تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱
صدراعظم آلمان عازم چین شد ................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 04/06/86 خارجی.سیاسی.آلمان.چین.
"آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان روز یکشنبه سفر یک هفته ای خود به کشورهای شرق آسیا را ازچین آغاز کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی دویچه وله، دستبرد اطلاعاتی چین به برخی رایانه های دولتی در آلمان ، حفاظت از جو، ، نگرانی مصرف کنندگان آلمانی از تولیدات زیان آور چینی و وضعیت حقوق بشر در این کشور، از جمله موضوعاتی هستند که صدراعظم آلمان درباره آنها با مقامات بلندپایه چین گفت وگو خواهد کرد.
گمان می رفت دشوارترین تکلیف مرکل در دومین سفرش به چین، گفت وگو با مقامات این کشور درباره وضعیت حقوق بشر باشد، اما یک مساله دیگر، یعنی جاسوسی اطلاعاتی چینی ها در آلمان هم به جمع موضوعات یاد شده افزوده شد.
مرکل پیش از سفر خود گفت موضوع تهاجمات جاسوسی چین به رایانه های دولتی، آلمان را هم به میان خواهد کشید و دولت آلمان تلاش می کند در برابر چین از دارایی های مجازی اش محافظت کند.
بسیاری از رایانه های دولت آلمان به برنامه های جاسوسی چینی آلوده شده اند.
این نتیجه بررسی ها و تحقیقاتی است که سازمان حفاظت از قانون اساسی آلمان و اداره فدرال حفاظت از فناوری اطلاعات انجام داده اند.
بر پایه این تحقیقات، علاوه بر دفتر صدراعظم، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت تحقیقات و وزارت امور خارجه هم در معرض این تهاجم بوده اند.
بسیاری از سیاستمدان آلمان از مرکل خواسته اند که در سفر خود از حکومت چین توضیحاتی درباره این فعالیت های جاسوسی احتمالی بخواهد.
"رالف اشتگنر" وزیر امور داخلی ایالت "اشلسویک هل اشتاین" و رییس "حزب سوسیال دموکرات" ، گفته است: "اگر این اطلاعات و گزارش ها صحیح باشند، دولت آلمان نمی تواند در برابر آن سکوت کند. چین شریک تجاری ماست ولی مهمتر از آن رقیب ماست." وی تاکید کرد که در صورت تایید این جاسوسی، باید اطمینان حاصل کرد که این مساله دیگر تکرار نمی شود.
"میشاییل گلس" وزیر اقتصاد آلمان مدعی است که از این حمله بی خبر است و این در حالی است که بر اساس اطلاعات به دست آمده، وزارتخانه های دفاع، امور خارجه، داخلی و دادگستری از این تهاجم ویروسی مطلع بوده اند.
برنامه های جاسوسی در دفتر صدراعظم، وزارت امور خارجه ،کشور و همچنین در وزارت تحقیقات آلمان پیدا شده اند. این برنامه ها به صورت مخفیانه در قالب فایل "World" یا "Powerpoint" بوده اند که به محض باز شدن رایانه را با ویروس "تروجا" (Troja) آلوده و به این ترتیب آن را برای جاسوسی آماده می کرده اند.
دولت آلمان غیرمستقیم اطلاعات موجود درباره آلوده شدن رایانه های دولتی را تایید کرده است.
به گزارش متخصصان جاسوسی "اداره فدرال برای حفاظت از قانون اساسی"، این حمله های اطلاعاتی روزانه از شمال غرب چین از پکن یا کانتون آمده اند.
یکی از سخنگویان وزارت امور کشورآلمان گفت تدابیر دفاعی برای مقابله با این تهاجمات با همکاری "اداره فدرال برای امنیت در فناوری اطلاعاتی" اتخاذ شده اند و موفقیت آمیز بوده اند.
کسی به درستی نمی داند که چه اطلاعاتی و در چه حجمی به سوی چین روانه شده اند.
متخصصان آلمانی نگران فعالیت های جاسوسی رو به رشد چین در بخش اقتصاد هستند و به ادعای رییس اداره حفاظت از قانون اساسی ایالت بادن ووتنبرک، در 60 درصد از موارد سوء ظن به جاسوسی های اقتصادی پای چین در میان است.
چین از آلمان کمک های مالی برای طرحهای توسعه ای با رقمی بالغ بر 1/3 میلیارد دلار دریافت می کند.
برخی از سیاستمداران آلمانی خواهان حذف این کمک ها به چین هستند، اما وزیر توسعه آلمان از این کمک ها دفاع کرده و معتقد است این کمک های نقدی به مصرف طرحهای محیط زیست می رسند.
وی معتقد است که به دلیل گرم شدن روبه افزایش جو، آلمان از این یاری رسانی به چین سود خواهد برد.
صویر/3450/1506 شماره 102 ساعت 17:43 تمام