به گزارش ایرنا، علی اوسط هاشمی در ادامه سفر به شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان روز شنبه در نشست كارگروه آب، كشاورزی و منابع طبیعی استان در فرمانداری زهك افزود: اثرات این طرح باید همزمان در شهرستان های زابل، زهك، هیرمند، هامون و نیمروز تا پایان شهریور ماه امسال نمایان شود.
وی بیان كرد: مركز تحقیقات كشاورزی سیستان و دانشگاه زابل دو مركز مهم علمی منطقه با داشتن رشته های تخصصی لازم می توانند در اجرای طرح 46 هزار هكتاری آبیاری مزارع سیستان كمك زیادی كنند.
وی اظهار داشت: برد محلی و موفقیت این طرح به طور جد از حیث یافته ها با هم اندیشی و نشست با خبرگان و تصمیم گیران اجتماعی منطقه امكان پذیر و مدنظر است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: اساس این طرح بر جذب نیروهای محلی است و در همین زمینه دو كارگاه اجرایی و تربیتی ایجاد می شود تا از تجارب شركت ها و مشاوران بزرگ برای تربیت نیرو و بهره گیری از ظرفیت های منطقه استفاده شود.
وی با بیان اینكه نقش نیروهای محلی سبب پایداری طرح خواهد شد، گفت: اجرای این طرح سبب ماندگاری مردم در منطقه و افزایش تولید و تغییر الگوی كشت خواهد شد.
هاشمی یكی از برنامه های جنبی این طرح را ایجاد كارخانه لوله پلی ایتیلن در سیستان وبلوچستان ذكر كرد و افزود: با توجه به اینكه این طرح و همچنین طرح 100هزار هكتاری در جنوب استان نیاز به لوله دارد تصمیم گرفته شد كارخانه ساخت لوله در همین استان ایجاد شود كه این نیز زمینه ساز ایجاد اشتغال خواهد شد.
وی تاكید كرد: مناقصات این طرح از طریق روزنامه های محلی و صدا و سیمای مركز استان انجام شود.
وی مهم ترین بخش این طرح را كمیته تبلیغی دانست و تصریح كرد: اطلاع رسانی از روند اجرای این طرح باید به نحو شایسته انجام تا مردم از مراحل مختلف كار آگاه شوند و در این زمینه برنامه بازدید از آغاز خط عملیاتی با حضور معتمدان و روشنفكران سیستان تاثیر گذار خواهد بود.
استاندار سیستان و بلوچستان بر اجرای سریع طرح پایلوت سه هزار هكتاری در شهرستان هامون تاكید كرد و گفت: اجرای طرح انتقال آب با لوله در مرحله نخست در سه هزار هكتار از زمین های شهرستان هامون به عنوان طرح پایلوت كمك زیادی برای رفع تمام موانع احتمالی بر سرراه طرح 46 هزار هكتاری خواهد بود.
رییس جمهوری و اعضای هیات دولت در سفر فروردین ماه 93 به سیستان و بلوچستان طرح آبیاری نوین در 146هزار هكتار از زمین های كشاورزی این استان را تصویب كرد كه 46 هزار هكتار آن در شمال استان با نصب لوله برای انتقال آب به زمین های كشاورزی و 100هزار هكتار آبیاری تحت فشار و غیره در جنوب این استان اجرا می شود.
به گفته استاندار سیستان و بلوچستان اعتبار این طرح از محل صندوق توسعه ملی در بانك مركزی به نام سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است و هیچ مشكل اعتباری برای آن وجود نخواهد داشت.
قرار است این طرح درمدت سه تا چهار سال به اتمام رسد.
نشست كارگروه آب، كشاورزی و منابع طبیعی با حضور استاندار سیستان و بلوچستان، معاونان استاندار، مدیران كل جهاد كشاورزی، آب منطقه ای، محیط زیست، فرمانداران شهرستانهای زابل، زهك، هیرمند، هامون و نیمروز، مجریان طرح 46 هزار هكتار آبیاری به مزارع، معتمدان، نخبگان و متخصصان در فرمانداری زهك برگزار شد.
استاندار سیستان وبلوچستان روز جمعه با سفر به شهرهای شمالی استان از بازارچه مرزی میلك بازدید و در نشست كارگروه مرز شركت كرد.
سخنرانی در نماز جمعه اهل تشیع و اهل سنت شهرستان هیرمند، دیدار و نشست با فعالان سیاسی منطقه سیستان در زابل، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان، بازدید از مركز تحقیقاتی زهك و روند اجرای طرح 46 هزار هكتاری آبیاری به مزارع و دیدار با معتمدان و مردم زهك از دیگر برنامه های استاندار سیستان وبلوچستان در سفر به این منطقه بود.
7317/ 6081**1613
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۱
زابل- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اجرای طرح انتقال آب با لوله به 46 هزار هكتار از زمین های كشاورزی شمال استان ضامن ماندگاری مردم و افزایش تولید در شهرستان های پنج گانه سیستان خواهد بود.