به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ايرنا، مواد دانشنامهاي اين اثر، برمبناي خلاصه دانشنامه بريتانيكا (دانشنامهاي است كه نخستين بار در سال ۱۷۶۸ در ادينبورگ منتشر شد) و دانشنامههاي معتبر ديگر فراهم شده و بيش از پانزده هزار مدخل در آن وجود دارد.
كارا مفصل ترين فرهنگ دانشنامه در طول تاريخ دويست ساله فرهنگ نگاري انگليسي-فارسي محسوب شده و بالغ بر چهار هزار صفحه دوستوني، با حروف نسبتا ريز ويژه فرهنگ، در پنج جلد در قطع وزيري تدوين و منتشر شده است.
بر اساس اين گزارش بهاء الدين خرمشاهي نويسنده كتاب فرهنگ دانشنامه كارا در آيين رونمايي از اين كتاب در فرهنگسراي ارسباران خاطر نشان كرد: دانش نامه ها اولين پديده نو در مقوله فرهنگي و ادبي شناخته مي شوند.
وي افزود: اصل فرهنگ نويسي روش شناسي وجمع آوري منابع است و با در نظر گرفتن روش هاي مختلف دانشنامه ها و لغت نامه ها تدوين شدند.
بر اساس اين گزارش كامران فاني عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي در اين مراسم گفت: جامعه پرسشگر، پويا وزنده نياز به كتاب و مرجع دارد.
وي با اشاره به تفاوت فرهنگ نامه و لغت نامه افزود: فرهنگ واژه نامه اي كه فرهنگ و تمدن شما را بالا مي برد ولي لغت نامه با ديكتاتوري و ديكته كردن يكي است.
فاني با بيان اينكه عمر دايره المعارف به 150سال پيش نمي رسد گفت: فرهنگ و دانش نامه پاسخ گوي نياز جامعه است و جامعه اي كه از اين منابع مكتوب بهره ببرد پويا و زنده است و از سطح بالاي علمي بهره مي برد.
همچنين در اين مراسم نصرالله پورجوادي استاد دانشگاه و رييس سابق مركز نشر دانشگاهي خاطر نشان كرد: يكي از فعاليت هايي كه بعد از انقلاب شكل گرفت تدوين كتاب هاي مرجع از جمله لغت نامه ها و دايره المعارف ها بود.
وي گفت: گنجينه زبان فارسي وسيع است و در تدوين لغت نامه ها نتوانسته ايم به آنچه مي خواهيم برسيم.
تهرام/7247/7244
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۶
تهران-ايرنا- كتاب فرهنگ دانشنامه كارا در پنج جلد در حوزه فرهنگ نگاري انگليسي- فارسي تدوين و رونمايي شد.