شهركرد–ايرنا- به گفته كارشناسان، مصرف قارچ خوراكي باعث حفظ سلامت قلب مي‌شود.

به گزارش ايرنا، قارچ سرشار از فيبرهاي غذايي به نام 'كيتين' و 'بتاگلوكان' است كه هر دو، پايين آورنده كلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب كمك مي‌كند، بطوري كه در هر يكصد گرم قارچ، يك گرم فيبر غذايي و در همين مقدار 320 ميلي گرم پتاسيم وجود دارد كه مصرف آن براي افراد داراي فشار خون، بسيار مفيد است.

قارچ داراي يك و نيم تا شش درصد پروتئين بوده كه70 تا 90 درصد آن جذب بدن مي‌ شود.

پايين بودن اسيد اوريك در قارچ، مورد تاكيد پزشكان براي سالمندان و مبتلايان به نقرس و بيماريهاي مربوطه است.

قارچ براي محافظت از پوست، سلامت سيستم عصبــي، سلامت پوست و چشـم و بافت‌هاي بدن، تشكيل اسيـدهاي چرب ضروري در سيستم عصبي و ماهيچه‌ها، درمان كم‌خوني و جلوگيري از بروز ضايعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسي دارد.

پتاسيم، فسفر، منگنز، مس، آهن و كلسيم مهمترين مواد معدني موجود در قارچ است.

قارچ، تركيب يكپارچه‌اي بوده كه اگر پايه آن كنده يا جدا شود، زود خراب مي‌شود.

قارچ، گياهي منحصر به فرد است كه با هيچيك از گياهان ديگر قابل مقايسه نيست.

قارچ، ريشه، برگ و گل ندارد، سبز رنگ نبوده و ارزش غذايي و درماني بالايي دارد.

مصرف آن باعث ايجاد نيروي مضاعف و شادابي در انسان مي‌شود.

در ايران، قارچ سفيد در مقايسه با ديگر قارچها در دسترس بوده و چند سالي است كه به صورت فله‌اي و بسته بندي، در بازار عرضه و فروخته مي‌شود.

آبپز كردن باعث از بين رفتن ويتامين‌هاي گروه بي و سي در قارچ مي‌شود و پخت طولاني هم بر تراكم و سفتي بافت آن مي‌افزايد و سرخ كردن بيش از هفت دقيقه در روغن زياد نيز، آن را ديرهضم و پركالري مي‌كند، پس بهترين روش پخت قارچ، كباب كردن آن است.

پرورش قارچ خوراكي دكمه‌اي در چهارمحال و بختياري، به عنوان يكي از توليدات صنعتي و خانگي در اين استان، از رونق خاصي برخوردار است.

مديركل جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري در گفت‌و‌ گو با خبرنگار ايرنا در شهركرد اظهار داشت: سالانه پنج هزار تن قارچ خوراكي دكمه‌اي در اين استان توليد و روانه بازارهاي داخلي و خارجي مي‌شود.

رستم غيبي تأكيد كرد: اين ميزان قارچ در 92 كارگاه صنعتي و خانگي پرورش مي‌يابد.

وي از اشتغال مستقيم300 نفر و غيرمستقيم900 نفر در اين بخش خبر داد و افزود: از مجموع كارگاه‌هاي پرورش قارچ خوراكي دكمه‌اي در چهارمحال و بختياري،70 كارگاه خانگي و بقيه صنعتي است.

غيبي تصريح كرد: برنامه‌ريزي به منظور افزايش كيفي و كمي قارچ خوراكي دكمه‌اي در چهارمحال و بختياري، جزو برنامه‌هاي اولويت‌دار مسوولان استان قرار دارد.

مدير باغباني جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري نيز گفت: اين استان از لحاظ توليد قارچ خوراكي دكمه‌اي، رتبه چهارم كشور را به خود اختصاص داده است.

سيدطاهر نوربخش خاطرنشان كرد: كارگاه‌هاي توليد قارچ خوراكي دكمه‌اي هر دو ماه يك بار و سالانه حداكثر شش مرتبه مي‌توانند اقدام به پرورش اين محصول كنند.

وي گفت: قارچ خوراكي دكمه‌اي توليدي در كارگاه‌هاي چهارمحال و بختياري، علاوه بر بازار داخلي، به بازار استانهاي خوزستان، تهران و اصفهان و نيز كشورهاي حاشيه خليج فارس صادر مي‌شود.

نوربخش اضافه كرد: قارچ خوراكي دكمه‌اي، علاوه بر تازه خوري، به صورت ترشي و بلنچينگ (سفيد كردن قارچ) نيز مصرف دارد.

به گزارش ايرنا، فرهنگ سازي به منظور افزايش سرانه مصرف قارچ خوراكي در بين مردم بايد جزو برنامه‌هاي مسوولان قرار بگيرد زيرا افزايش مصرف اين ماده خوراكي، نقش مهم و مؤثري در افزايش سلامت مردم دارد.

گزارش از: وحيد رييسي دهكردي

6027/7362