به گزارش ایرنا، سال هاست كه آفریقا صحنه رویارویی چین و آمریكا بوده و بین این دو قدرت به چالش كشیده شده است و اینك ژاپن نیز قصد دارد پا در عرصه این رقابت بگذارد. قاره ای كه منابع آن خیره كننده است و برای مایحتاج اقتصادی خود به سرمایه بسیار نیاز دارد.
بسیاری از بخش های آفریقا را معادن ذی قیمت در برگرفته است اما كشورهای این قاره خود فاقد سرمایه و توان فنی لازم برای استخراج آنها هستند.
ژاپن در تازه ترین اقدام، وزرای اقتصاد و تجارت 16 كشور این قاره را به توكیو كشاند تا از كمك مالی و سرمایه گذاری خود در بخش های مختلف این كشور خبر دهد.
این اقدام ژاپن دقیقا در راستای رقابت با چین محاسبه شده است كه سالهاست در این قاره سرمایه گذاریهای كلانی را انجام داده و اقتصاد این كشورها را به نوعی با اقتصاد خود گره زده است.
ژاپن اما این بار، نیاز به واردات ثابت و پایدار منابع طبیعی را مطرح كرده و اعلام كرده كه به خاطر نیاز شدید به این منابع قصد دارد همكاریهای اقتصادی خود با این كشورها را گسترش دهد.
در این نشست كه روز یكشنبه به پایان رسید، وزرای 16 كشور آفریقایی توافق كردند همكاری هایشان در زمینه توسعه منابع طبیعی با ژاپن را افزایش داده و مشكلات موجود بر سر راه این سرمایه گذاری را برطرف كنند.
«یوئیچی میازاوا» وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن گفت: «تولیدكنندگان ژاپنی نمی توانند بدون تامین پایدار منابع طبیعی فعالیت كنند. بنابر این همكاری ژاپن با كشورهای آفریقایی امروز یك ضرورت است.»
خبرگزاری كیودوی ژاپن گزارش داد؛ نشست توكیو با هدف بررسی راهكارهایی جهت واردات منابع طبیعی آفریقا به ژاپن مانند طلا و منگنز برگزار شده و طرفین به توافق خوبی نیز دست یافته اند.
این نشست پیش از این برای اولین بار در سال 2013 برگزار شد كه در آن مقامات توكیو وعده دادند 2 میلیارد دلار به شركت های ژاپنی برای توسعه منابع طبیعی در آفریقا كمك كنند اما به دلیل حضور پررنگ تر چین در این قاره، انجام این كار عملا میسر نشد.
چین هم اكنون با داشتن بیش از سه هزار و 200 میلیارد دلار ذخیره ارزی در روابط با آفریقا پیشتاز است و این موضوع برای ژاپن و آمریكا نگران كننده است.
با این حال مقامات ژاپنی اعلام كردند كه مشكلاتی مانند مدیریت ضعیف و بازدهی پایین شركت های آفریقایی مانع از این سرمایه گذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری كیودو، ژاپن به دنبال آن است كه این مشكلات را از طریق همكاری های دوجانبه و چند جانبه به ویژه در كنفرانس بین المللی توسعه آفریقا در سال آینده برطرف كند.
به باور كارشناسان قاره سیاه تنها جایی است كه از بحران اقتصادی در امان مانده و امروزه به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان مهمترین و مستعدترین مقصد برای سرمایه گذاری است.
منابع طبیعی و زیرزمینی (سنگ های معدنی و باارزش، نفت، گاز، ذغال سنگ) و همچنین زمین های مستعد كشاورزی از دیگر پتانسیل های قارۀ آفریقا محسوب می شود ضمن آنكه این قاره 10 درصد از منابع نفت جهان را در اختیار دارد.
در نشست اخیر توكیو كشورهای آنگولا، بوتسوانا، كنگو، جمهوری دموكراتیك كنگو، اتیوپی، گابن، ماداگاسكار، مالاوی، مغرب، موزامبیك، نامبیا، نیجر، آفریقای جنوبی، تانزانیا، زامبیا و زیمباوه حضور داشتند.
آساق*231*1597
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳
پكن - ایرنا - دولت ژاپن به منظور دستیابی به منابع طبیعی كشورهای آفریقایی و در اقدامی رقابتی با كشور چین قصد دارد سرمایه گذاریهای گسترده ای در قاره سیاه انجام دهد.