فرزانه عطايي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در زمان حاضر شش كودك بد يا بي سرپرست زير شش سال در مراكز نگهداري كودكان اين اداره كل نگهداري مي شوند.
پارسال تعداد 42 كودك از سوي مراكز نگهداري بهزيستي استان زنجان پذيرفته شدند.
وي اظهار كرد: سن كمتر از 15 سال، عدم شناسايي پدر، مادر و جد پدري، درقيد حيات نبودن پدر، جد پدري و مادر، حكم قضايي مبني بر سلب صلاحيت نگهداري از كودك، گذشت دو سال از مدت اقامت كودك در بهزيستي و عدم مراجعه پدر، جد پدري يا مادر براي تحويل كودكان از جمله شرايط لازم براي كودكان تحت پوشش بهزيستي در راستاي فرزند خواندگي است.
معاون امور اجتماعي بهزيستي استان زنجان گفت: چنانچه با فعاليت هاي مددكاري امكان بازگشت كودك به خانواده وجود نداشته باشد، خانواده جايگزين اعم از بستگان در اولويت براي بازگشت كودك به جمع آنان است.
سرپرستي كودكان تحت پوشش بهزيستي به دو روش دايم با حكم قضايي فرزند خواندگي و موقت با حكم قضايي امين موقت انجام مي شود در سرپرستي امين موقت، هويت اصلي طفل حفظ شده و تغييراتي در مشخصات شناسنامه اي وي انجام نمي شود.
كودكاني كه داراي پدر و جد پدري بوده اما اين افراد توانايي سرپرستي از طفل را نداشته و كسي را نيز به عنوان سرپرست معين نكرده باشند به صورت امين موقت تحت سرپرستي ساير خانواده هاي تحت پوشش قرار مي گيرند.
بر اساس قانون زن و شوهر بدون فرزند، زن و شوهري فاقد فرزند كه پنج سال از ازدواج آنها گذشته مشروط به اينكه حداقل يكي از زوجين بيشتر از 30 سال سن داشته باشند، زن و شوهر داراي فرزند مشروط به اينكه يكي از زوجين بيش از 30 سال سن داشته باشند، دختران و زنان بدون همسر در صورتي كه حداقل 30 سال سن داشته باشند از جمله افرادي هستند كه مي توانند نسبت به فرزند پذيري از مراكز بهزيستي اقدام كنند.
عدم محكوميت قضايي با جرايم عمد از سوي زوجين، تمكن مالي حداقل يكي از زوجين وعدم ابتلا به بيماري هاي واگير از ديگر شرايط لازم براي فرزندپذيري است.
عطايي تعداد مراكز نگهداري كودكان در استان زنجان را پنج مركز عنوان و اضافه كرد: از اين تعداد به تفكيك دو مركز ويژه نگهداري دختران و پسران شش تا 12 سال است و دو مركز براي نگهداري دختران و پسران 12 تا 18 سال به صورت غيردولتي تحت عنوان شبه خانواده اداره مي شوند همچنين يك مركز شيرخوارگاه و خانه نوباوگان در زنجان فعال است.
به طور متوسط در هر مركز 12 كودك نگهداري مي شوند.
معاون امور اجتماعي بهزيستي استان زنجان گفت:برخي از اين كودكان بدسرپرست و برخي بي سرپرست هستند.
كودكان بدسرپرست كودكاني هستند كه پدر و مادر در شرايطي قرار دارند كه فعلا شرايط نگهداري فرزند خود را به دلايل مختلف اعم از زنداني يا بيمار بودن ندارند.
كودكان بي سرپرست كودكاني هستند كه پدر يا مادر ندارند يا والدين براي سرپرستي كودكان خود به مراكز نگهداري بهزيستي مراجعه نكرده و يا اينكه پدر و مادر كودك مجهول الهويه هستند.
عطايي به ارايه آموزش هاي مهارتي و آموزش براي زندگي مستقل به اين كودكان پيش از رسيدن به 18 سالگي در اين مراكز اشاره و اضافه كرد: زندگي مستقل كودكان تحت پوشش بهزيستي كه به سن 18 سال مي رسند شرايط خاص خود را دارد و همه اين افراد قبل از رسيدن به سن مذكور با نظارت هاي لازم از شش تا 12 ماه در خانه آماده سازي شده زندگي كرده و مهارت هاي لازم براي زندگي مستقل را فرا مي گيرند.
وي افزود: بازگشت كودكان به خانواده با تاييد كميته شبه خانواده استان زنجان امكان پذير بوده و در اين راستا پس از ترخيص و بازگشت كودك به جمع خانواده پيگيري هاي مددكاري از سوي بهزيستي انجام و درصورت نياز مبالغي نيز به صورت ماهيانه به اين افراد پرداخت مي شود.
معاون امور اجتماعي بهزيستي استان زنجان بر لزوم ترخيص موفق كودكان از اين مراكز تاكيد كرد و گفت: ازدواج، اشتغال، سربازي و دانشگاه از جمله مواردي است كه كودكان به واسطه آنها از مراكز نگهداري ترخيص مي شوند.
7318/6085
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱
زنجان - ايرنا - معاون امور اجتماعي بهزيستي استان زنجان گفت: پارسال 40 كودك از خانه هاي كودكان و نوجوانان و شيرخوارگاه و خانه نوباوگان تحت پوشش بهزيستي اين استان ترخيص شده اند كه از اين تعداد 21 نفر به خانواده زيستي منتقل و 19 كودك به فرزندخواندگي پذيرفته شدند.