به گزارش ایرنا، دالایی لاما سال 1989 میلادی و آنگ سان سوچی سال 1991 جایزه صلح نوبل را دریافت كردند. رهبر مخالفان دولت میانمار و برنده جایزه صلح نوبل كه بودایی است طی سال های اخیر تنها شاهد ظلم و ستم بوداییان تندرو با حمایت دولت میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در استان راخین بود و در قبال این ظلم سكوت اختیار كرده است.
دالایی لاما، برنده جایزه صلح نوبل كه هفته آینده به استرالیا سفر می كند روز پنجشنبه در گفت وگو با روزنامه 'استرالیا' از رهبر مخالفان دولت میانمار خواست اقدامی برای پایان آزار و اذیت اقلیت مسلمان روهینگیا كه با بحران مهاجرت بدتر شده است، انجام دهد.
رهبر مخالفان دولت میانمار كه به انتخابات سراسری نوامبر آینده ریاست جمهوری این كشور چشم دوخته از این ترس دارد كه با حمایت از اقلیت مسلمان آرای خود را از دست بدهد و برنده انتخابات نشود.
سوچی با وجود فرار هزاران روهینگیایی از فقر و رفتار تبعیض آمیز در میانمار و سرگردانی با قایق های چوبی در آب های جنوب شرق آسیا هنوز در این خصوص موضع گیری نكرده است.
رهبر معنوی بوداییان تبت با تاكید بر اینكه رهبر مخالفان دولت میانمار به عنوان برنده جایزه صلح نوبل باید موضع گیری كند، گفت تاكنون دو بار از سال 2012 زمانی كه خشونت های فرقه ای مرگبار بوداییان محلی در استان راخین میانمار علیه اقلیت روهینگیایی آغاز شد، از سوچی خواسته است در دیدگاه خود تجدیدنظر كند.
این رهبر بوداییان گفت: وضعیت میانمار بسیار غم انگیز است و امیدوارم آنگ سان سوچی، به عنوان برنده جایزه صلح نوبل بتواند كاری انجام دهد.
وی گفت كه دو بار در جمهوری چك و انگلیس با رهبر مخالفان دولت میانمار دیدار كرده و در مورد این مشكل مذاكره كرده است. سوچی معتقد است برخی از مشكلات وجود دارد و این مساله ساده ای نیست و بسیار پیچیده است.
دالایی لاما گفت: با وجود این احساس می كنم سوچی می تواند كاری انجام دهد.
برغم این دیدگاه رهبر بوداییان تبت، برنده جایزه صلح نوبل از میانمار تاكنون در قبال این سیاست بوداییان تندرو كشورش و سیاست های دولت سكوت كرده است.
آساق**1611
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲
كوالالامپور - ایرنا – 'دالایی لاما' رهبر معنوی جدایی طلبان تبت و برنده جایزه صلح نوبل از 'آنگ سان سوچی' رهبر مخالفان دولت میانمار خواست برای كمك به پایان آزار و اذیت اقلیت مسلمان روهینگیا در این كشور جنوب شرق آسیا فعال شود.