به گزارش ايرنا از واحد علوم و تحقيقات، مراسم رونمايي دستاوردهاي علمي و پژوهشي اين واحد با حضور دكتر علي عباسپور تهراني رييس واحد علوم و تحقيقات برگزار شد.
در غرفه اين واحد دانشگاهي برخي از دستاوردهاي جديد علمي پژوهشي همچون قاب ميكرومدل شيشه اي، ميكرو مدل شيشه بستر سه بعدي و دو بعدي، محيط متخلخل شكافدار مصنوعي، طراحي و ساخت مغزه با خصوصيات قابل كنترل، دستگاه پرتابل مسگري، پرنده (پهباد) بدون سرنشين طرلان و دستگاه پكيج تصفيه پسابهاي صنعتي رونمايي شدند.
ربات هاي مار، پدافند، هگزاپاد و چند ضلعي، دستگاه تست ضريب اصطكاك كفش و سطح، طراحي وساخت سيستم هاي داوري الكترونيكي براي مسابقات شنا، طراحي و ساخت سيستم تست غير مخرب تجهيزات ورزشي فلزي نيز از ديگر طرح هاي اختراعي بودند كه از آنها رونمايي شد.
كاربرد قاب ميكرومدل شيشه اي به عنوان نگهدارنده ميكرومدل هاي شيشه اي در بحث آزامايشات نفتي و ميكرو سيالات است، دستگاه ميكرو مدل شيشه بستر سه بعدي در بررسي مكان جبهه سيال تزريقي در زمان هاي مختلف آزمايش، نقش نيروي ثقل، محاسبه بازده سطحي و عمودي، مشاهده ديداري پديده آشام و تخليه و غيره مورد استفاده دارد و ميكرومدل هاي شيشه بستر دو بعدي نيز در مشاهده جريان سيال در فضاي حفره در بحث تغيير در ترشوندگي و رسوب آسفالتين كاربرد دارد.
دستگاه محيط متخلل شكافدار مصنوعي نيز براي بررسي و مقايسه نيروهاي فعال در مخازن تركدار از جمله آشام و تخليه استفاده مي شود و از ديگر كاربردهاي اين دستگاه مي توان در بررسي متقابل بين بلوكها، بهينه سازي عدد مويينگي طي فرآيند سيلابزني مواد فعال سطحي در مخازن تركدار اشاره كرد.
با توجه به پرهزينه بودن چگونگي تهيه مغزه هاي مخزني، جهت انجام مطالعه ريشه اي و اساسي پارامترهاي تأثيرگذار روي ميزان بازيافت نياز به مغزه هايي با خصوصيات مشابه، ارزان قيمت و در دسترس است كه برهمين اساس محقق واحد علوم و تحقيقات اقدام به طراحي و ساخت مغزه اي با خصوصيات قابل كنترل كرده است، اين مغزه كه جايگزين مناسبي براي مغزه هاي طبيعي و تهيه شده از بيرون زدگي سنگ مخزن است از دستاوردهاي ارائه شده در اين دوره از جشنواره فرهيختگان است.
از ديگر دستاوردهاي ارائه شده در اين جشنواره ربات هاي مار، پدافند، هگزاپاد و چند ضلعي است كه ربات پدافند قادر به پوشش دادن تمامي نقاط فضا است و در پرتاب موشك، حمل رادار و انرژي هاي پاك به منظور حركت سلول خورشيدي كاربرد دارد.
ربات هگزاپاد كه نمونه مشابه داخلي و خارجي ندارد در حركت دادن ماهواره به كار مي رود، ربات مار براي ورود به محل هاي صعب الورود طراحي شده و جهت آناليز محيط طراحي و ارائه شده است و ربات چندضلعي در صنعت پتروشيمي در مخازن نفتي كه داراي سطح مقطع مشخصي نيستند به منظور شناسايي پوسيدگي و نشت يابي مورد استفاده قرار مي گيرد.
همچنين دستگاه پكيج تصفيه پسآب هاي صنعتي با تكنولوژي نانو در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شده است كه از دو قسمت شيميايي و فيزيكي ساخته شده كه قسمت شيميايي آن بر پايه نانو ذره است.
