تهران- ايرنا- مديرعامل خانه هنرمندان گفت: پرداختن به ارزش هاي هشت سال دفاع مقدس وظيفه مديران فرهنگي كشور است و هنر بهترين ابزاري است كه مي تواند آن روزها را به تصوير بكشد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار هنرهاي تجسمي ايرنا، همزمان با سالروز آزادسازي خرمشهر نمايشگاه هايي از آثار عكاسي و نقاشي با موضوع دفاع مقدس در خانه هنرمندان ايران افتتاح شد.

مراسم افتتاحيه نمايشگاه آثار عكاسي و نقاشي دفاع مقدس روز گذشته سوم خرداد ماه با حضور مدير عامل خانه هنرمندان ايران، مدير عامل انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس، و جمعي از هنرمندان و هنردوستان در نگارخانه هاي مميز، ميرميران و پاييز خانه هنرمندان ايران برگزار شد.

در ابتداي اين مراسم، مجيد سرسنگي مدير عامل خانه هنرمندان ايران با بيان اينكه اين نمايشگاه شجاعت، فداكاري و ايثار رزمندگان سرزمين ما را به تصوير مي كشد، گفت: آزادسازي خرمشهر نقطه عطفي در دوران جنگ تحميلي ما است.

وي اين جمله امام خميني (ره) را كه فرموده بودند خرمشهر را خدا آزاد كرد نشان دهنده اهميت اين پيروزي بزرگ دانست و افزود: با آزادسازي خرمشهر ما ثابت كرديم كه در جهت دفاع از آرمان ها و اعتقادات خود حاضريم تا پاي جان بايستيم.

سرسنگي در ادامه به موضوع توجه به ارزش هاي جنگ در عرصه فرهنگ و هنر پرداخت و گفت: ما در حدي كه شايسته و بايسته است نتوانسته ايم زيبايي هايي هشت سال دفاع مقدس را به تصوير بكشيم و فعاليت در عرصه مديريت فرهنگي و هنري نسبت به موضوع جنگ در كشور ما رضايت بخش نيست.

مدير عامل خانه هنرمندان ايران معتقد بود كه پرداختن به ارزش هاي هشت سال دفاع مقدس وظيفه مديران فرهنگي كشور است و هنر بهترين ابزاري است كه مي تواند آن روزها را به تصوير بكشد.

وي تصريح كرد: نسل جوان ما بايد هرچه بيشتر در جهت برقراري ارتباط با مسئله جنگ و دفاع مقدس تلاش كنند و ايثار و فداكاري هاي جوانان آن دوران را در كشور زنده نگه دارند؛ چرا كه دفاع مقدس بيانگر حقانيت ما در جهان است.

سرسنگي همچنين توجه به آرمان هاي هشت سال دفاع مقدس و حفظ آن ها را وظيفه جدي مديران عرصه فرهنگي و هنري دانست.

در ادامه اين مراسم سيد عباس ميرهاشمي، مدير عامل انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس گفت: يكي از دلايل برگزاري نمايشگاه با موضوع آزادسازي خرمشهر و دفاع مقدس، فراموش نكردن تاريخ فراز و نشيب خرمشهر است كه يكي از مقاطع مهم آن در دوره معاصر بوده است.

وي با اشاره به اشغال ناجوانمردانه خرمشهر و پايداري و مقاومت مردم و نيروهاي نظامي براي اين حفظ اين شهر، اظهار كرد: اين مقطع تاريخي توسط عكاساني، عكاسي شده است كه خالصانه وارد عرصه هنر شدند و صادقانه آن روزها را روايت كردند.

مدير عامل انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس افزود: هنر عكاسي هنري صادق است و اثر عكس، گويش هاي خود را دارد؛ به طور يقين اگر مخاطب درست با عكس ارتباط برقرار كند، تصوير در ذهن او ماندگار مي شود.

ميرهاشمي عكس هايي را كه در اين نمايشگاه به روي ديوار رفته بودند تنها بخشي از آثار ماندگار دوران جنگ دانست؛ وي در زمينه به نمايش در آمدن مجموعه كامل اين عكس ها در آينده ابراز اميدواري كرد.

بر اساس اين گزارش، در نمايشگاه عكس دفاع مقدس در خانه هنرمندان ايران، 42 عكس با موضوع آزادسازي خرمشهر، مقاومت در اين شهر و شادي مردم پس از آزادي آن در نگارخانه استاد مميز به روي ديوار رفته است؛ از جمله عكس هايي از رسول ملاقلي پور، ناصر درخشان، سعيد صادقي، رضا محمدي، اميرعلي جواديان.

در نمايشگاه نقاشي نيز 21 اثر نقاشي با موضوع دفاع مقدس در نگارخانه‌هاي استاد ميرميران و پاييز به نمايش در آمده است كه در ميان آن ها آثار كاظم چليپا، ناصر پلنگي، حبيب الله صادقي، غلامعلي طاهري و مصطفي گودرزي ديده مي شود.

علاقه‌مندان تا نهم خرداد ماه جاري فرصت دارند از آثار اين نمايشگاه بازديد كنند.

فراهنگ **9362**1560