به گزارش ايرنا؛ استاد دانشگاه كردستان وجود صميميت، حرمت و ارزش در خانواده را سه مثلث تاثيرگذار بر شخصيت و روابط اعضاي خانواده ها دانست و گفت: هر اندازه كه اين ارزش ها در خانواده كمرنگ شود حوادث و آسيب خانواده بيشتر مي شود.
دكتر احمد اماني بعد رواني را يكي از ابعاد وجودي انسان دانست و افزود: فشار رواني حاكم بر خانواده تاثير فوق العاده زيادي بر اعضاي خانواده دارد.
وي با اشاره به اينكه فضاي حاكم بر خانواده بسترهاي آسيب اجتماعي را در آِينده فراهم مي كند گفت: در همين راستا توجه به بعد رواني خانواده ضروري است.
وي اظهاركرد: در خانواده اي كه ارزش و حرمت اعضاي خانواده حفظ شود و صميمت ميان افراد خانواده حاكم باشد به همان اندازه خانواده از هر گونه آسيب و حادثه اي مصون خواهند ماند.
وي با بيان اينكه استرس و اضطراب در بيماران ms تاثيرگذار است و استرس بيماري ام اس را تشديد و سبب پيشرفت بيماري ms مي شود، افزود: دارو تنها راه درمان بيماري نيست بلكه دارو تنها بخشي از درمان است، تقويت روحي و آرامش بيماران بهترين راه براي درمان ام اس است.
مسوول داروهاي توزيعي هلال احمر سنندج نيز گفت:ms در گروه بيماريهاي خودايمن قرار مي گيرد، در بيماريهاي خودايمن، سيستم ايمني بدن به اشتباه به بدن خود فرد حمله ميكند كه اماس نيز يكي از اين نوع بيماريها است.
اميد حسين پناهي، افزود: علايم بينايي، حركتي و حسي از جمله مشكلاتي است كه فرد با آن روبه رو خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه داروهايي كه براي پيشگيري از حملات ام اس تجويز مي شود، داروهاي تعديل كننده سيستم ايمني بدن هستند، گفت: داروهاي آنكس، سينووكس، رسيژن و بتافرون، زيفرون و فينگو ليمود از داورهاي رايگان بيماري ms است كه در بيمارستان توحيد سنندج به بيماران ارايه مي شود.
وي افزود: داروي بتافرون، آونكس، ربيف، اكستوريف، اكستوفرون و اكتووكس از داورهايي است كه در داروخانه هلال احمر سنندج به قيمت مناسبي به بيماران ارايه مي شود.
وي افزود: اخير داروي خوراكي جديدي بنام دالفيرا براي بيماران ام اس توليد شده كه در داروخانه هلال احمر موجود است.
يكي از بيماران ام اس داشتن استرس را عامل اصلي حمله هاي عصبي دانست و گفت: از آنجا كه استرس حمله ام اس را تشديد مي كند در همين راستا بيماران ام اس بايد از هر گونه اضطراب و استرسي دوري كنند.
به گفته وي؛ يوگا بهترين ورزش براي درمان بيماري هايي مانند ام اس و افسردگي است.
يكي از عللي كه پزشكان در رديف علل ابتلا به اين بيماري مطرح مي كنند كمبود ويتامين دي است. درد چشم و اختلال در حركات چشمي، بي حسي و احساس مورمور و سوزش، احساس عدم تعادل و ضعف يا اسپاسم عضلاني، اختلال در راه رفتن يا تكلم، اختلال در كنترل و تخليه ادرار و مدفوع، اختلالات جنسي و اختلال در تفكر در رديف شناخته شده ترين علايم بيماري ام.اس است.
لازم بذكر است خانم ها بيش از آقايان در معرض خطر ابتلاء به ام اس قرار دارند.
طبق آمارهاي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان در سال 92 حدود 516 بيمار مبتلاء به ام اس در استان شناسايي شده است.
از آنجا كه بيماران ام اس دغدغه ها و مشكلات زيادي دارند و مسوولان استاني بايد آنها را حمايت و مشكلات دارويي و درماني آنها را حل كنند.
هيچكدام از مسوولين دعوت شده به اين همايش از سوي انجمن ام اس كردستان، حضور پيدا نكرده بودند كه موجبات گلايه برگزاركنندگان همايش را فراهم كرد.ك/2
7352/6108
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
سنندج - ايرنا - همايش روز جهاني ام اس به همت انجمن ام اس كردستان با حضور بيماران ام اس در مجتمع فرهنگي فجر شهر سنندج برگزار شد.