محمد فنايي اشكوري روز پنجشنبه در همايش عرفان اسلامي از نگاه امام خميني (ره) در مشهد افزود: امام راحل در مقايسه با ساير بزرگان ديني از جامعيت بي نظير برخوردار بودند و هيچ زمان مسائل فقهي ايشان را از تفكرات عرفاني و مسووليتهاي سياسي و اجتماعي باز نداشت.
وي اظهار كرد: انديشه هاي اجتماعي امام خميني (ره) بايد براي بزرگان و انديشمندان و صاحب نظران جامعه بازشناسي شود.
وي گفت: سخنان بسياري در مورد عرفان در جامعه مطرح شده و علاقه بسيار نسبت به اين مباحث در جامعه نشان داده مي شود ولي حقيقت عرفان ناياب است و به طور واقعي به آن پرداخته نمي شود.
فنايي اشكوري با اشاره به اهميت تبيين عرفانهاي اسلامي از منظر امام خميني (ره) افزود: بين جامعه فعلي ما با جامعه مطلوب كه حقايق عرفان در آن به نحو مطلوب نهادينه شده باشد فاصله بسيار وجود دارد.
عضو گروه علمي عرفان مجمع عالي حكمت اسلامي قم اظهار كرد: در صورتي مي توان جامعه را جامعه عرفاني دانست كه عرفان به گفتمان غالب آن تبديل شود.
وي ادامه داد: زماني كه قدرت توام با مسائل تربيتي و تذهيبي نباشد و مدير و حاكم سياسي از علم و معنويت ديني برخوردار نباشد، نتيجه جدايي دين و سياست ايجاد حاكميتي مانند حاكميت كشور عربستان خواهد شد.
عضو هيات علمي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي نيز در اين مراسم ضمن تاكيد بر لزوم بازشناسي انديشه هاي امام خميني (ره) گفت: انديشه هاي امام راحل مورد توجه خاص دوستان و دشمنان قرار دارد.
حجت الاسلام علي رضايي تهراني افزود: دوستان به دنبال الگو برداري و معاندان به دنبال جلوگيري از توجه خاص و گسترش انديشه هاي بنيانگذار فقيد انقلاب اسلامي هستند.
وي اظهار كرد: دشمنان براي جلوگيري از ترويج انديشه ها امام راحل دست به ترفندهاي مختلف زدند كه از جمله آنها مي توان به شهادت آيت الله صدر در عراق و امام موسي صدر در ليبي اشاره كرد.
وي گفت: سهم عرفان گرايي علمي و عملي در پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري امام خميني (ره) از فقه كمتر نيست و بايد انديشه هاي عرفاني امام راحل در جامعه بازشناسي و بازخواني شود.
مسوول گروه علمي عرفان مجمع عالي حكمت اسلامي مشهد افزود: امام خميني (ره) با انديشه هاي عرفان گرايانه با شجاعت در برابر رژيم طاغوت ايستادگي كرده و نهضت انقلاب اسلامي را رهبري و با مشاركت مردم به پيروزي رساند.
وي خاطر نشان كرد: برخي متدينين براي صيانت از دين و افراد سكولار هم براي صيانت دنيا، دين را از سياست جدا مي دانند و برخي نيز تكيه خاصي به عزلت و گوشه نشيني داشته و با فعاليتهاي سياسي و اجتماعي و مديريت جامعه كاري ندارند.
حجت الاسلام رضايي تهراني با اشاره به انديشه هاي عرفاني امام خميني (ره) گفت: نبايد عرفان را از دين جدا دانست و آنها را در مقابل هم قرار داد.
همايش عرفان اسلامي از نگاه امام خميني (ره) با حضور اساتيد، طلاب و محققان حوزه هاي علميه مشهد به مدت يك روز در دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي برگزار شد./2
2095/ 6053
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶
مشهد - ايرنا - عضو هيات عملي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) قم تبيين انديشه هاي بنيانگذار فقيد انقلاب اسلامي در زمينه هاي مختلف را از ضرورتهاي جامعه دانست.