كوالالامپور – ایرنا – منابع آگاه روز یكشنبه از كشف یك گور جمعی در مالزی خبر دادند كه گمان می رود حدود 100 جنازه از مهاجران روهینگیایی در آن دفن شده اند.

به گزارش ایرنا، این گور جمعی در نزدیكی شهر مرزی پادانگ در مرز ایالت پرلیس مالزی كشف شد. این شهر در مرز مالزی با استان سونگلا تایلند قرار دارد.

به نوشته تارنمای استار، منابع آگاه اعلام كردند كماندوهای پلیس و تیم پزشكی قانونی مالزی از عصر جمعه گذشته وارد صحنه شده و در حال بررسی این گور جمعی هستند.

تاكنون محل دقیق این گور جمعی افشا نشده، اما برخی منابع اعلام كردند خالد ابوبكر، بازرس كل پلیس مالزی قرار است روز دوشنبه نشست خبری در این خصوص برگزار كند.

یك افسر پلیس پادانگ مالزی تاكید كرد محل گور جمعی در منطقه ای واقع شده است كه غیرنظامیان به آن دسترسی ندارند.

پلیس تایلند نیز اواسط اردیبهشت ماه دو گور جمعی با بیش از 35 جسد در مناطق جنگلی و كوهستانی جنوب این كشور و در نزدیكی مرز مالزی كشف كرد كه مربوط به مهاجران میانمار و بنگلادش بود.

تایلند و مالزی در سال های اخیر به یكی از مراكز اصلی قاچاق انسان تبدیل شده است، هرچند مقامات مالزی این امر و وجود گور جمعی در این كشور را پیش از این تكذیب كرده بودند.

كشف بازداشتگاه هایی كه از آنها به عنوان كمپ مرگ نام برده می شود در جنوب تایلند و مرز مشترك این كشور با مالزی باعث شد وجود كمپ های مشابهی در خاك مالزی در اواسط اردیبهشت به اخبار صدر رسانه های منطقه تبدیل شود، اما مالزی این امر را تكذیب می كرد.

'عبدالكمال' رییس پیشین باشگاه مسلمانان روهینگیا در تایلند كه به پناهجویان كمك می كند، مدعی شده بود كه 80 درصد این گونه كمپ ها در مرز مالزی قرار دارد و مالزیایی ها به طور مستقیم در سندیكاهای قاچاق انسان دست دارند.

وی گفت همواره به میانماری ها در خصوص سفر به مالزی هشدار داده و به آنها یادآور شده است كه در مسیر سفر هدف آدم ربایان قرار می گیرند، ولی آنها حرف های وی را باور نكرده اند.

گفته می شود تاكنون بیش از 500 نفر از افراد قاچاق شده در مرز تایلند و مالزی توسط قاچاقچیان انسان كشته و دفن شده اند.

هم اكنون 150 هزار مسلمان روهینگیایی كه از تندروی بوداییان به تنگ آمده اند از دیار خود در میانمار فرار كرده و در اردوگاه های مالزی بسر می برند. این افراد نیز در مالزی تحت فشار دولت این كشور قرار دارند و هر از گاهی مقامات مالزی خواستار روشن شدن وضعیت آن ها می شوند.

بسیاری از این افراد به وسیله كارفرمایان مالزیایی به كارهای سخت گرفته شده و همانند برده با آن ها رفتار می شود.

آساق**1611