اين دستگاه با مواد مختلف تست شده و داراي مزيت هايي همچون صرفه جويي در زمان و هزينه، تصفيه تمام پسآب هاي صنعتي، بالا بودن بازده، بالا بودن سرعت، اختصاص فضايي محدود براي قرار دادن آن، صرفه جويي در آب و هدر نرفتن آب مصرفي است.
طراحي ماكت استاديوم فوتبال در مجاورت مجموعه ورزشي فتح واحد علوم و تحقيقات توسط نيلوفر رهنما، شقايق شاهي و مهندس دهبان از گروه مهندسي ورزش اين واحد صورت گرفته است.
اين طراحي بر اساس آخرين استانداردها و توصيه هاي فيفا، داراي ظرفيت سه هزار نفر، ايجاد فضاي كمپ تمريني براي تيم هاي ملي، باشگاهي و خارجي، زمين چمن طبيعي با بذر اسپرت و نوع آبياري اتوماتيك، سقف تماشاگر فايبرگلاس، نور پردازي 500 لوكس با چهار تا هشت آرايه نوري است.
در بخش ديگري از اين نمايشگاه طراحي و ساخت سيستم هاي داوري الكترونيكي براي مسابقات شنا به همت گروه مهندسي ورزش اين واحد در تيمي متشكل از سارا شيخ، دكتر رضا سارنگ و مهندس جلاليان در معرض نمايش قرار دارد.
اين طراحي خطاي كمتري نسبت به ركورد گيري دستي، تعيين ركورد گيري شناگران در هر رفت و برگشت براي ماده هاي مختلف شنا را داراست و براي اولين بار در ايران صورت گرفته است.
طراحي و ساخت سيستم تست غير مخرب تجهيزات ورزشي فلزي بر اساس آزمون جريان گردابي از گروه مهندسي ورزش شامل عاطفه جواهري پور و دكتر مجيد پولاديان از ديگر دستاوردهاي پژوهشي واحد علوم و تحقيقات در اين جشنواره است.
امكان كنترل كيفيت محصول در حين توليد، امكان بازرسي قطعات در سرويس و نگهداري، سرعت بالا در تست، امكان كشف موقعيت، وارد نشدن آسيب به قطعه در هنگام تست، امكان ذخيره سازي نتايج آزمون براي تفسير و بررسي مجدد از مزاياي آزمون جريان گردابي است.
طراحي و ساخت دستگاه چرخونك مسگري پرتابل توسط گروه مهندسي ورزش اين واحد به همت محمد حسين اعرابي، دكتر رضا سارنگ و محسن افشار از ديگر دستاوردهاي واحد علوم و تحقيقات است كه كاربردهايي همچون تقويت قواي جسماني و بالا بردن تمركز، محرك مناسب براي سيستم قلبي و عروقي و افزايش انرژي و تقويت عضلات و مفاصل دارد.
طراحي و ساخت كفپوش هاي ورزشي بر پايه زير ساخت گرانول لاستيك و روكش پلي يورتان كه به همت فاطمه داوود آبادي و دكتر رضا سارنگ از گروه مهندسي ورزش واحد علوم و تحقيقات صورت گرفته داراي كاربردهايي چون تست خواص مكانيكي و مقايسه با استاندارد DIN 18032:2 ، ارائه كم نقص ترين روش اجرا، ايجاد سطحي كاملا يكنواخت در برگشت توپ، اصطكاك استاندارد، لايه بيروني مقاوم به سايش، استفاده از ساختار گرانولي است.
نمايشگاه پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي به مناسبت بزرگذاشت سي و سومين سالگرد تاسيس اين دانشگاه در ساختمان كتابخانه مركزي واحد علوم و تحقيقات برپا شده و تا ششم خردادماه ادامه خواهد داشت.
در اين نمايشگاه بيش از 200 اختراع از 100 واحد دانشگاه آزاد از سراسر كشور ارائه شده است.
علمي**1055**1440
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۱
تهران - ايرنا - جديدترين دستاوردهاي علمي پژوهشي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي از جمله ربات هاي مار، پدافند، هگزاپاد و چند ضلعي در نمايشگاه پژوهش و فناوري اين دانشگاه رونمايي شد.