به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، پیش بینی می شود كه در صورت عدم پیشگیری از این عارضه، سرطان پوست طی 15 سال آینده رشد سریعتری خواهد داشت.
نرخ رشد سرطان پوست به اندازه ای سریع است كه متخصصان را نگران كرده است و نیاز به برنامه جامع مبارزه با سرطان پوست بیشتر احساس می شود.
سرطان پوست یكی از شایع ترین انواع سرطان، به ویژه در آمریكاست. رایج ترین نوع سرطان پوست ملانوم نام دارد. بر اساس گزارش مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها، سالانه بیش از 66 هزار نفر در آمریكا به این عارضه مبتلا می شوند.
مهمترین عامل بروز سرطان پوست، اشعه ماورای بنفش خورشید است.هزینه درمان ملانوم در آمریكا سالانه حدود 8.1 میلیارد دلار برآورد شده است.
علاوه بر نور خورشید، عوامل دیگری نیز در این بیماری خطرناك و كشنده نقش دارند. برخی از این عوامل عبارتند از :
• بیماری پاركینسون
تحقیقات اخیر نشان می دهد كه رابطه مستقیمی بین ژن بروز بیماری پاركینسون و سرطان پوست وجود دارد. البته هنوز اطلاعات دقیقی در این مورد در دست نیست.
• استعمال دخانیات
استعمال هرگونه مواد مخدر باعث كاهش سیستم ایمنی فرد و درنتیجه افزایش احتمال بروز سرطان پوست می شود.
• پیوند عضو
معمولا برای بیمارانی كه مورد پیوند عضو قرار گرفته اند تا سالها دارو هایی تجویز می شود كه بدن آن ها عضو جدید را قبول كند و به اصطلاح پیوند پس نزند. اكثر این دارو ها باعث كاهش سیستم دفاعی بدن شده و احتمال بروز سرطان پوست را افزایش می دهد.
• رادیوتراپی
رادیوتراپی یا اشعه درمانی برای درمان انواع تومور و سرطان نیز یكی دیگر از عوامل خطرزا است.
مطالعات محققان انگلیسی نشان می دهد كه استفاده از كرم ضد آفتاب به تنهایی نمی تواند بدن را به طور كامل در برابر سرطان پوست محافظت كند.
استفاده از كرم ضد آفتاب باید همراه با مراقبت های خاصی انجام شود تا اثر بخش باشد. استفاده از لباس آستین بلند، دستكش، كلاه، عینك آفتابی و راه رفتن در سایه همراه با استفاده از كرم ضد آفتاب در پیشگیری از آفتاب سوختگی و ملانوم موثر است.
استفاده از كرم ضد آفتاب با SPF حداقل 30 توصیه شده است و لازم است هر 2 ساعت یكبار تجدید شود. افرادی كه پوست روشنی دارند بیشتر در معرض سرطان پوست هستند. استفاده از كرم ضد آفتاب برای نوزادان و كودكان نیز الزامی است.
علمی (6) **9259**1599
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۳
تهران - ایرنا - مركز كنترل و پیشگیری از بیماری های آمریكا در گزارشی اعلام كرد كه نرخ مرگبارترین نوع سرطان پوست (ملانوم) طی 30 سال گذشته دو برابر افزایش یافته است.