تهران - ايرنا - شوراي امنيت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اولين جلسه محرمانه را در خصوص وضعيت حقوق بشر در ميانمار با تمركز بر اوضاع اسف بار مسلمانان روهينگيا در اين كشور برگزار كرد.

به گزارش رويترز از مقر سازمان ملل ، «زيد رعد الحسين» كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل از طريق ارتباطي ويدئويي ، شوراي امنيت را در جريان وضعيت حقوق بشر در ميانمار قرار داد.

يك ديپلمات حاضر در شوراي امنيت كه خواست نامش ذكر نشود به رويترز گفت: الحسين گزارش خوبي در خصوص وضعيت بغرنج و تبعيض هاي نهادينه شده عليه اقليت روهينگيا در ميانمار ارائه داد.

به گفته اين ديپلمات ، كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل گفته كه اقليت روهينگياي ميانمار اغلب بطور خشونت باري مورد سوء رفتار قاچاقچيان قرار مي گيرند و بتازگي صدها تن از آنان در دريا جان باخته اند.

الحسين تاكيد كرده كه اين موضوع مستلزم يك پاسخ جامع است و بايد دلايل ريشه اي مشكل مورد رسيدگي قرار گيرد.

يك ديپلمات ديگر نيز در اين خصوص گفت كه انتظار نمي رود شوراي امنيت در اين خصوص اقدامي فوري انجام دهد.

بر اساس اين گزارش ، اعضاي شوراي امنيت در پاسخ به گزارش كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل ، خواستار توجه ريشه اي به مشكل شده ، و از يك نشست بحران در بانگوك با هدف بررسي بحران مهاجران در جنوب شرقي آسيا استقبال كردند.

به گفته يك ديپلمات ، هيات روسيه در شوراي امنيت خاطرنشان كرده كه اين شورا محل مناسب براي بحث درباره حقوق بشر نيست و اين موضوع بايد در شوراي حقوق بشر سازمان ملل در ژنو مورد بررسي قرار گيرد.

همچنين چين به عنوان متحد سنتي ميانمار ، ضمن ابراز نگراني درباره اين موضوع گفته كه اين يك موضوع داخلي ميانمار است .

دولت ميانمار بسياري از روهينگايي ها را مهاجران غيرقانوني از بنگلادش قلمداد مي كند . اين اقليت در ميانمار از حقوق كمي برخوردارند و در سالهاي اخير با خشونت هاي اكثريت بودايي ميانمار رو به رو بوده اند.

در هفته هاي گذشته و پس از اقدام دولت تايلند عليه قاچاقچيان انسان، هزاران مهاجر ميانماري و بنگلادشي در آب هاي منطقه جنوب شرقي آسيا به ويژه در بين كشورهاي تايلند، مالزي و اندونزي سرگردان شدند.

براساس آمار ارائه شده از سوي كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل ، بيش از چهار هزار زن و كودك ميانماري و بنگلادشي با قايق هاي پوسيده در آب هاي دريا سرگردان هستند و بيش از پنج قايق حامل اين افراد 40 روز را در آب هاي بين ميانمار و تايلند به سر برده اند.

فعالان حقوق بشر و مقامات سازمان ملل تاكيد دارند تا زماني كه ميانمار به سياست هاي تبعيض آميز خود عليه مسلمانان پايان ندهد، بحران مهاجرت در اين منطقه ادامه خواهد داشت.

مسلمانان روهينگيا از سال 2012 هدف حملات وحشيانه بوداييان تندرو ميانمار در استان راخين قرار گرفته اند، به طوري كه بيش از 650 نفر از اين مسلمانان كشته و بيش از 150 هزار نفر ديگر نيز مجبور به ترك خانه و كاشانه خود شدند.

**1078** 1095