تهران-ایرنا - رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: دانشنامه تخصصی نهج البلاغه در راستای عرضه كلام حضرت علی (ع) و آموزه های علوی به روش های مختلف به نوجوانان و جوانان تالیف شد .

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان روز یكشنبه در مراسم رونمایی از دانشنامه نهج البلاغه اظهار داشت: این سازمان به عنوان اصلی ترین متولی فرهنگ كودكان و نوجوانان پس از انتشار فرهنگ نامه قرآن، تدوین دانشنامه نهج البلاغه، حاصل زحمات بسیاری از شارحان، مترجمان و پژوهندگان دریاره علم و معرفت نهج البلاغه را در دستور كار قرار داد.

وی ادامه داد: این دانشنامه درباره مفاهیم و مضامین خطبه، نامه ها و كلمات قصار حضرت علی (ع) است كه سیدرضی آنها را در كتاب نهج البلاغه گردآورده است و در زمره دانشنامه های تخصصی به شمار می رود.

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، هدف از تهیه این دانشنامه را ارایه اطلاعات در قلمرو موضوعات و مفاهیم نهج البلاغه خواند و گفت: دانشنامه با هدف استفاده بهتر نسل نوجوان و جوان به عنوان مخاطبان اصلی و بر پایه جدیدترین استانداردهای دانشنامه نویسی تدوین شده است.

محمدیان تصریح كرد این دانشنامه از چند جهت دارای اهمیت است كه از آن جمله می توان به ارتباط معنایی گسترده با مفاهیم قرآنی، صدور خطبه و نامه ها و پندها از یك انسان كامل و معصوم و تنها حاكم اسلامی در تاریخ اسلام كه به خلافت ظاهری رسید و گستره وسیع موضوعی و اوج فصاحت و بلاغت كلام عرب پس از قرآن كریم اشاره كرد.

وی افزود: از ویژگی های این دانشنامه می توان به مواردی چون جامع نگری، استناد به قرآن كریم، طرح خطبه های مهم، معرفی اعلام نهج البلاغه، شرح ها و ترجمه های نهج البلاغه و مترجمان و شارحان آن،‌ معرفی نهج البلاغه پژوهان، ارجاعات درون متنی و ذكر منابع كامل هر مدخل اشاره كرد.

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه نهج البلاغه در حقیقت نهج الحیات است، افزود: نهج البلاغه تنها به عنوان یك متن ادبی مطرح نیست بلكه كتاب حكمت، سیاست، معرفت و تربیت است.

محمدیان اضافه كرد: از خطبه اول نهج البلاغه كه درباره معارف، توحید الهی، بعثت انبیا و آفرینش زمین و آسمان است تا آخرین كلمات قصار حضرت علی (ع) همه درس زندگی است.

وی ادامه داد: علاوه بر نهج البلاغه، آثار دیگری چون مجموعه های روایی و كلمات حضرت علی (ع) نیز منتشر شده كه گاه بر نهج البلاغه پیشی می گیرند.

محمدیان با اشاره به اینكه در نهج البلاغه 50 سال تاریخ صدر اسلام را می توان مشاهده كرد، افزود: تصمیم بر این است سال آینده همزمان با ولادت امام سجاد (ع) نیز كاری شبیه دانشنامه نهج البلاغه درباره كتاب صحیفه سجادیه در قالب دانشنامه یا شرحی بر صحیفه سجادیه تولید و رونمایی شود.

رییس بنیاد نهج البلاغه نیز در این مراسم گفت: دانشنامه نهج البلاغه امروز برای نسل جوان و دانش آموزان در واقع یك غذای آماده است كه به راحتی می تواند مورد استفاده آنان قرار گیرد.

آیت الله سید جمال الدین دین پرور اظهار داشت: پیشنهاد می شود آموزش و پرورش این دانشنامه را برای دانش آموزان به مسابقه بگذارد تا آنان جملات و كلمات قصار حضرت علی (ع) را حفظ كنند و با این اقدام به طور قطع تحولی در نظام آموزشی و تربیتی كشور ایجاد خواهد شد.

دانشنامه دو جلدی نهج البلاغه امروز (سوم خرداد) با حضور مسوولان وزارت آموزش و پرورش و بنیاد نهج البلاغه در محل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی رونمایی شد و از پدید آورندگان این كتاب تجلیل به عمل آمد.

فراهنگ**1883**1027