تهران - ایرنا -دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس اولین همایش بین المللی بیوتكنولوژی ایران گفت: اكنون ایران به دانش سوخت زیستی دست پیدا كرده است و این دانش سهم مهمی از تجارت و صنعت را رقم می زند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر مصطفی قانعی در حاشیه اولین همایش بین المللی بیوتكنولوژی و نهمین همایش ملی بیوتكنولوژی جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران افزود: اكنون ایران به دانش سوخت زیستی دست پیدا كرده است و این دانش در مرحله آزمایش است، توافقات لازم برای اجرایی كردن این امر از بخش های مرتبط گرفته شده است.

وی با اشاره به اینكه كشور باید به این فناوری مجهز شود بیان كرد: سوخت زیستی آثار سوء برای خودرو ندارد، اگر ما از این چرخه فناوری عقب بمانیم در 10 سال آینده اجازه پرواز هوایی را نخواهیم داشت.

قانعی اضافه كرد :اكنون زیست فناوری در قالب صنایع تخمیزی در تولید اسید سیتریك و مایعات مختلف در كاربردی صنایع غذایی كشور نیز در حال انجام است و رقم بالایی در تجاری سازی دارد.

وی با اشاره به اینكه پارابیوتیك ها و رشد دام سومین ردیف تجاری سازی حوزه زیست فناوری و بیوتكنولوژی را به خود اختصاص داده افزود: استفاده از پارابیوتیك ها موجب كاهش قیمت گوشت می شود و بنابر این باید در این حوزه از زیست فناوری وارد شویم و با استفاده از باكتری ، رشد دام را فراهم كنیم .

رییس اولین همایش بین المللی بیوتكنولوژی ایران یاد آور شد : اكنون در ایران در این زمینه كارخانه ای فعال شده و به مرحله رشد دام رسیده است .

وی گفت : خوشبختانه در زمینه زیست فناوری و پزشكی توانسته ایم فعالیت های خوبی داشته باشیم به طوری كه در این زمینه صادرات داشته ایم .

قانعی افزود: بیشترین ارزش افزوده و بالاترین سود داروهای 'بیو' است ، در حال حاضر 30 قلم از این دارو ها در كشور تولید می شود و متقاضی آن نیز در كشورهای منطقه و جهان وجود دارد .

وی گفت : چشم انداز روشنی در حوزه زیست فناوری كشور وجود دارد و تنها ضعف ما این است كه بانك ها به جای ورود به عرصه های مختلف در عرصه فناوری وارد شود و فعالیت كنند.

اولین همایش بین المللی و نهمین همایش ملی بیوتكنولوژی جمهوری اسلامی ایران از امروز- یكشنبه- به مدت سه روز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

علمی 9340**1599