كابل - ایرنا - همایش بزرگی به نام 'امام خمینی و اندیشه های راهگشا' با حضور صدها تن از علما، استادان دانشگاه، نمایندگان مجلس، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه افغانستان، اعم از شیعه و سنی، در كابل برگزار شد.

به گزارش ایرنا، این همایش كه روز چهارشنبه به همت موسسه فرهنگی- اجتماعی تبیان، در كابل برگزار شد، 'سید عیسی حسینی مزاری' رییس عمومی این موسسه فرهنگی اجتماعی امام خمینی (ره) را نجات بخش بشریت در قرون اخیر دانست.

وی گفت: دولت عدل و انصاف با پیروی از مكتب انسان ساز اسلام كه پس از پیامبر بزرگوار اسلام و خلفا رو به افول گذاشته بود باردیگر توسط امام خمینی ره احیا و اسلام عظمت خود را باز یافت.

حسینی مزاری گفت: اگر ما بخواهیم عظمت و بزرگی اسلام را بازگردانیم، باید از اسلام ناب محمدی پیروی كرده و به اندیشه ها و راهكارهای امام خمینی كه این اندیشه ها و راهكارها بر گرفته شده از اسلام محمدی و ائمه معصوم می باشد عمل نمایم.

رییس خبرگزاری صدای افغان (آوا) تاكید كرد كه اندیشه امام خمینی همان اندیشه پیامبر اسلام، امام علی، امام حسن و امام حسین است كه تاكنون ادامه یافته و انقلاب اسلامی ایران بر اساس همان اندیشه پایه گزاری شده بود كه به پیروزی رسید و لرزه به اندام استكبار جهانی انداخت.

به گفته وی در قرن اخیر امام راحل برای اولین بار و برای عزت اسلام و مسلمین وحدت شیعه سنی را مطرح كرد كه داعیه وی تاكنون توسط جانشین امام خمینی به پیش برده می شود.

به گفته مزاری، 'امام خمینی موجبات بیداری اسلامی و زمینه ساز نجات كشورها از شر استعمال و استكبار جهانی شد و فتنه كه امروز توسط استعمار جهانی در كشورهای اسلام بویژه سوریه، عراق، اردن، یمن و لبنان دامن زده می شود، از ترس این است كه اگر وحدت مسلمانان تامین شود، استكبار به حیات خود نتواند ادامه دهد و به همین سبب است كه در تلاش جلوگیری از بیداری اسلامی است'.

وی به دولت و ملت افغانستان توصیه كرد كه اگر می خواهند از شر فساد و بدبختی های كنون نجات پیدا كنند، بدون تبعیض به اندیشه های امام خمینی عمل و كشور را نجات دهند.

مزاری عامل تداوم بدبختی ها، انسان كشی، ترور و فساد را در حضور لجام گسیخته غرب و آمریكا در افغانستان دانست و برای نجات آن خواستار خروج بدون قید شرط آنان از كشور شد.

حجت الاسلام رضوانی بامیانی رییس كمیته فرهنگی علما شیعه افغانستان نیز در این همایش تاكید كرد كه اندیشه های امام راحل راهگشاه، بوده، هست و در آینده نیز خواهد بود.

وی تصریح كرد كه استقلال طلبی یكی از ویژگی های مهم فكری و فلسفی اندیشه های امام خمینی بود كه تا امروز پا برجاست.

رضوانی افزود: اساس مشكلات امروز جهان اسلام حكام فاسد وابسته به استعمار غرب است كه می خواهد جهان اسلام را وابسته نگهدارد و برخی از كشورهای اسلامی آله دست آنها قرار گرفته و به این روند ادامه می دهند.

سعیدی یكی از اعضای مجلس سنای افغانستان نیز درباره جایگاه اجتماعی امام (ره) گفت: از آنجا كه امام راحل برای نجات اسلام و فراتر از آن برای ملت های در بند و آزاده تلاش می كرد، جایگاه اجتماعی وی از مرزهای ایران، كشورهای اسلامی و منطقه فراتر رفته و در سطح جهان طرفداران فراوان پیدا كرده است.

وی تاكید كرد كه امام راحل برای ایران نمی اندیشید كه جایگاه وی ایرانی باشد وی برای جهان می اندیشید از همین سبب جایگاه وی جهانی شد.

رحمتی مدیر عامل تلویزیون تمدن نیز اندیشه های رسانه ای امام خمینی را مورد بحث قرار داد و گفت: امام در یك چارچوب بزرگ عمل كرد و به همین اساس از فردیت عبور كرد و به یك تفكر مبدل و وی در جهان امروز بعنوان معیار سنجش در بخش های مختلف قرار می گیرد.

وی نهضت امام خمینی را نهضت فرهنگی تبلیغی خواند كه بدون نیروی نظامی و خشونت و جنگ انقلاب را به پیروزی رساند و امام از قدرت رسانه های جمعی به خوبی آگاهی داشت و از آن استفاده كرد.

سید رحمت الله مرتضوی رییس موسسه اهل بیت نیز امام خمینی (ره) را مدیری توانا و آگاه خواند كه دولت ایران با مدیریت وی، امروز با 5 قدرت بزرگ جهان دست پنجه نرم می كند و هنوز هم در برابر آنان از جایگاه والاتر برخوردار است.

در این مراسم سرودها و مقالاتی به زبان های فارسی و پشتو خوانده شد كه در هر یك از آنها بخشی از ویژگی های امام راحل از نگاه آفریندگان این آثار معرفی شده بود.

آساق*4*291*1479