قم - ایرنا - قم ، شهر عش آل محمد (ص) ومسجد مقدس جمكران میعادگاه عاشقان ودلدادگان یوسف زهرا (س) حضرت مهدی موعود در شب میلاد خجسته وبا بركت منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر(عج) یكپارچه غرق در جشن و نور و سرور است.

به گزارش ایرنا، منتظران آن حضرت با آذین‌بندی وچراغانی خیابان‌ها وسردر منازل وحضور درخیابان‌ها‌، مساجد واماكن مذهبی با توزیع نذری، شربت و شیرینی جشن باشكوهی را درمحلات ومناطق مختلف قم بر پا كرده اند.

حضور چشمگیر شیفتگان وارادتمندان اهل بیت عصمت وطهارت (ع) به ویژه جوانان ونوجوانان برای برپایی جشن وسرور میلاد امام زمان درجای جای شهر قم ومسجد مقدس جمكران قابل توجه است.

شهر مقدس قم درشب میلاد دوازدهمین اختر تابناك آسمان امامت وولایت حضرت مهدی موعود(عج) حال وهوای ویژه ای به خود گرفت ومراسم جشن و سرور در حرم مطهر كریمه اهل بیت(ع)، مسجد مقدس جمكران، مساجد و تكایا و دیگر اماكن متبركه با حضورعاشقان وارادتمندان اهل بیت عصمت وطهارت(ع) برگزار شد وهمچنان هم در حال انجام است.

حرم مطهر حضرت معصومه(س) از ساعات ابتدایی شب گذشته و صبح امروز پذیرای هزاران نفر از زائران ومجاوران است كه به منظور عرض تبریك میلاد خجسته امام زمان(عج) به محضر مبارك كریمه اهل بیت(ع) وارد این مكان مقدس شده اند.

مسجد مقدس جمكران نیز در این شب خجسته میزبان هزاران نفر از نمازگزاران و زائران است كه پس از اقامه نماز مغرب و عشاء، ولادت امام زمان را جشن گرفتند.

بسیاری از شهروندان قمی به همراه زائران حرم مطهر حضرت معصومه(س) با در دست داشتن نقل و شیرینی و تقسیم آن، ولادت با سعادت حضرت ولیعصر (ع)را به یكدیگر تبریك و تهنیت گفته و برای جامعه اسلامی آرزوی خیر و بركت می كنند.

آسمان شهر قم نیز همانند سنوات گذشته به شكل باشكوهی نورافشانی شد و جلوه ای دیگر به زیبایی های این شب خجسته و برپایی جشن های نیمه شعبان داد.

همزمان با شب خجسته میلاد امید مستضعفان جهان، زائران بارگاه ملكوتی حضرت معصومه(س) در این مكان مقدس و نورانی، مراسم احیای شب نیمه شعبان را برگزار می كنند.

خیل عظیم و مواج زائران این مكان قدسی كه از اقصی نقاط كشور خود را به قم رسانده اند، اجتماعی بزرگ و وصف ناپذیر از عاشقان و ارادتمندان اهل بیت(ع) را پدید آورده اند.

همچنین مراسم احیای شب نیمه شعبان با حضور انبوه مشتاقان و عاشقان یوسف زهرا(س) در مسجد مقدس جمكران برگزار می شود.

دوازدهمین پیشوای معصوم، حضرت حجه بن الحسن المهدی امام زمان(عج) در نیمه شعبان سال 255 هجری در شهر سامرا دیده به جهان گشود. او همنام پیامبر اسلام محمد (ص) و هم كنیه آن حضرت ابوالقاسم است. از جمله القاب آن حضرت، حجت، قائم، خلف صالح، صاحب الزمان ، بقیة الله و مشهورترین آنها مهدی می ‏باشد.

پدر بزرگوار ایشان پیشوای یازدهم شیعیان امام حسن عسكری(ع) و مادرش نرجس است در دوران زندگانی امام عسكری به علت وجود حكومت ستمگر عباسی ایشان تحت مراقبت شدید بود، این حكومت در انتظار تولد فرزند امام عسكری بود تا او را به قتل برساند و اینگونه به سلسله امامت پایان بخشند از این رو خانه امام را سخت تحت كنترل و مراقبت قرار داده بود، تولد حضرت مهدی(عج) بر اساس طرح دقیق و منظمی كه پیشاپیش، از سوی امام در این مورد ریخته شده بود، كاملا به صورت مخفی و دور از چشم مردم (و حتی شیعیان) صورت گرفت.

در این زمینه، از طرف حكیمه عمه حضرت عسكری مستنداتی رسیده است كه از نزدیك شاهد تولد حضرت مهدی(عج) بوده است. همچنین افراد خاصی از شیعیان در فرصت های مناسب و گوناگون به دیدار آن حضرت نائل می ‏شدند تا به تولد و وجود فرزند وی یقین حاصل كنند و در موقع لزوم به شیعیان دیگر اطلاع دهند.

گروهی مانند شیخ مفید(ره) آغاز غیبت صغری را از هنگام ولادت حضرت مهدی(ع) به شمار آورده اند زیرا از همان سالهای آغازین ولادت آن حضرت غیبت نسبی داشت و شماری اندك از یاران وی را مشاهده كردند و مدت طول آن را تا زمان وفات چهارمین سفیر میدانند بنابراین نظر دوره غیبت صغری تقریبا 74 سال می شود یعنی از آغاز ولادت تا پایان سفارت آخرین سفیر حضرت.

برخی دیگر گفته اند كه غیبت صغری از سال 260 هـجری قمری یعنی سال درگذشت امام حسن(ع) آغاز شد و این مدت تا شروع غیبت كبری دوران آمادگی شیعیان و انس آنان به جدایی از امام زمان(ع) نام گرفت.

این دوران تقریبا هفتاد ساله غیبت همه جانبه نبود، سفیرانی رابط بین امام ومردم بودند و مردم با واسطه پرسش های دینی و دنیایی خود را از آن حضرت دریافت می كردند.

نواب خاص حضرت در غیبت صغری ابو عمرو عثمان بن سعید عمری، ابو جعفر محمد بن عثمان بن سعید عمری، ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی و ابوالحسن علی بن محمد سَمَری بودند كه سئوالات شیعیان را به محضر حضرت می بردند و به حضور ایشان تشرف می یافتند.

دوران غیبت كبری از سال 329 هجری قمری بعد از درگذشت آخرین نواب خاصه حضرت شروع شد و تا زمانی كه خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسش ها و احكام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نكرده اند و پس از ظهور، امام زمان حضرت مهدی (عج) بر اساس احكام اسلام حكومت واحد جهانی تشكیل خواهند داد كه در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد. ك/4

1175 /1859