كاشان- ایرنا- مجری طرح رصدخانه ملی گفت: جهانی شدن دانشگاه ها و گسترش همكارهای علمی بین المللی برای توسعه علمی كشور ضروری است.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی دانشگاه كاشان، رضا منصوری در زنگ اندیشگاه معماری علم در ایران و دانشگاه جهانی در دانشگاه كاشان اظهار داشت: توسعه علمی كشور هم به معنی محیط زیست و هم به معنی محیط ژئوپلیتیك (زمین، سیاسی)، باید پایدار باشد تا امنیت منطقه را حفظ كنیم.

استاد دانشگاه شریف خاطر نشان كرد: هر جامعه ای برای افزایش توان كارشناسی خود برای رشد علم و فناوری در سطوح عالی و در همه زمینه ها نهادی به نام دانشگاه تاسیس می كند.

منصوری اظهار داشت: اولین فرض برای كارا بودن این نهاد آزادی تفكر است كه با جذب متفكران و افراد خلاق در عالی ترین سطح و فراهم آوردن امكانات پشتیبانی تحقیقاتی در حد ممكن به سرعت متجلی می شود.

وی گفت: توسعه علمی ایران رو به رشد است و این دوره فرصت طلایی است كه باید دانشگاه ها به نحو احسن از آن استفاده كنند.

وی جهانی شدن دانشگاه ها را برای توسعه علمی كشور ضروری دانست و افزود: تربیت نیروی انسانی موجه در تمام سطوح، ایجاد ساختار اداری چابك با استانداردهای جهانی، آموزش برای درك جهانی از رفتار دانشگاهی، اعمال روش‌های امتحان شده به منظور جذب نیروهای جهانی و همكاری حداكثری بین‌المللی در چارچوب اهداف دانشگاه از موارد راهبرد اجرایی برای جهانی شدن دانشگاههاست.

استاد دانشگاه شریف با بیان اینكه توسعه بدون درك مفهوم نوین علم، پایدار نیست، گفت: هیچكدام از كشورهای اسلامی پس از حدود 200 سال آشنایی با غرب، هنوز نتوانسته‌اند از سد عقب ماندگی عبور كنند و به عنوان كشوری پیشرفته به جمع پرچمداران توسعه اقتصادی، علمی و فنی بپیوندند.

وی با بیان اینكه ایران كشوری در حال گذار به مدرنیت و در دوره نقل علم است، افزود: مجموعه ناهنجاری‌های ناشی از تصوری سطحی از مفهوم مدرنیت و علم را سندرم دوره نقل می‌گویند.

منصوری اجتماع و گفتمان علمی را دو مفهوم كلیدی در علم مدرن نام برد و اظهار داشت: تا اجتماع علمی وجود نداشته باشد فرآیند علم بوجود نمی آید.

3009/6021/ 6508