردشت شیراز و همچنین برای كنترل سیلاب بخصوص درفصل زمستان كه در برخی سال ها خسارات فراوانی را به واحدهای مسكونی و تجاری شهر شیراز وارد می كند، اشاره كرد.

منتقدان ساخت سد تنگ سرخ نیز بر این باورند این سد بدون مطالعات كافی زمین شناسی احداث شده و تركیدن یا شكستن سد در آینده، شهرك های شمالی شیراز را به زیر گل و لای می برد و موجب وقوع فاجعه اقلیمی، انسانی می شود.

این منتقدان همچنین خشك شدن دریاچه مهارلو در جنوب شیراز و احتمال وقوع توفان های نمك و برخاستن ذرات خطرناك و سرطان زا از دیگر پیامدهای احداث سد تنگ سرخ بیان كرده اند.

وی درباره طرح توسعه پالایشگاه شیراز هم گفت:اگر طرح توسعه بخواهد اجرا شود كلا با توسعه پالایشگاه شیراز مخالفیم و اجازه ای برای توسعه پالایشگاه داده نخواهد شد، اما اگر فرایند تولید بخواهد بهینه سازی شود و روش تغییر كند باید گزارش تغییر فرآیند ارائه و بررسی شود و اگر ارزیابی آن تایید شد اجرای آن امكان پذیر است.ك/3

6113 /6118 /1596