تهران - ایرنا - مدیر طرح های شركت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به مقدمات راه اندازی مجتمع های پتروشیمی مهاباد، كردستان و لرستان گفت: این سه مجتمع تا پایان امسال راه اندازی می شوند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت نفت، مرضیه شاهدایی، سه طرح پتروشیمی موجود در مسیر خط لوله اتیلن غرب را از جمله طرحهای آماده افتتاح در سال ٩٤ اعلام كرد و گفت: با راه اندازی این طرحها، تولید پلی اتیلن سبك و سنگین كشور حدود ٩٠٠ هزار تن افزایش می یابد.

وی ابراز امیدواری كرد كه واحد اوره و آمونیاك پتروشیمی شهدای مرودشت استان فارس نیز با ظرفیت یك میلیون تن امسال وارد سرویس شود، از دیگر پروژه های نزدیك به بهره برداری هم اكنون پروژه MEG پتروشیمی مروارید به ظرفیت ٥٥٠ هزار تن است كه مرحله پیش راه اندازی ها آن آغاز شده است و پیش بینی می شود ظرف ٦ ماه آینده آغاز به كار كند.

مدیر امور طرحهای شركت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: خوراك این مجتمع های پتروشیمی با توجه به پیشرفت و بهره برداری از فازهای میدان گازی پارس جنوبی، تامین خواهد شد و مشكلی وجود ندارد.

گفتنی است، مرضیه شاهدایی پیش از این با بیان اینكه ٦٠ طرح پتروشیمی در دست اجرا در كشور وجود دارد كه از یك تا ٩٩ درصد پیشرفت دارند، گفته بود: با توجه به تعداد بالای این طرحها و پیشرفت فیزیكی متفاوت آنها شركت ملی صنایع پتروشیمی ایران طرحها را اولویت‌بندی كرده است، ضمن آنكه طرحهای ٦٠ تا صد درصد را در اولویت نخست قرار داده ایم تا نظارت، همیاری و كمك به آنها پیش از بقیه طرحها انجام شود.

طرحهای پتروشیمی با پیشرفت ٢٠ تا ٦٠ درصد در اولویت دوم و طرحهایی با یك تا ٢٠ درصد در اولویت سوم قرار دارند.

وی با اشاره به نیاز ٣٠ میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری در ٦٠ طرح نیمه كاره صنعت پتروشیمی، گفته بود: با بهره برداری كامل از این طرحها ظرفیت كنونی ٦٠ میلیون تنی كشور به ١٢٠ میلیون تن در سال می رسد؛ تا پایان سال ٩٤ چند طرح جدید به ظرفیت حدود ٢,٧میلیون تن و در پایان سال ٩٥ نیز چند طرح دیگر به ظرفیت ٥.٨ میلیون تن راه‌اندازی می شوند.

مدیر طرحهای شركت ملی پتروشیمی با بیان اینكه ٦ طرح پتروشیمی در اولویت دوم و ٣٩ طرح در اولویت سوم قرار دارند، افزوده بود: طرحهای اولویت دوم از سال ٩٦ به مرحله تولید می‌ رسند، ضمن آنكه فاینانس بیشتر این طرحها فعال شده است، اما طرحهای اولویت سوم با مشكلات اجرایی روبرو هستند.

وی با اشاره به احداث ٣٦ طرح جدید در چابهار، جاسك، قشم و پارسیان گفته بود: این طرحها ٦٠ میلیون تن ظرفیت جدید به صنعت پتروشیمی اضافه می‌كنند و طرحهای پتروشیمی مكران نیز از جمله این طرحها هستند.

شاهدایی ادامه داده بود: بیشترین مشكل طرحهای پتروشیمی در دست اجرا تأمین فاینانس است، اما مشكلات دیگری از جمله آورده سرمایه‌گذاران، تأمین خوراك در بالادست، تأمین دانش فنی، تأمین تجهیزات و اقلام و گرفتن خدمات از شركتهای معتبر خارجی از دیگر مشكلات این پروژه‌هاست كه امید است با رفع تحریمها روند رو به رشد توسعه صنعت پتروشیمی ایران شتاب بیشتری گرفته و سهم این صنعت در صادرات غیر نفتی نیز افزایش یابد.

اقتصام(1)9123**1558