آبادان - ایرنا - با بهره برداری از واحد تولید قیر دمیده در آبادان 620 هزار تن به ظرفیت تولید و صادرات قیر كشور افزوده شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، پروژه واحد تولید قیر دمیده وابسته به شركت نفت پاسارگاد با حضور علی ربیعی، وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در پالایشگاه آبادان امروز (یكشنبه) به بهره برداری رسید.

پروژه احداث واحد قیر دمیده كشور از فروردین 1389 آغاز و در نهایت در سال 1394 با هزینه ای معادل450 میلیارد ریال، توسط متخصصان كشورمان طراحی و احداث شده است.

با راه اندازی این واحد، ظرفیت تولید قیر در آبادان از 500 تن در روز به 2400 تن در روز افزایش می یابد.

همچنین با بهره برداری از این واحد جدید قیرسازی، ظرفیت تولید قیر در شركت نفت پاسارگاد كه به عنوان بزرگترین تولیدكننده قیر خاورمیانه به شمار می رود، 25درصد (620 هزار تن در سال) افزایش می یابد.

پروژه توسعه ظرفیت ذخیره سازی قیر از 15 به 35 هزار تن از طریق احداث چهار مخزن 5 هزار تنی، پروژه لایروبی و آماده سازی اسكله بارگیری، پروژه توسعه تولید محصول و بسته بندی و توسعه و نوسازی ناوگان حمل قیر به پایانه های صادراتی در بندر امام خمینی (ره) و بندرعباس از جمله طرح هایی هستند كه در آینده به بهره برداری خواهند رسید.

علی ربیعی، وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی پس از بهره برداری رسمی از این واحد قیرسازی، اظهار امیدواری كرد: با آغاز به كار این واحد صنعتی، شاهد توسعه كشور و اشتغال آفرینی برای فرزندان این سرزمین باشیم.

در حال حاضر كشورمان هفتمین تولیدكننده و چهارمین صادركننده قیر دنیا محسوب می شود كه در صورت رفع چالش های پیش روی این صنعت، جایگاه ایران در بازار جهانی قیر ارتقا خواهد یافت.

قیر ایران به 25 كشور جهان صادر می شود و كشورهای خاورمیانه، جنوب آسیا، شرق و جنوب شرق آسیا، آفریقا و اروپا از خریداران عمده قیر ایران محسوب می شوند.

قیر دمیده حاصل تركیب وكیوم باتوم (خوراك واحدهای قیرسازی) با هوای تزریق شده به برج های اكسیدایزر پالایشگاه ها هستند.

اقتصام(3)2022**1558