میرحسن موسوی روز سه شنبه در اجلاس مرزی راه آهن ایران و تركیه (تبریز - مالاتیا) اعلام كرد: سال گذشته 239 هزار تن كالا به وسیله هفت هزار و 757دستگاه واگن بین دو كشور ترانزیت شد.
وی با اشاره به افزایش 16 درصدی صادرات ریلی از جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته نسبت به سال 1392 ، گفت: واردات از تركیه در سال گذشته از نظر تناژ بار 18 درصد كاهش داشت.
موسوی با اشاره به مناسبات دو كشور در زمینه های مختلف اظهاركرد: در راستای افزایش همكاری های اقتصادی ایران و تركیه رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی در سال جاری هدف گذاری شده است.
مدیركل راه آهن ناحیه پنج تركیه (مالاتیا) هم با اشاره به پیشینه روابط دو كشور بر تداوم دوستی ها تاكید كرد و گفت: كشورهای مسلمان نیازمند تعمیق دوستی از طریق توسعه روابط تجاری هستند.
اوزیر اولكر با اشاره به اقدامات راه اهن تركیه درخصوص اصلاح و توسعه زیرساختهای ریلی این كشور از اصلاح 58 كیلومتر ریل مسیر كاپی كوی ( گمرك رازی ) و افزایش 50 واگن در قطارهای باری مسیر دریاچه وان خبر داد و اظهارامیدواری كرد ترانزیت ریلی دو كشور در آینده نزدیك به یك میلیون تن برسد.
براساس پروتكل امضا شده بین مدیران عامل راه آهن ایران و تركیه، نشست سالانه بین مدیران كل راه آهن آذربایجان و مالاتیا برگزار می شود .
در این اجلاس سه روزه كه تا پنجشنبه ادامه خواهد داشت راهكارهای تسهیل و روان سازی حمل ونقل ریلی بین دو كشور در راستای توسعه ترانزیت كالا و حمل نقل مسافر بررسی می شود.
راه آهن جمهوری اسلامی ایران ازطریق مرز رازی در خوی در شمال استان آذربایجان غربی به راه آهن تركیه متصل می شود.
راه آهن تركیه زیر نظر وزارت حمل ونقل و ارتباطات این كشور اداره می شود و بر هفت مدیریت منطقهای و هفت پایانه بندری- ریلی نظارت میكند.
راهآهن آذربایجان هم كه یكی از نواحی چهاردهگانهٔ راهآهن ایران محسوب می شود به استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل خدمترسانی میكند.
مسیرهای تبریز- تهران (تا ایستگاه مراغه)، تبریز-جلفا و تبریز- رازی كه شامل ۲۸ ایستگاه با ۴۷۱ كیلومتر خط اصلی و ۵۰۰ كیلومتر خط فرعی است، محدودهٔ این ناحیه را تشكیل میدهد.
7232/518/ 1650
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
تبریز- ایرنا - مدیركل راه آهن آذربایجان از افزایش 63 درصدی ترانزیت ریلی كالا بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تركیه در سال 93 نسبت به سال قبل از آن خبر داد.