تهران-ایرنا-نتایج مطالعه محققان نروژی و انگلیسی نشان می دهد كه تاثیر فیبر غلات در كاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، سه درصد بیشتر از فیبر میوه و سبزیجات است.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی خبرگزاری یونایتدپرس،افزایش فیبر غلات در رژیم غذایی سبب كاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، كاهش شاخص جرم بدن و به پایین آوردن وزن بدن كمك می كند.

فیبر یك نام عمومی برای برخی از كربوهیدارت هاست. موادی كه در سبزیجات و غلات به وفور یافت می شود و بدن نمی تواند تمامی آنها را به راحتی هضم كند. با اینكه فیبر به راحتی در بدن حل نمی شود و مانند دیگر مواد بدنی جذب نمی شود، همچنان نقش موثری را در سلامت افراد بازی می كند.

نتایج ناشی این مطالعه نشان می دهد، فیبر غلات (بیشترین فیبر رژیم غذایی كه در جهان مصرف می شود)خطر ابتلا به دیابت نوع دو را بیشتر از فیبر ناشی از میوه و سبزیجات كاهش می دهد.

داگفین اون دانشجوی دكتر از دانشگاه علم و صنعت نروژ كه با همكاری محققان امپریال كالج در لندن این مطالعه را بر روی بیش از 350 هزار نفر انجام دادند، می گوید: هنوز در مورد علت كاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو با مصرف رژیم غذایی پر فیبر مطمئن نیستیم اما مكانیسم های بالقوه دخیل در این موضوع می تواند شامل احساس سیری طولانی تر، كندی روند جذب غذا و یا تغییر روند تخمیر در روده بزرگ باشد.

وی افزود: تمامی این مكانیسم ها می تواند به كاهش شاخص جرم بدن و كاهش خطر ابتلا به دیابت منجر شود.

این محقق خاطر نشان كرد:این مكانیسم ها می تواند سبب كمك به كاهش وزن بدن نیز بشود.

وی ادامه داد: فیبرهای رژیم غذایی توسط مكانیسم های دیگری نیز بر خطر ابتلا به دیابت نوع دو تاثیر می گذارند، برای مثال سبب بهبود كنترل قند خون و كاهش نقطه اوج انسولین بعد از غذا و افزایش حساسیت بدن به انسولین می شود.

این مطالعه نشان داد افرادی كه در روز بیش از 26 گرم فیبر مصرف می كنند خطر ابتلا به دیابت در آنها 18 درصد كمتر از افرادی كه روزی 19 گرم و یا میزان كمتری فیبر مصرف می كنند.

بر اساس این اطلاعات محققان متوجه شدند كه تاثیر فیبر غلات 3 درصد بیشتر از فیبر سبزیجات است.

نتایج این مطالعه در مجله Diabetologia منتشر شده است.

علمی(6)**2038**1440