پكن - ایرنا - «سونگ كیم» فرستاده ارشد هسته ای آمریكا به پكن اعلام كرد كه او در جریان دیدار و گفت وگوهایش با مقامات چینی، بر تداوم فشارها بر علیه كره شمالی به منظور كاهش فعالیت های هسته ای و بازگرداندن این كشور به پشت میز مذاكرات، به توافق رسیده است.

به گزارش ایرنا، «سونگ كیم» دیپلمات ارشد آمریكایی در امور كره شمالی پس از آنكه دیداری با نمایندگان كره جنوبی و ژاپن در سئول داشت، روز گذشته - جمعه - وارد چین شد و با همتایان چینی خود نیز دیدار و گفت وگو كرد.

«سونگ» امروز در گفت وگویی از توافق پكن و واشنگتن برای تداوم سیاست فشار بر علیه پیونگ یانگ خبر داد و اظهار داشت: ما و چین به این نتیجه رسیده ایم كه «فشار» همچنان باید بخشی از سیاست های ما در قبال رفتارهای كره شمالی باشد.

دیدار دیپلمات ارشد آمریكایی با « وو دا وی» دیپلمات هسته ای چینی در امور مرتبط با پیونگ یانگ پس از آن صورت گرفت كه او روز پنجشنبه گذشته در نشستی سه جانبه با حضور نمایندگان كره جنوبی و ژاپن در سئول بر لزوم تشدید فشارها بر علیه كره شمالی تاكید كرده بود.

دیپلمات ارشد آمریكایی پس از دیدار با همتای چینی اش در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینكه آیا پكن با توافق سه جانبه سئول - توكیو - واشنگتن برای تشدید فشارها بر علیه پیونگ یانگ موافقت كرده است یا خیر، تصریح كرد: چینی ها موافقت كرده اند كه فشار را به عنوان بخش مهمی از رویكردهایشان در قبال كره شمالی مد نظر داشته باشند.

این دیپلمات آمریكایی كه به گفته اغلب كارشناسان؛ تحولات آسیا، تنش ها و اختلافات جاری میان كشورهای این حوزه از جمله نتایج رفتار تفرقه افكنانه كشورش محسوب می شود، همچنین افزود: چین در حال حاضر مشغول همكاری با ایالات متحده برای اجرای كامل قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص كره شمالی است.

به گزارش یونهاپ، «كیم» با تاكید بر تداوم رویكرد چین در خصوص همكاری با واشنگتن در امر فشار بر پیونگ یانگ، ادامه داد: در جریان مذاكرات اخیر، چینی ها متعهد شده اند كه همراه با پنج عضو دیگر گفتگوهای شش جانبه و روند عاری سازی كره شمالی از تسلیحات هسته ای را پیگیری نمایند.

وی همچنین اعلام كرد كه پكن نیز برای رسیدن به هدف عاری سازی كره شمالی از سلاح های اتمی تمایل دارد.

گفتنی است، مقامات چین هنوز نسبت به سخنان این مقام آمریكایی واكنش نشان نداده اند.

او ضمن انتقاد از رویكردهای اخیر پیونگ یانگ در عرصه روابط بین الملل مدعی شد: واقعیت این است كه رفتارهای اخیر كره شمالی در ارتباط با فعالیت های اتمی این كشور به انزوای بیش از پیش و سرخوردگی پیونگ یانگ منجر شده است كه یكی از علل اصلی این موضوع نیز امتناع آنها از حضور صادقانه در روند تلاش های دیپلماتیك بوده است.

مذاكرات شش جانبه خلع سلاح كره شمالی از سال 2008 میلادی به حال تعلیق درآمده است.

كره جنوبی، ژاپن، چین، روسیه، آمریكا و سازمان ملل متحد از سال 2003 مذاكراتی را با هدف عاری ساختن شبه جزیره كره از سلاح های هسته ای آغاز كردند اما این مذاكرات پس از آزمایش های هسته ای كره شمالی در سالهای 2006 ، 2009 و 2013 دیگر برگزار نشد.

این مذاكرات بر انجام رایزنی های مشورتی برای بازدارندگی، اعمال فشار و گفت وگو با كره شمالی تاكید دارد تا به نوعی آن كشور را متقاعد سازد از فعالیت های هسته ای و موشكی خود دست بكشد.

كره شمالی به خاطر برنامه های موشكی و هسته ای با تحریم های اقتصادی و سیاسی شورای امنیت سازمان ملل روبرو شده است.

آساق*231*1597